Jump to content
PHOTOCH

Стана почти година откакто си взех хондата-впечатления:

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Колата е 97 г. 6-ген с 4-5 врати 100% немска със сервизна книжка.Много съм доволен.Нищо не съм пипал освен масло и големи тампони.Икономична-двигателя е 1.4i 16v 90 к.с. и на дълъг път при 80-100 км дава 5.2-5.5 л/100 км.Кола за улегнали хора.Не е пъргава.Служебното ми пежо 206 е дизел HDI и е куршум в сравнение с Хондата, но комфорта на хондата е в пъти по-добър, нищо, че е 11 г. по-стара от французойката.Ако някой се колебае дали да си купи Хонда бих го посъветвал да скача смело в такъв проект.Изключително надежден автомобил, практичен, дружелюбен.

Редактирано от PHOTOCH

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изключително дружелюбен :huh: Много ме изкефи това определение. Споделям !

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дано има повече доволни колеги

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Едва ли има недоволни колеги тук :huh: Все пак щом са във Хонда фенклуба... днес карах една Тойота Аурис 2008 ма 600 км. Нямах търпение просто да я оставя и да се кача в 5-тата генерация...сигурно много хора ще ме помислят за луд обаче....

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз по същия начин се отказах от Ауди А4 (Б5) 1.8 Турбо 99-а година. Прелюда е чувствително по-бавен, въпреки че е с 10 к.с. повече, адски шумен, друса, само две места, няма климатроник и още доста други екстри... но нищо не може да се сравни с тръпката която ми дава. Усещането е сякаш тази кола ми е правена по мярка. След предния прелюд смених 4 коли за година и половина. И сега пак съм с Прелюд. Това говори само за себе си. :huh:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Повярвайте ми има недоволни колеги... един индивид онзи ден в сервиза на Омбре дойде и почна да плюе "ебах ги в хондите бе, само се строшат бе. Уж здрави, а само се трошат. Имам един опел Корса, върви повече и се троши по-малко. Ебах ги в хондите бе, никога повече хонда, никога!" :huh:Проблема му беше синдрома на D15b-зле със забиването на нос. хах :help:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, извинявай за питанката, но пежото с какъв двигател е? 2.0, 90 к.с.? Ако да, кажи какъв е най-ниският разход, който си правил на дълъг път с него. Моят рекорд с тази въшка е 3.7 литра нафта.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще използвам вече отворената тема. От 3 седмици се кефя на новата придобивка - Акорд Аеродеск, V генерация (1997г.).Ако някой има въпроси относно регистрацията в КАТ - да пита, спомените са ми пресни ( колата е внос от Германия, на собствен ход). Като цяло колата ми пасна веднага, само с габаритите още ми е трудно при паркиране. Няма да изброявам положителните страни, а само забележките на първо четене: стегната возия отзад; средна шумоизолация; нерегулеруем подлакътник отпред (аз не съм много едър и дясната ми ръка понякога се изхлузва от него); стъклата са ел. и се управляват само когато ключа е на контакт - досадно е, ще го преправя; жабката е малка и неудобна - листи A4 не се побират, а на моята е счупен успокоителя при отваряне (ако някой има идея - да казва) и накрая най-важното - МНОГО, ама МНОГО харчи ! (върви, разбира се).Сега предстои газификация и допълнителна шумоизолация на купето.В темата "Кой какво кара + снимка" след малко ще има и снимки на 'Пенсионерското' комби.Поздрави от сърце на всички Хондаджии и 6+ на Омбре и екипа му !!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ами последното, което мога да кажа е, че не съм доволен. За 10 месеца откакто съм с купенцето съм направил следното - ремък, ролка(то това е ясно де), гарнитура, маншоните на каретата, семеринг на скоростна кутия и рейка(която беше засрана от предишен майстор на стария собственик) и това е като цяло. Благодарение на красивите ни улици и още по-красиви ДУПКИ имам да изправям джанта и да мина стенд за всеки случай, че в събота избягвайки 2 огромни дупки се натресох в трета, която беше сигурно педя сълбока...и това по централен булевард.......кога мам..а им пед...лска, като сме европейци и данъкоплатци ще почнем да караме по европейски улици а не по нещо наречено булевард, което все едно го е минала бомбандировка :) А самата кола те кара да се влюбиш в нея до полуда, след като се возих скоро на чисто нова шкода октавия, която е депресиращо тясна и ми се стори като абсолютната каруца, нямах търпение да ме закара до нас и да си седна в хондето. Хонда си е мания и любов :lol: :lol: :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, извинявай за питанката, но пежото с какъв двигател е? 2.0, 90 к.с.? Ако да, кажи какъв е най-ниският разход, който си правил на дълъг път с него. Моят рекорд с тази въшка е 3.7 литра нафта.

Честно казано не съм се замислял какъв е двигателя, но ти гарантирам, че е най-малкия дизел.Като разход съм засякъл около 4,2 извън града със скорост до 120 км/ч.При 150-160 отива на 7-8.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Попитах от любопитство. Първата версия на HDi-то, която се внедряваше в автомобили на РСА беше два литра с 90 к.с. После започнаха различните генерации на този двигатели. В този малък автомобил започнаха да влагат 1.4, 1.6 HDi и по тази причина питам. Карал съм известно време първата версия с 90 к.с. Няма друг такъв автомобил :) Но важното е че си доволен от Хонда!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От 1992г карам Хонди, сивик, кончерто, прелюд, пак сивик и т.н.Много лоши коли, само се развалят и изобщо не вървят, що ли ги карам толкова години? ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно в момента съм в издирване на кола и по всеобщото мнение съм се спрял на Civic 6та ген. Карал съм и подкрепям мнението, че наистина е един много дружелюбен автомобил ;-)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...