Jump to content
8100rpm

Полиция Vs Гражданите

Могат ли да спират от нахасрещно платно.   

112 гласа

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Моля, впишете се или се регистрирайте, за да гласувате.

Recommended Posts

Цяла вечер търся из нета но нищо не открих и реших да се допитам до вашето мнение.Снощи ме спряха за проверка което вобще не ме притесни но малко се изнервих след като ФУРАШКАТА ме спря от насрещната за мен лента за движение :О аз както винаги се изцепих за това че няма право да ме спира :Д не бях на 100% сигурен но се пробвах, и стана голяма разправия те се чудиха за какво могат да ме пипнат но така и не успяха. 2-3 мин след началото на проверката те спряха още една кола за проверка но от мои опит те нямат правото да спират две коли ако не са 4 човека в смисъл един проверяващ и един които да пази проверяващия от другата страна на МПС ( понеже са се опитвали и преди да ме спира само един проверяващ а другите двама са на мпс което е спряно преди мен за проверка и съм спирал след което му заявих че няма такова право да ме провери след като са със човек по малко и си продължих без проблем :Д )кажете кво мислите по тези два вапроса1: Има ли право полицаи да пресича лентите за проверка?2: Имат ли право след като са 3-ма вместо 4-ма да правят проверка на две МПС едновременно? ( за мен е ясно но може и да има промени в закона )

Редактирано от 8100rpm

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честно казано, не знам как стои въпроса с това дали имат право в посочената ситуация, но по закон си длъжен да се подчиниш на полицейско разпореждане, особено, ако полицая е униформен и с всички отличителни знаци. Друг е въпроса, че ако си превишат правата или не спазят процедурите можеш да атакуваш и обжалваш всяко тяхно решение и действие. Дори и да не са прави, винаги могат да се измъкнат с оправданието, че са правели проверка по сигнал и са търсели някой със сходна кола/описание.Едно е сигурно - ДЛЪЖЕН си да спреш при сигнал от униформен или изрично обозначен по друг начин легитимен представител на полицията и да се подчиниш на всяко полицейско разпореждане, което не нарушава твои законни/конституционни права, без значение от коя страна на улицата е и колко души са. Ако не са прави, ПОСЛЕ върви да се оплачеш.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, и мен така са ме спирали от насрещна лента, така че явно е възможно. Апък има и друг пиниз - куките обръщат колата със задницата към теб и ти си мислиш че ловят тия насреща - да ама не..радара е на задния джам и се сети какво става.. Измислят си всевъзможни начини. И един съвет пак от личен опит - не спори с полицай.Аз се разправях 10 минтуи с един образ който нямаше за какво да ме пипне и накрая ме провери дали съм имал полица (ако стане лека катастрофа, да не викаме КАТ, ами да се спорозумеем двамата водачи.това лято го въведоха). Аз естествено нямах..но и никъде в закона не пише че трябва да имам. Като им казах на тия от застрахователната компания се спукаха от смях.. Та така, ВСИЧКО е възможно за КАТ :wacko:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Могат всичко, бе човек. Мен в Казанлък ме спряха по описания от теб начин - беше на отсрещната страна на пътя (проверяваше дру автомобил) и ме засече, че говоря по телефона. Само ми махна с палката да отбия като някакъв стопаджия, аз продължих и след 10 сек видях бурканите в огледалото. Голям цирк.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мен ме интересува дали вечер имат право да те спират на неосветено място?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Димитър Коев го каза: Всякак могат да те спрат и ти си длъжен да се подчиниш. Друг е въпросът че ако не са те спрели по надлежния ред, ти имаш право да обжалваш всяко тяхно решение.

Това имат право, нямат право са детски истории... Ами ако извършваш престъпление на отсрещното платно? Какво ще им кажеш? А-а-а... Ама вие що пресякохте, нямате право :o

Един приятел ми развиваше теории, че в не-знам-си-коя държава нямали право да те спират ако не си извършил нарушение... И го питам: "добре де значи по тази логика можеш да пиеш и да си караш, защото те няма как да те проверят че си пил без да те спрат" :o

Редактирано от Alexandro

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Един приятел ми развиваше теории, че в не-знам-си-коя държава нямали право да те спират ако не си извършил нарушение... И го питам: "добре де значи по тази логика можеш да пиеш и да си караш, защото те няма как да те проверят че си пил без да те спрат" :o

Доколкото съм запознат, в Щатите е така :o Друг е въпроса, че ако настъпиш разделителната линия на платното могат да те спрат :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До колкото знам и в Бг го въведоха това ,че нямат право да те спират без да си нарушил правилата , обаче сред цялото безхаберие в България това е нищожно,пък и Куките не следят за това ,ами гледат как да си докарат някои лев или да се докарът пред началника с 20акта за отчитане на деиност! На мен са ми го казвали лично полицаи , на връх коледа бачкат защото нямат изпълнена норма ..... простотия

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

... на връх коледа бачкат защото нямат изпълнена норма ..... простотия

Това с нормата е много интересно. Какво ли ще стане ако за момент си представим, че хората в България започнат масово да карат по правилата?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всички да карат по правилата ?! :o Все едно да ми кажеш, че същите тези правила важат за всички :o

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Докато полицаите работят, за да отчитат дейност (пишат актове), а не за да има резултат (по-малко нарушения) - трудно ще се оправим. Дано не е вярно... Иначе излиза, че сега полицаите направо са заинтересовани да има много нарушения, за да могат лесно да отчитат дейност.Впрочем тази лоша практика е и при данъчните, и при редица други контролни органи. Премиите са им толкова по-големи, колкото повече нарушения разкрият. Много сбъркана логика... Дано скоро се обърнат нещата. Доколкото знам първите опити за "обръщане" вече са направени - при данъчните.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Впрочем тази лоша практика е и при данъчните, и при редица други контролни органи. Премиите са им толкова по-големи, колкото повече нарушения разкрият. Много сбъркана логика... Дано скоро се обърнат нещата. Доколкото знам първите опити за "обръщане" вече са направени - при данъчните.

Офф Тука мога да поспоря, естествено ,че колкото повече бачкаш толкова повече кинти ще взимаш и съм съгласен и да е така при полиция и при данъчни и всякакви такива държавни професии, защото примерно вземи служителите на КАТ по гишетата, доволен ли си от тяхното обслужване ?!!?!? те са на твърда заплата и им е през оная работа днеска колко човека ще минат( говоря за КАТ Варна ).Никой полицай няма да си измисли ,че си в нарушение само и само да отчете дейност ( дори и да го направи има доста начини по законен ред това бъде предотвратено ). Не си мислете ,че защитавам родните полицаи или ,че аз не нарушавам правилника , напротив нарушавам го и си плащам за това както и трябва да бъде. До сега не ми се е случвало да ме спрат и да си измислят ,че съм виновен за нещо което не е така.Според мен това ,че даден човек взима процент за свършена работа го кара да бъде по активен и по старателен в задълженията си.Това си е лично мое мнение и не ангажирам никого с него ! :o Поздрави на всички :o

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
:o пишете неща който мога да определя като плод на "жълтата преса",за някой от мненията де.има си ЗДвП ,права и задължения на службите за контрол и така нататък,всичко друго е чул-недочул.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Впрочем тази лоша практика е и при данъчните, и при редица други контролни органи. Премиите са им толкова по-големи, колкото повече нарушения разкрият. Много сбъркана логика... Дано скоро се обърнат нещата. Доколкото знам първите опити за "обръщане" вече са направени - при данъчните.

Офф Тука мога да поспоря, естествено ,че колкото повече бачкаш толкова повече кинти ще взимаш и съм съгласен и да е така при полиция и при данъчни и всякакви такива държавни професии, защото примерно вземи служителите на КАТ по гишетата, доволен ли си от тяхното обслужване ?!!?!? те са на твърда заплата и им е през оная работа днеска колко човека ще минат( говоря за КАТ Варна ).Никой полицай няма да си измисли ,че си в нарушение само и само да отчете дейност ( дори и да го направи има доста начини по законен ред това бъде предотвратено ). Не си мислете ,че защитавам родните полицаи или ,че аз не нарушавам правилника , напротив нарушавам го и си плащам за това както и трябва да бъде. До сега не ми се е случвало да ме спрат и да си измислят ,че съм виновен за нещо което не е така.Според мен това ,че даден човек взима процент за свършена работа го кара да бъде по активен и по старателен в задълженията си.Това си е лично мое мнение и не ангажирам никого с него ! :o Поздрави на всички :o
Да поспорим тогава. Може да не съм се изразил ясно. Аз говоря за контролните органи, а служителите по гишетата не са точно такива.А и не казвам да не работят, а казвам работата да не им се оценява по броя на актовете, които пишат. Пример: Ако една патрулка стои цял ден на пешеходната пътека пред едно училище, сигурно няма да напише и един акт, но много вероятно да спаси не един детски живот.Премиите на катаджиите от даден град трябва да зависят от броя на инцидентите (ПТП). И то обратно пропорционално - колкото по-малко ПТП, толкова повече премии. Това ще означава, че стоят на правилните места (най-рисковите - училища, кръстовища, пешеходни пътеки) и в правилното време (при натоварено движение, при лошо време, ...). А не като сега да стоят на 5 метра преди табелата за край на селото и да чака някой (чети всеки) да се забърза.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пак тема за чешене на езиците....... :tooth: Май все някой си търси оправдание за нещо,когато е сгафил-ама аз не съм виновен,ама той куката така,ама той онака,ама боли ме сърби ме -драго ми е.......... :tooth: Та,да си дойдем на думата...........:-Пичове,ако искате спирайте,ако искате не спирайте!В закона ясно е написано,че при подаден сигнал със стоп-палка по образец или сигнал с ръка за спиране, от униформен служител,сте длъжни да се подчините и спрете на указаното място-чл.103 от ЗДвП.Не е задължително и изрично упоменато,че трябва да се подаде сигнала от коя да е лента.Проверката може да се извърши и от един служител,понякога практиката го налага.Вторият е за подсигуряване и охрана.Относно спирането на неосветено място важи по горе написаното.Със здраве и без лоши мисли :tooth:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мен ме интересува дали вечер имат право да те спират на неосветено място?

скоро даваха по телевизията промените в закона-имат право да те спират вече всички, катаджии, полицаи и прочие стига да са със светлоотразителни жилетки и табелка с надпис/пътен контрол/ или нещо от сорта. в същото предаване хората казаха, че има право да те спира само кола обозначена с надпис полиция и забележете-продълговат буркан9визираха бурканите на белите астри). ако колата няма надпис полиция(светлоотразителен) и такъв буркан подминаваш-без да даваш газ и да бягаш и званиш на 112 и питаш дали на това място има патрул на кат.ако търгнат след теб със звуков или светлинен сигнал си спираш и нямаш ядове(това се правело с цел да се предотвратат обирите с псевдополицай).за спирането на неосветен очастък нощем-имаш право да не спреш, без никой да ти изисква обяснение. ако те подгонят си спираш някъде на осветено и обясняваш как стоят нещата(това с неспирането вечер сам го виждал много пъти по пътя плевен-свищов и никога патрул не е тръгвал да гони никой след като са му подали сигнал да спре, а той си продължи спокойно(само седят и се хилят. аз също не съм спирал вечр на неосветен очастък и няма ядове.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До колкото знам и в Бг го въведоха това ,че нямат право да те спират без да си нарушил правилата , обаче сред цялото безхаберие в България това е нищожно,пък и Куките не следят за това ,ами гледат как да си докарат някои лев или да се докарът пред началника с 20акта за отчитане на деиност! На мен са ми го казвали лично полицаи , на връх коледа бачкат защото нямат изпълнена норма ..... простотия

Това за "изпълнената норма" вероятно не е вярно, защото имам приятели "куки" и не са споменавали за норми или рязане на заплати, защото... :tooth:

Могат да спират в която лента искат и независимо как е обърната колата им.

кажете кво мислите по тези два вапроса

1: Има ли право полицаи да пресича лентите за проверка?

2: Имат ли право след като са 3-ма вместо 4-ма да правят проверка на две МПС едновременно?

( за мен е ясно но може и да има промени в закона )

1. Има.

2. И двама да са, могат да направят колона, чакаща за проверка. :tooth:, както сподели колегата Ростислав. :tooth:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нека погледнем реалноста в очите. Първо както прочетох по горе явно според закона си е позволено.Второ и да не е позволено нека не се заблуждаваме, живеем в България - държавата на неограничениет възможности, тук всичко е възможно :tooth: :tooth:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Димитър Коев го каза: Всякак могат да те спрат и ти си длъжен да се подчиниш. Друг е въпросът че ако не са те спрели по надлежния ред, ти имаш право да обжалваш всяко тяхно решение.

Това имат право, нямат право са детски истории... Ами ако извършваш престъпление на отсрещното платно? Какво ще им кажеш? А-а-а... Ама вие що пресякохте, нямате право ;)

Един приятел ми развиваше теории, че в не-знам-си-коя държава нямали право да те спират ако не си извършил нарушение... И го питам: "добре де значи по тази логика можеш да пиеш и да си караш, защото те няма как да те проверят че си пил без да те спрат" ;)

колега аз ли4но несам спирал ноштно време на неосветено място на полицеийски патрул макар че ми слойиха палката това става на магистрала тракия точно преди пловдив какво стана след това като влезнах в пловдив парвият патрул веднага ме спря и по описанието на неговите колеги ме свалиха от колата без дори и дасе представят,но след като си отворих остата че штеги садя и почнаха по компитентно даме разпитват зашто несам спря на палка тогава им показах заповед от даржавен вестник коя гласеше че ноштно време на неосветено място, без пуснати буркани и патрулката скрита в храстите нямат право дате спират и сашто патрулката трябва да е с марката опел и да има червена еблема с надписа кат в нея и само ми провериха документите има пуснаха без дами направят ништо така че неси задалжен да спираш ако ги нямат нештата които изброих . Но да уточня че това нешто се случи преди около година и половина от тогава несам си идвал много много в бг и незнам дали има изминения в закона и дали това е оште в сила такаче колеги поразпитаите сега как седят нештата че може да има и някакви промени някои да несе подведе по това което изброих. ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
policeman мисля, че го написа достатъчно ясно. Останалото е чешене на езиците. Като приемам, че и полицаите са хора, ще кажа, че ако си в нарушение и не спреш, може и да се разминеш, но ако си в нарушение и не спреш, си е чиста наглост и търсене на вина у някой друг. Напоследък много се заглеждам у това качество на масовия българин, че винаги за нещо някой друг му е виновен. Кара си някой по пътя и постоянно всички му пречат - я другите шофьор, я полицията... Защо не може просто да караме без да се нервираме толкова. И аз не харесвам (да не кажа мразя) патрулите които дебнат до табелите на селата (а в провинцията такива много), но съм разбрал че ако покрай табелата карам бавно, няма да се забавя повече от 1 мин. за целия път. Защо е цялото това бързане? Мен не ме е спирал патрул на КАТ откакто ми писаха акт преди година и половина.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

такава тъпа тема скоро не е имало,ама и автора на темата.....

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, тъпо е, че написа тъп пост в тъпата тема на човека ... Нищо лично ама що така? Аз като чета "тъпи" постове и мнения не пиша, че не ми харесва (в случая правя изключение).

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Момчета, момчета от толковато спирания от полицията сам разбрал само едно : " Полицая Винаги е Прав " :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз неможах да разбера, кое е тъпото на темата...да не в "общи дискусии" преобладаващите теми от рода на "кое е по-хубаво Д14 или Д15" или "вече и аз съм хондаджия" са особено остри.... Не е ли по-добре да стане по-ясно на повече хора в тоя форум докъде се простират правата на господа катаджиите. Само не ги изкарвайте ангелчета и не ми казвайте, че всички спазват стриктно законите и разпорежданията, може би половината са стриктни, но останалите правят каквото им скимне и като не си знаеш правата и те въртят както си искат. Според мен си е много умна темата и нека всеки да пише това, което му е ясно от закона и е сигурно, като информация естествено...да няма "ми един приятел ми каза". :angry:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

изказвам лично свое мнение, нищо никъде не съм чел и не знам кое е позволено и кое не, знам само следното: Когато полицай, какъвто и да е с каквато и полицейска кола да е, ти подаде сигнал да спреш, ти ТРЯБВА да спреш. Вече ако всичко е наред, а те ти преписват нещо, можеш спокойно да си обжалваш или каквото там се прави и вече ТАМ да посочиш, че не са били с еди каква си кола или не е било светло итн.. Относно "Полицаят винаги е прав" .. аз също смятан, че има служители на реда, които злоупотребяват с дадената има власт. Много пъти ми се е случвало да бъда заплашван с лаф от рода на "като кажа че си бил без колан, на кой ще повярват, на мен или на теб" ? (това в ситуация, в която и аз и полицаят знаем, че съм бил с колан, но просто иска "почерпка" или нещо подобно) поздрави :angry:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Знам, че на това клипче не му е тук мястото, но е във връзка с темата.http://vbox7.com/play:78fe1f2bТа както ми беше казал приятел катаджия - "Закона за движение по пътищата не е догма, а плод на свободно алкохолно тълкуване". :angry: Та...Каквито шофьорите - такива и полицаите.Ние сме най-невинните душици, а те - зверовете с палка. Ами и аз не ги обичам, ама повече не обичам идиотите шофьори.Иначе онзи симпатичен момък с брадата е прав, като е казал - да видим треската в нашите очи и тогава прашинката в очите на другите.Със здраве.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мале нямам думи просто :cool: това май е снимано на шипченски проход на Екото ако не се лъжа :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ха, то никой не е казал, че и шоферите са цвете за мирисане, около 80% от тях са в постоянна издънка, много карат пияни кат кирки, други се чудя дали изпитващия дето им е дал изпита не е бил пиян :) :) :cool:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

истината че единствените който спазват стриктно закона са Учебните коли :cool:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И те не спазват, понеже много близо до нас се събират учебните коли, тука накрая на ул.Младежка след пазарчето и най-редовно си кражат учебни автомобили из уличките...е честно казано е имало моменти, в които ми се е искало да спра някой и да пребия инструктора, щото ученика не е виновен, че инструктора е идиот. Завиват без мигачи, спира внезапно, без да има причина, вчера ми се наложи да се влача след един над 300 м с 20 км.ч и зави в забранена уличка без мигач.....повече няма да коментирам. Както комшията беше казал "тя жена ми нямаше никой път да може да си вземе книжката, ако не бях и купил изпита. Та заключението е "рибата се вмирисва от към главата" Закона и изпълнителите му не действат ефективно, инструкторите и изпитващите прецапват курсовете през пръсти, само да гепнат някой лев - и от там нататък шоферите немогат да карат и правят каквото си искат, понеже знаят, че могат да минат между капките :yawn:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...