ivi44a 1 #1 Публикувано 21 Март, 2009 Здравейте,направо съм бесен,ставам тази сутрин за работа слизам на паркинга и виждам колата ми ударена ,преден капак,десен фар и мигач,бронята също е дроб от дясно и десния халоген.Звъннах на застрахователният аген в понеделник ще ходя на оглед.Ще ми предложат ли вариант да ми я правят или ще ми дадат някой лев и да се спасявам. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pitbuls 21 #2 Отговорено 21 Март, 2009 каско имаш ли.ако да,наи вероятно ще ти определят некви суми за ремонт или поправка(зависи кое как ще го пишат)и ще се оправяш сам. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
D_I_V_A_K_A 38 #3 Отговорено 21 Март, 2009 братле неми се ще да съм лош пророк,но си приготви некой лев за да я правиш. Мойта я нахендрих преди около месец. Каското ми се изсмяха в очите с тия пари дет ми дадоха. Минаваш по експертна оценка,което ще рече квото те преценят. На мен за: десен калник,фар,мигач в бронята,подкалник,джанта(железна),тас,ШЕНКЕ Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivi44a 1 #4 Отговорено 21 Март, 2009 братле неми се ще да съм лош пророк,но си приготви некой лев за да я правиш. Мойта я нахендрих преди около месец. Каското ми се изсмяха в очите с тия пари дет ми дадоха. Минаваш по експертна оценка,което ще рече квото те преценят. На мен за: десен калник,фар,мигач в бронята,подкалник,джанта(железна),тас,ШЕНКЕ�,каре,накрайник,вилица,горен носач. +ремонт капак,ремонт врата. и дадоха 560лв. А само за окачването да оправя дадох общо 980лв. Като с изключение на шенкела,всичко друго замених с ново. Това ми признаха,а имах и други поражения,който вобще не признаха.Сори за случката братле,дно бързо я оправиш.Къде ти е застрахована колата? То по твоята отценка аз да не очаквам повече от 200-300 лв.В понеделник ще видим какво ще кажат господата от Generali. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
D_I_V_A_K_A 38 #5 Отговорено 21 Март, 2009 евроинс. Много приятели ме предупредиха ,че не са плащачи. А и има един тънък момент,който не знам дали е пряко зависим над оценката на щетата,но птп-то беше по моя вина. Както се изрази оня от застрахователите: "ооо отнемане на предимство,последната дупка на кавала си." Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
darius 929 #6 Отговорено 21 Март, 2009 Ако имаш каско и протокол от кат(питай застрахователя си дали е нужен), ще ти предложат два вариянта:1.Оправяш се сам с ремонта и предоставяш фактура по която ще ти платят колкото преценят.Обикновено около 80-90%, ако не прекаляваш.2.Опрявят ти колата в техен сервиз, но аз лично не бих разчитал, всички до един са мърлячи.Натисни си застрахователния си агент да ги накара да пишат повечко щети,може и дребни.Евроинс наистина не плащат, то кой ли плаща както трябва, ама това е друга тема! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
жоро74 0 #7 Отговорено 21 Март, 2009 без да ти е познат експерта дето ще ти отценява щетите на дали ще ти дадат добра пара за ремонта.имаше нещо като се подписваш на огледа,до колкото си спомням че можеше да запишеш че ако има и нещо друго за ремонт да има втори оглед-особено мнение. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
atoma 995 #8 Отговорено 21 Март, 2009 (Редактирано) ........В понеделник ще видим какво ще кажат господата от Generali.Колега незнам дали си запознат с политиката на Generali, аз също съм застрахован там и да ти кажа дават пари (горе-долу) но имат нова простотия след 2-ра "щета" (колкото и да са) ти анулират каското. Тъй че имай си едно на ум. Иначе се надявам да я оправиш и всичко да е наред. Доколкото знам може да искаш пари и по гражданската но не съм много сигурен за което, имаше нещо за ПТП от непознат автомобил, нещо такова ми се върти из главата.Успех дано всичко се нареди в + за теб, още повече че си от седан сектата. Редактирано 21 Март, 2009 от atoma Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
D_I_V_A_K_A 38 #9 Отговорено 21 Март, 2009 Колега,тоя момент със сервиза или ти плащат по фактура го забрави. Това е в случай,че имаш валутно каско или колата ти е под 5 годишна на лизинг,или до 3 годишна. Валутно каско имаш право да направиш,ако автомобила ти е до 10 години. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pamo 346 #10 Отговорено 21 Март, 2009 Няма да я правят в техен доверен сервиз заради годините на колата. Задължително присъствай на огледите на колата и им виси на главата, иначе няма да пропуснат да се направят на луди заради някоя част. Такива са тук застрахователите. Успех и дано скоро да си на пътя! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
TANKISTA 8 #11 Отговорено 21 Март, 2009 сервиз, най-вероятно няма да ти предложат, макар че си зависи от застрахователя, ти си направи устата, а пък те може и с някой добър сервиз да работят, само че не се знае с какви ментеляви части ще те минат. По фактура е добър вариант, защото ти си избираш сервиза и ако е твой човек ще драсне някой лев отгоре, да компенсираш това,че не плащат на 100%. А да ти кажа, зависи кое шваки ползват(това е една книжка с цена на части за определен модел, година, екстри) може да ти излезе най на далавера, защотото обикновенно ползват стари книжки от преди 2-3 до 5 години и тогава в БГ сумите за японски части бяха по-големи. Моя съвет е, не ползвай техен сервиз-в повечето случаи са пълна скръб сервизите които работят със застрахователи.Или по фактура или ако сервиза, в който ще я караш не иска да ти издаде фактура, или поне не на цялата стойност, най-добрия вариант си остава експертна оценка, като просто на огледите им висиш на главата и ги караш да пишат всяко болтче.Този съвет ти го давам като бивш застраховател, а по-нататък аз бих сменил компанията на твое място с ДЗИ примерно-остават си най-големите в тоя бранш и плащат-казвам го от опит защото ми платиха една щета по гражданска по експертна оценка, от 1500 кинда които дадох за ремонт, те ми платиха 1450.Успех Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivi44a 1 #12 Отговорено 22 Март, 2009 Благодаря на всичи,утре като се върна от застрахователите,ще пиша какво е станало. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mаrto 42 #13 Отговорено 22 Март, 2009 Жалко .Дано всичко да се оправи бързо и без големи загуби Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MaMyTa 0 #14 Отговорено 22 Март, 2009 лощо ... успех ама с наще българщини нали знаеш че край нема ... дано те огрее все пак и всичко е 6 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivi44a 1 #15 Отговорено 23 Март, 2009 Току що се връщам от застрахователите,равносметкате е :нов фар,нов мигач,нов халоген,нова рамка(рамката,която държи радиатора и фаровете),ремонт преден капак,ремонт броня,ремонт калник.От горе изброените части халогена и мигача не подлежат на ремонт. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Slade 21 #16 Отговорено 23 Март, 2009 Разбра ли колко пари ще ти дадат за частите и ремонтите, които си изброил или след 1 месец (както е в Булинс)? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivi44a 1 #17 Отговорено 23 Март, 2009 15 работни дни ми казаха. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Slade 21 #18 Отговорено 23 Март, 2009 И на мен толкова ми казаха, но това си е почти месец Аз даже я оправих вече и сега чакам равносметката. Да видим дали ще дадат по-малко, отколкото ми костваше ремонта (като се има предвид, че по-голямата щета, която оправих си дойде с колата като я купувах).Преди Булинс плащаха нормално дори по експертна оценка и винаги съм бил доволен, но от две години не съм имал щети и не знам дали нещата не са се променили. Имаше една година когато 3 пъти надхвърлих застрахователната премия в изплатени щети (5-6 на брой) и вече си мислех, че ще дойдат да ми загреят врата, но ни вопъл ни стон - продължиха да плащат нормално и в следващите години. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове