Jump to content
WaveMastaa

Текстилни вериги или обикновени вериги

Recommended Posts

Колеги, намислил съм да си купя вериги.... всъщност ми се налага - ще пътувам за осми и искам да съм подготвен.Та попроучих нещата и разбрах, че в момента на пазара има някакъв нов вди вериги - текстилни (чорап им казват). Та ако може да соделите плюсове и минуси на двата вида. Кои са по-добри като "цена/качество", кои са по-надеждни.... ей такива неща.

Редактирано от WaveMastaa

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей колега, Мога да ти помогна с този сайт:http://autosock.bg/. Нямам лични впечатления от текстилните вериги, за сега съм с метални. Успех в избора.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък ползвам течни,защото нямам място за други.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Al_Capone
Десет дневна прогноза за връх Мусала. Къде ще ходиш че ти трябват вериги? Ако имаш добри зимни гуми, не ти трябват вериги. Вериги трябват за лед, дебел лед не частично заледени пътища и/или сняг върху лед. Та по добре си купи или пиене или презервативи за тези пари.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моето мнение, колега, е да си вземеш течни вериги както каза "kleni". хем малко пари ще дадеш, хем няма да те е яд. а иначе железните (оригиналните) вериги са си най-добре. Текстилните много пари ще дадеш за тях и няма да има особенно голяма файда от тях.. предимството им е че се монтират и демонтират по-лесно. но с хубави зимни гуми няма да имаш проблеми (подкрепям "Аl_Capone" тук )

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бях решил да взема такива и разгледах насам-натам по фрумите за какво точно става въпрос. Няма някакво определено мнение. Повечето не са и чували за тези "чорапи". На едни им е интересно, а други се подиграват с тях - нормално, свят широк, хора разни. Прави ми впечатление обаче, че единствените положителни мнения в почти всички форуми са от новорегистрирани потребители с 1-4 мнения. Влиза, хвали и бяга. Да е в един форум, как да е, но в 7-8... :) Не искам да кажа, че продукта е лош (и с принципа му на действие съм съгласен), но просто няма отзиви от реално закупили го потребители и не е тествано. Аз докато рових за тези "чорапи" попаднах на това: Michelin Easy Grip и вече май съм по-склонен да поръчам него. Хем пО прилича на конвенционална верига, хем е от модерни мат'риали, а цената е горе-долу колкото "чорапите".

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вериги не се ползват всеки път, но когато те спрат полицаите преди някой проход и ти поискат да им покажеш, че имаш вериги и :) , защото има места на които са задължителни.Тогава започват обясненията и в крайна сметка пак ще минеш, но ще се разделиш с някоя двайсетачка.И аз карам с 4 бр. чисто нови зимни гуми, но нямам вериги.Но когато ще ходя по такива места взимам от някой приятел само да ги имам в багажника.Като много добре знам, че няма да ми се наложи да ги използвам.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Десет дневна прогноза за връх Мусала. Къде ще ходиш че ти трябват вериги? Ако имаш добри зимни гуми, не ти трябват вериги. Вериги трябват за лед, дебел лед не частично заледени пътища и/или сняг върху лед. Та по добре си купи или пиене или презервативи за тези пари.

Не е въпроса къде ще ходи, а като го спрат полицаите и му погледнат оборудването, колко пари акт или рушвет ще брои, като няма вериги :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моето мнение, колега, е да си вземеш течни вериги както каза "kleni". хем малко пари ще дадеш....

Кви са тея течни вериги бре?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е въпроса къде ще ходи, а като го спрат полицаите и му погледнат оборудването, колко пари акт или рушвет ще брои, като няма вериги :)

Веригите не са от задължителното оборудване на автомобила. Те са задължителни за ползване при задължителен знак или при полицейско разпореждане (с последното не съм много наясно, защото не ми се е случвало).

Чл. 139. (1) Движещите се по пътя пътни превозни ....

(2) (Нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Движещите се по пътя три- и четириколесни

моторни превозни средства се оборудват и със:

1. обезопасителен триъгълник;

2. аптечка;

3. пожарогасител;

4. светлоотразителна жилетка.

А относно течните вериги и аз за първи път сега видях че има такова нещо. Потърсих из Интернет и добих представа. То е спрей, който полепва по протектора на гумата. Бил на силиконова или каучукова основа и бил много ефикасен когато затънеш някъде. Ползва се само за излизане от проблемни места и се изтрива за няколко км каране. Не става за пред полицаите. Редактирано от Alexandro

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Къде ще ходиш че ти трябват вериги? Ако имаш добри зимни гуми, не ти трябват вериги. Вериги трябват за лед, дебел лед не частично заледени пътища и/или сняг върху лед...

Тук не съм съвсем съгласен. За съжаление в България зимата има прекалено много непочистени пътища. Не говорим за града... Така аз по-миналата година за Нова Година реших да ходя на една хижа. Добре, че ме предупредиха да си взема вериги. Пътя беше ок до 2,3 км преди хижата. Там толкова беше валяло, че без вериги нямаше начин да стигнеш (бях сам и нямаше кой да ме вади с бутане :) ) Както и да е .. с вериги пак заседнах, защото снега ми опря отдолу на колата :D Но това, което исках да кажа е, че веригите са 20 лв (поне аз за толкова ги купих) и ако тръгвате да се качвате по-нависоко по-добре да имаш в багажника, защото просто не се знае кога ще ти потрябват..

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Течните вериги са точно това спрей, който е лепкав. Преди 3 години съвсем случайно баща ми го купи от Кауфланд и наистина има голяма полза от това чудо и колата се държи доста добре на хлъзгав път. Аз лично съм си пръскал и подметките на кубинките и направо залепят за пътя. :)

Редактирано от Георги

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей колега, Мога да ти помогна с този сайт:http://autosock.bg/. Нямам лични впечатления от текстилните вериги, за сега съм с метални. Успех в избора.

Супер доволен съм от тези.Освен, че са по-добри от металните на сняг и лед,се слагат бързо, не тропат в багажника и не заемат място.Препоръчвам ги наистина. Редактирано от radekbg

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колегата radekbg май се опитва да прави реклама, има общо 2 поста и двата са колко били яки "чорапите".

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колегата radekbg май се опитва да прави реклама, има общо 2 поста и двата са колко били яки "чорапите".

Просто споделям опит.За нас българите е странно, когато някой говори положителноза нещо. Обикновено сме свикнали когато искаме да ''нахраним" някого/нещода сме турбо активни :cool:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То, както е тръгнало, все някой ще се "набута" и ще сподели най-накрая. И аз се замислям все по-често да си взема едни вериги (поне за в багажника) тази година и като видя кои ще ми излязат по-тънко - на тях ще се спра. А после ще коментирам. :cool:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

QUOTE (gin @ Dec 8 2009, 07:38 PM) Колегата radekbg май се опитва да прави реклама, има общо 2 поста и двата са колко били яки "чорапите".

Просто споделям опит.

За нас българите е странно, когато някой говори положително

за нещо. Обикновено сме свикнали когато искаме да ''нахраним" някого/нещо

да сме турбо активни Публикувано изображение

Никой не те храни, колегата просто споделя подозренията си:D Освен това на цената на тия парцали има зимни гуми. Та питам аз: Какво им е положителното ?:)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колега тази тема е от 1 година :)

Ама явно все някой я чете:D, нека не се набутва....

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тия "течни вериги" са само за да замажеш положението при излизане от някоя преспа дето друг вариант не е останал. Да разчиташ, че ще караш с кофти гуми и този спрей ще те пази цяла зима :) е няма да стане. Най-добрия вариант са нови хубави гуми и умения в карането...зимата е важно спирането..тръгването, а това се контролира най-вече от устройството зад волана...

И с вериги да си, ако неможеш да караш, пак може да направиш ПТП или да неможеш да излезеш от някъде където си затънал....

П.С> Към колегата red, тая тема е умряла отдавна...

Редактирано от Petar Petrov
  • Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тия "течни вериги" са само за да замажеш положението при излизане от някоя преспа дето друг вариант не е останал. Да разчиташ, че ще караш с кофти гуми и този спрей ще те пази цяла зима :D е няма да стане. Най-добрия вариант са нови хубави гуми и умения в карането...зимата е важно спирането..тръгването, а това се контролира най-вече от устройството зад волана...И с вериги да си, ако неможеш да караш, пак може да направиш ПТП или да неможеш да излезеш от някъде където си затънал....П.С> Не пишете в старите теми :D

:):P:)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Предимства на веригите тип "чорап": 1. Много по голяма скорост в сравниение с металните вериги.2. Много са удобни за планински път, където снегът (ледът) е разтопен на частични участъци (всички знаят колко е неприятно с метални вериги на асвалт)3. По-леки и по-удобни за монтаж и демонтаж4. Няма да развалят грайфера на новите Ви зимни гуми5. При утъпкан сняг и лед са великолепни, обаче при 15см сняг - по-добре без тяхНедостатък:1. Необходимо е плавно тръгване и спиране - за да не ги скъсаш2. Цената им беше около 4 пъти по-висока от обикновените вериги преди 2 години (3 зими)Всичко зависи от това къде караш автомобила си и каква е зимата. В момента не бих си купил отново такива (скъсаха се). Не убеждавам никой - просто споделям опит. Всеки си решава сам. 

Редактирано от Jorko.
  • Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...