Jump to content
JDMWORKS

Внос на Хонда от Италия! От кой град е най-евтино?

Recommended Posts

Колеги, здравейте ! :)Имам намерения след известно време да ходя до Италия да си търся Civic coupe 6-та , таа имам някой въпроси.Бихте ли ми препоръчали някой град който се слави със евтини коли или просто тръгваш, обикаляш из Италия и на късмет, ако намериш оферта?!?! Чувал съм че в северна Италия били офертите, така ли е ?!Сега сам в Атина и сигорно от тука ще хващам ферибот но незнам закаде и каде трябва да отида.Ако си намеря кола после до България на собствен ход с татко ще се прибираме.Ако някой е ходил, знае и има опит всеки съвет би ми бил от полза :)Благодаря за разбирането!

Редактирано от Mugen.co

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, поинтересувай се след като вземеш кола, какви такси и документи ти трябват в Италия. Чувал съм че цените са много солени и затова масово ги карат с автовози.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми и това ме интересува да но незнам каде да питам освен тук. :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти колега имам скорошен опит с една кола от там.Най - лесния начин е да се разбереш с продавача да я докараш на негово име с пълномощно и с неговата застраховка като после трябва да му върнеш номерата, а и в този случай не знам как е регистрацията в КАТ.Ако не се съгласи временни номера и застраховки не знам колко струват, но мисля че е скъпо да я докараш на ход.Моя случай беше следния - без номера на автовоз - стария собственик отива в тяхното СБА (не знам как точно се казва там), връща номерата и я спира от движение за износ (демолизира), от там му издават документ за брак за износ казва се „Demolizacione per exportacione„ или нещо такова. Та с този документ и оригиналния талон и един договор за покупко - продажба (не е нужна никаква заверка за него) я качваш на автовоз. Като пристигне в бг си превеждаш договора в някое бюро и с него оригиналния талон от италия и другото удостоверение за износ си я регистрираш в КАТ.Поне така стана с тази кола която вкарахме.Дано да съм бил полезен.ПС:от кой град не мога да ти кажа ама ползвай този адрес като си избереш италия, поне моята така я намерихhttp://www.autoscout24.com/

Редактирано от Butch

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Както казаха колегите по горе най добрия за момента вариант е автовоз като съм говорил с нашите джамбази сме стигали до извода че в твоя случай разходите и расправийте могат да стигнат двойна цена. :hondarulez: един воз в момена в дупница е приблизително 700 лева зависи от коя част на италия ще вози.надолу по Бари ,Кремона,цените са по ниски действително но ако няма кой да те води просто за мен не си заслужава .А ''жабарите '' не са гадулки .Единствения + за теб е че ще си видиш колата без да и е ''пре баяно'' в БГ.Лично мнение купи си кола от тук БГ.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колегата е напълно прав долу горе като пари излиза същото (е винаги има изключения) в моя случай плюса беше че брат ми живееше там и отиде видя я и купи от човека, след това намерихме автовоз и ми я прати.Но пък в някой случаи е много голям плюс да си я купиш преди да и е пребаено в БГ щото някой джамбази доста им баят, и не знаеш в какъв вид е влязла дори в някой случаи ги карат в насипно състояние.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Иди си избери някоя Хонда от Дупница и не се занимавай с глупости,за да не ревеш после! Така на свободна продажба и без това няма да намериш каквато и да е била Хонда в Италия гаранция ти давам.Само ще си загубиш времето и парите в обикаляне.Половин българия е там и обикаля за коли и излезне ли Хонде,веднага се праща насам.Аз съм се занимавал малко с внос на коли от там,и мога да ти кажа следното:

За отиване,имаш няколко варянта:

"Мони Дупница" със бусче,миналата година беше 100 евро на човек,сега тази незнам! 20 ч.пътуване

Самолет,резервации за полета един месец предварително! 100 евро на човек!2 ч.пътуване

Със собствена кола,излиза най скъпо!Пари за бензин,пари за винетки,във всяка държава,пътни такси за повечето от магистралите и прочие....на мойте хора,дето са там,им излиза такъв преход около 200 евро и 20 ч. път!Със пътуването е горе-долу това,като изключим възможноста за аварии по колите,а и заяждането по границите,защото и това го има,една година се заядоха и ни върнаха да се прибираме през Унгария,и тогава ще те питам каде ,ще ти излезне келепира от собствения внос!

После идва другия проблем трябва да си с някой ,който познава Италия и знае каде има концесионер,защото и аз си мислех,че там ,като влезнеш в страната и коли има под път и над път,ама трябва да те разочаровам,защото там са повечето магазини с нови коли и ако се познавате те пускат отзад ,да разгледаш нещо втора ръка, а и избора е много малак и колите са на високи цени!Трябва да се знае много добре езика,и да знаете каде да я оправите после,документи и тем подобни,много е дълго за обяснение,а и незнам после кой автовоз ще се навие да те търси каде си,и да ти натовари колата,за една кола никой няма да ти обикаля,да те натовари!А на ход просто забрави.Иначе последния път като си докарах Мицубишито автовоза беше 800лв.Значи,за да уточня коли сме взимали от Милано,Павия и Пияченца.Бях поръчал Хонда,каквато и да е!Моя човек там след 3 месеца обикаляне,всеки божи ден пари за бензин и телепас,намери само една!

Публикувано изображение

http://img89.imageshack.us/i/76439465.jpg/]Публикувано изображение[/url]

1700 евро и искаха на тази скъцотина,Според теб добре ли е?Това са 3400лв. и 800 транспорт са 4400!Според мен са много за тази кола.

И все пак има далавера още в Италия,но тя е за големите автотърговци,въпреки,че и те са горяли със пари и коли!

Моя съвет е,пак ти казвам купи си кола от тук.А и гледам,ч пишете,че тук много ги магерели търговците,а пък в Италия знаете ли какво ги правят?

А,сетих се и друго,показват ти снимка на кола,перфектна!Харесваш я и почват да те мотат,че до два дена ще я остави стария собственик ако го одобрят за кредит,говорим примерно за концесионерия на Хонда,оставяш си старата,оценяват ти я на некфи пари и си взимаш нов модел и си го изплащаш,а старата я однася някой късметлия,та моткат те да дойдеш пак след два дена,и минават два дни и ти отиваш пак,обаче колата не е дошлааа,документите се бавят,пак ти показват снимката и ти казват да дойдеш пак на другия ден,че вече е сигурна работата и ,че има и други кандидати за колата и ако искаш да е твоя да оставиш капаро!Гледаш пак снимката,в безизходица си колата е много яка,Хонди изпадат трудно,няма каде да обикаляш повече,и оставяш капаро!Отиваш на другия ден,и какво ставаааа,момчето с което говориш по принцип вече е болнични,колата,разбира се я няма,дали са я на някой Албанец за 100 евро повече,обикновенно така правят,дават си гъза за 100 кинта,а ти нямаш време да чакаш и изгаряш с капаротоооо ;) а в повечето случай такава кола и не е имало никога,та сам си прави изводите,че стана много дълъг поста,за което се извинявам,ако съм забравил нещо,ще пиша пак! ;)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси много за информацията, беше ми от полза!Татко има познати в някъв град до Бари и просто си мислех дами няма да мога да порачам да се тарси евентоално от вестници и тем подобни Хонда и ако изкочи нещо има наши хора да я видят и удобрят. В токаъв случеи да хващаме ферибот до там и евентоално да я вземем! Аз до към декември месец ще съм в Атина и от Бари на ферито и до Патра и да си се прибираме в Атина пак тука веще ще му мисля каде ще я регистрирам в БГ или в Гърция но най-вероятно в БГ.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 2 дни обикалях авто къщите в Стара Загора и имаше една тъкава нов внос но не съм сигурна от Италия или Германия беше. Ако те интересува ще ти обясня долу горе коя авто къща беше.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега както каза FOXO , не очаквай да се стовариш в Италия и да почнеш да ринеш хонди... Един приятел на баща ми е в Италия и го бях помолил да търси Сивик 5та. Човека е сериозен, взе си 1 ден отпуска и търси цял ден. Ходи по концесионери, чете вестници , обяви по интернет и намери тоооочно два сивика... Единия в безнадеждно състояние, другия мисля че беше позлатен - само така си обяснявам цената му.. Сам си направаи сметката къде е по-изгодно, но моя съвет е БГ или в краен случай ако намериш някоя добра в по-близка държава..Поне да не си биеш много главата като се разкараш.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съгласен съм че в БГ ще имам най-малко главоболия но немога да си намеря 6-та купе за не повече от 5500лв има една в мобилето и от един пичага намерих тук във форума ама без климатик за 4500лв пак и не ми изглеждаше много запазена.Несъм ходил да обикалям по автокъщи в БГ понеже нямах пари за кола!Аз и сега нямам кой знае колко но до към 2-3 месеца ще имам към 2500 евро.Ако някои предлага ,или знае някои негов познат да продава да сподели.Не е задължително да е с климатик ,но ако няма цената съответно пада :kiss:Благодаря за разбирането

Редактирано от Mugen.co

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Иди си избери някоя Хонда от Дупница

...не мисля,че точно в Дупница има най голям избор на Хонди преди няколко месеца ходих там да избирам Хонда на приятел и се оказа доста трудна задача даже доколкото си спомням Купе не срещнах.Мисля,че най голям избор на японци има във Враца,Монтана и Варна :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

разтегнахме темата за една умрела кола,ама колегата нали е от Габрово\а за тях има много вицове\

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Иди си избери някоя Хонда от Дупница

...не мисля,че точно в Дупница има най голям избор на Хонди преди няколко месеца ходих там да избирам Хонда на приятел и се оказа доста трудна задача даже доколкото си спомням Купе не срещнах.Мисля,че най голям избор на японци има във Враца,Монтана и Варна :)
Защото съм от Благоевград и Дупница ми е най близко,затова съм я дал за пример,иначе пазара е много динамичен,днеска има избор,във Враца,утре в София други ден в друг град и така ;) Иначе преди да почна да се занимавам с коли,всеки божи ден се обаждах в Дупница по автокъщите да питам дали е слязла някаде "англичанка" и неможа да ми изпадне 3 месеца никаква,и накрая като излезе в горубляне,отидох и я взех направо от автовоза,а след месец като отидох до Дупница да се изфукам,имаше във всяка автокъща по една бройка,така ,че и това неможе да се твърди,но да се придържаме към темата все пак,извинявам се на колегата за оффтопика :D

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само от Италия недей,имам много лоши преживявания с коли от там,италиянците май незнаят че маслото на колата се сменя от време не време.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...