REDASI 0 #1 Публикувано 10 Октомври, 2009 Здравейте,съфорумци!Моля за съвет, относно нестабилност на колата при неравен пътен участък.Колата се люлее странично и "подскача" предницата при преминавене през неравности.Например : вчера карах на магитрала Хемус ,по пътя към Варна и при неравните участъци ( грапав асфалт и други неравности) колата ставаше трудна за управлени, като ми се наложи на места да карам с 80, 90 км/ч .За информация: и четирите амортисьора ,тествани на стенд имат показания около 50%, което означавало, че са добре ; предницата на колата е наред ,отчетено на стенд .Какъв е проблема?Моля, за вашето мнение! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ogo 25 #2 Отговорено 10 Октомври, 2009 Ако е само на това място - нищо и няма на колата пътя е отвратителен. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Sebulba 215 #3 Отговорено 10 Октомври, 2009 Смени тия амортисьори ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
WILDMAN 1 #4 Отговорено 10 Октомври, 2009 Колега аз имам подобен проблем .Ощеповече че моето окачване е спортно има същите симптоми.Бях на стенд и той ми показа че амортисьорите са на 60% после прегледах колата и забелзах че и четирте са здраво омаслени.Няколко месец апо късно минах пак на същия стенд без да съм бара; нищо по колата показателите бяха същите ,на мен ми се струва че не всички стендове за амортесьори са стока.Аз лично ще сменям амортисьори.Прегледай и твоята кола ако са омаслени дори и все още да вършат някаква работа скоро ще си заминат тотално.А пък и някой чифт хуми можеш да урезелиш със калпави амортисьори. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mar_tod 465 #5 Отговорено 10 Октомври, 2009 Прегледайте си и големите тампони, на задните носачи... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
alex civic 1 #6 Отговорено 10 Октомври, 2009 точно тампоните отзад си виж Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Niakoi 43 #7 Отговорено 10 Октомври, 2009 (Редактирано) Прегледайте си и големите тампони, на задните носачи...Колега, дай някакво инфо, как се проверяват тези тампони? Без разглобяване май не става! На моя акорд нещо потропва отзад, и аз мисля, че са точно тези тампони, но без разглобяване по нищо не се познава причината! Редактирано 10 Октомври, 2009 от Niakoi Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mar_tod 465 #8 Отговорено 10 Октомври, 2009 Проверяват се на канал или подемник, със щангата- дали играе носача ...Ако нямаш тези условия, се проверяват- като застанеш зад колата и теглиш по един як (седесарски) шут на задните гуми...Ако поддаде някоя гума напред при ритника, тампонът е за смяна... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
honda_9977 39 #9 Отговорено 10 Октомври, 2009 Колега виж си амортесьорите или тампоните аз карам същия акорд и нямам проблем за сега. успех Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
REDASI 0 #10 Отговорено 10 Октомври, 2009 Благодаря на всички! Ще сменя предните амортасьори и проверя задните тампони Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jamo 93 #11 Отговорено 11 Октомври, 2009 (Редактирано) Не почивай само на предните амортесьори, виж и задните! Аз съм имал голяма нестабилност при неравен път над 70км/ч именно заради изпуснал заден амортесьор Редактирано 11 Октомври, 2009 от jamo Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Dachev 52 #12 Отговорено 11 Октомври, 2009 Има голяма вероятност нищо да и няма на колата! Ако примерът ти за люлеене е в участъка след Нови пазар и Невша там проблема е неравния грапав асфалт съчетан с износени и с прави канали гуми. На мен ми случи така преди една година. Бях ошашавен в този участък. Колата започна да ходи накъдето си иска и се наложи да намаля до 90. Това лято съм с нови гуми, но пак се усеща една несигурност на колата в този участък, но не ме кара да намалявам. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policeman 1046 #13 Отговорено 11 Октомври, 2009 50% значи,че са за боклука тия амортисьори.Няма какво да се чудиш всичко под 65% е за смяна Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
REDASI 0 #14 Отговорено 12 Октомври, 2009 Много благодаря на всички ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове