nanego 0 #1 Публикувано 3 Март, 2009 Здравейте колеги,време е вече да сменя верния Пасатор и понеже Б5 нещо не ми влизат под кожата, ще сменям марката Колата ще е семейна,ще се ползва и за почивните дни(риба и туризъм) Аз търся здрава и неръждясваща(между другото по Пасата няма и милиметър корозия Б3 2Е 115коня 1991г. с всички екстри за модела),жената иска комфорт,а щерката гъзария .В списъка бяха Mitsubishi Space wagon 2.4 GDI и Bmw 520 2.0i но отпаднаха от класацията Спрял съм се на тези: Honda Accord 1.8i-16v-VTEC Toyota Avensis 1.8 VVT-i 130k.c Mitsubishi Galant 2.0 16v Всичките са около 10 000лв интересува ме здравина,антикорозия,цена на части,въобще каквото се сетите за тези марки. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pitbuls 21 #2 Отговорено 3 Март, 2009 ми в този форум повечето хора ще ти препоръчат хондата и тва е разбираемо ,няма да сгрешиш ако я вземеш,но да се включат колегите с такава.те наи добре ще ти кажат за кво иде реч.за за митсубишито мога само да ти кажа,че е кола с много скъпи части,аз не бих си взел.а му тоиота и хонда е ясно какво ще избера. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Георги 68 #3 Отговорено 3 Март, 2009 Колега това е форума на Хонда и е логично,че всеки един от нас ще ти каже да си вземеш Хонда следователно въпроса ти е малко излишен.А колкото до Хонда Акорд ползвай търсачката и ще намериш необходимата информация П.П. Извинявам се за спама. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nanego 0 #4 Отговорено 3 Март, 2009 Колега това е форума на Хонда и е логично,че всеки един от нас ще ти каже да си вземеш Хонда следователно въпроса ти е малко излишен.А колкото до Хонда Акорд ползвай търсачката и ще намериш необходимата информация П.П. Извинявам се за спама. Кажи къде да пиша за безпристрасно,но обективно мнение и веднага го правя,ако пиша във форума на Фиат ще ми препоръчат,не се занимавай с кошници купи си Фиат Между другото писах и във форумите на Мицубиши и Тойота,та дори и на VW, е от там като най-безпристрастни ми препоръчаха цитирам( Взимай Галанта на щерката за гъзария , Спейс Вагона на жената за комфорт , а ти си карай верния Пасат и не се занимавай с такива кошове ) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Георги 68 #5 Отговорено 3 Март, 2009 Ами колега задай въпросите си по отделно в смисъл в нашия форум питай за Хонда във форума на Мицубиши питай за тая марка и направи същото във форума на Тойота и като получиш инфото за всяка една от колите сам си направи извоидите коя кола да си вземеш Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Jeepers 41 #6 Отговорено 3 Март, 2009 на мен много ми харесва и галанта ! Страхотен автомобил е,но и акорда не е за подценяване ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ShEfA 70 #7 Отговорено 3 Март, 2009 Абе жената и щерката... ТИ какво искаш е въпроса? Ти даваш кинтите, ти поръчваш музиката! Виж какво ти се кара на теб - комфорт, гъзария, спорт... Жената и щерката няма да я карат всеки ден предполагам, предимно ти ще си зад волана. Аз бих елиминирал Тойотата от класацията си, не й знам характеристиките, здравина, издържливостта и т.н. и т.н., но ми е най-невзрачна и не ми вдъхва доверие. Бих се чудил между Хондата и Митсу-то, ама нали съм сектант и ще си взема Хондата. Макарче съм мяркал мнения из форума, че Английските хонди имали нещо нередно, НО НЕ ПРИЕМАЙ МНЕНИЕТО ЗА непременна истина. Изчакай колегите с такива коли и повече опит и сменени автомобили да отговорят. Моето мнение беше лично и според странични наблюдения. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Restless 203 #8 Отговорено 3 Март, 2009 лично аз за 10К бих се замислил за CR-V , гледам да има такива 98-2000г, дали са читави нямам идея (и с ляв волан) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Данчо 31 #9 Отговорено 3 Март, 2009 авенсиса смея да кажа че по комфорт и дизайн определено отстъпва на акордеона.Мицубишито по дизайн бие другите две по комфорт бие само тойотата, ноооо разхода и частите са му убийствени не се лъжи по физиономията.Акорда има перфектно съотношение цена на части и здравина, добра динамика и определено нормален разход за тая лимузина.това е от мен.надявам се да сам ти бил полезен Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
prozium 30 #10 Отговорено 3 Март, 2009 От изброените съм карал само галант и ако трябваше аз да избирам, щях да взема галанта, звукът от v6-цата е мноооого добър, вози удобно, за дълъг път е перфектно, изглежда добре и е мощно. Колегите горе казват, че частите за мицубиши са скъпи - нямам идея дали е така, на мен така ми разправяха и за хонда ... чарът на японските коли е, че бая по-рядко ти се налага да разбираш колко скъпи са частите, така че от 3те японки, която и да вземеш едва ли ще сгрешиш Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tino 293 #11 Отговорено 3 Март, 2009 От това , което съм чел в Тойота форума , тези Авенсиси дават страшни дефекти в двигателната част Галанта не знам , но щом казват , че им са много скъпи частите значи Акорда е правилното решение за теб Галанта наистина има много приятна визия отпред , но лично аз бих предпочел Акорд-а заради цялостната му визия Отностно самата кола , има доста колеги , които имат такива и дори не ги сменят за новия модел на Акорд Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policaja 16 #12 Отговорено 3 Март, 2009 точно този модел ГАЛАНТ трепе точно този модел АКОРД,бих взел ГАЛАНТ-а без да се замислям не по мнение и препоръки,а защото съм ги имал и двете Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Fido Dido 4 #13 Отговорено 3 Март, 2009 От това , което съм чел в Тойота форума , тези Авенсиси дават страшни дефекти в двигателната частТино е прав. Поради задължението Тойота да вграждат 30% европейски части, за да произвеждат в Европа, проблема дойде от сегментите на Колбеншмит. При продължително каране на висока скорост, маслообиращия сегмент заклинва в буталото и лапа масло като змей. Необходимо е да се спре колата, докато изстине мотора. Тойота поеха гаранционно всички коли, на които им бяха сменени сегментите и пръчката за маслото. Това се отнася само за двигателите VVT-I. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Данчо 31 #14 Отговорено 3 Март, 2009 точно този модел ГАЛАНТ трепе точно този модел АКОРД,бих взел ГАЛАНТ-а без да се замислям не по мнение и препоръки,а защото съм ги имал и дветекато си имал, я кажи, верни ли са митовете за цените на частите и за високия разход.Ама моля те бъди обективен Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policaja 16 #15 Отговорено 3 Март, 2009 точно този модел ГАЛАНТ трепе точно този модел АКОРД,бих взел ГАЛАНТ-а без да се замислям не по мнение и препоръки,а защото съм ги имал и дветекато си имал, я кажи, верни ли са митовете за цените на частите и за високия разход.Ама моля те бъди обективенда,всичко в ГАЛАНТА е в по-вече,като разход на гориво гори с около 3литра по-вече,става дума за 2.0-V6-150кс Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Concerto 2 #16 Отговорено 3 Март, 2009 Този модел на Тойота дава проблеми. Имам познат, който преди 6-7 години работи в ТМ Ауто (за около 2,5 години) ми е споменавал, че точно този модел на авенсиса се чупел много (най-вече окачване, предница и тн). Королата била друга бира.От останалите 2 модела бих предпочел Галанта. Този модел на Акорд ми е доста невзрачен. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
anikolov 10 #17 Отговорено 3 Март, 2009 Колкото и да съм фен на Хонда, ако това са 3-те коли м/у които трябва да избирам, няма да се замисля за Митсубишито Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Magnum 7 #18 Отговорено 4 Март, 2009 Колкото и да съм фен на Хонда, ако това са 3-те коли м/у които трябва да избирам, няма да се замисля за Митсубишито и аз съм така, но и не бих сменил пасата за Митсубишито не може да се сравнява с нищо, непреходна визия, задно предаване, многораменно окачване на 4те гуми, редови шестак ... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
KONI 11 #19 Отговорено 4 Март, 2009 Галанта има много интересна и агресивна визия но както споменаха колегите е по скъп за поддръжка хондата е за предпочитане като се има предвид че не отстъпва по комфорт а и заради по евтината поддръжка а ако се ориентираш \зависи от финансите\ към тези от2004г нататък само ХОНДА Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Concerto 2 #20 Отговорено 4 Март, 2009 Доколкото знам Митсубишито е по-скъпо за поддръжка във варианта 2,4l 6V. При 2-литровите бензинови двигатели имаше един, който горещо се препоръчва и един който горещо НЕ се препоръчва. Преди 4 години се чудех точно м/у тези 3 модела и аз, но съм позабравил подробности. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Concerto 2 #21 Отговорено 4 Март, 2009 (Редактирано) Редактирано 4 Март, 2009 от Concerto Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ogo 25 #22 Отговорено 4 Март, 2009 Ехххх, защо и аз се превърнах в Хонда сектант... Това Муци ми е една от любимите коли, ама откак се забърках с тия Хонди.... По темата бих взел Акорд 2.0.пс Само на мен ли този Авенсис ми се струва най-безличната кола на света?....пак по-добре от най-новия... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
TANKISTA 8 #23 Отговорено 4 Март, 2009 Авенсиса...не си слагай такъв таралеж в гащите, поне 5 човека са ми казвали, че да ва мн дефекти и наистина е страшно скучна и безлична кола.Галанта...един от най-красивите и агресивни седани който съм виждал някога, влюбен съм в него и ако не ми беше дошла така неочаквано хондата сигурно щях да тегля заем за един такъв ама GLS - 163 то кончета, вярно, че смуче здраво...жадна колица е, но гъзарията цена нямала, а за цена на части незнам как е, това ще ти го каже който е имал такава.Акорда...въпреки, че точно тази генерация не ме кефи особено вдигам две ръце за акорда, по-нисък разход, по-евтини части, изключително здрав и комфортен и дотук най си заслужава, то гъзария ама гъзарията не плаща сметките, така че акордче му е майкатра Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Radko 10 #24 Отговорено 4 Март, 2009 Земай Акорда-с това Мицубиши джоба да ти е як,а не е кой знае колко нова кола.С поддружката на това Мицубиши,ще поддуржаш две хонди.Един Акорд и един Сивик Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Еди Ведър 135 #25 Отговорено 4 Март, 2009 ...май само аз от Форума съм чувал суперлативи за този Авенсис обаче собственика който го има ми каза,че е с новия двигател който почнал да се слага на следващия модел и за окачването нямал никави оплаквания въобще много доволен....между другото аз ако имах възможност да подържам Галанта това щеше да е моя избор най вече заради визията макар,че и Акорда е красив,но Галанта по младежки ми изглежда Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nanego 0 #26 Отговорено 4 Март, 2009 Май ще влизам във вашата банда Щом и във форума на Мицубиши ми препоръчват Хонда ,но 2-литровата Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bai_Georgi 47 #27 Отговорено 4 Март, 2009 Аз също съм за Акорда. Така като гледам колега - натам вървят нещата Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MAD DOG 445 #28 Отговорено 4 Март, 2009 Даааам,2.0 ако е Акорда.Митсуто ми харесва като муцуна,инак нямам впечатления от него.Дори не съм се возил. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
TANKISTA 8 #29 Отговорено 5 Март, 2009 митсубишито е яко като седнеш зад волана да го подкараш, масивната предница и леко раздутия капак ти дават представата за ммного мощна кола, това дето аз го карах беше със спортно окачване и доста тръскаше, обаче като влезеш по-бързичков следващия завой и колата не мръдне ти става мн густо, ама после като ми казаха разхода и ми стана лошо...в града си лепвал 15...бааааси.Готино е, но не е практично изобщо. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
NCN 0 #30 Отговорено 5 Март, 2009 на мен много ми харесва и галанта ! Страхотен автомобил е,но и акорда не е за подценяване ! Взе ми го от устата! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
I_V_O 6 #31 Отговорено 5 Март, 2009 (Редактирано) Просто си вземи АКОРДА и стига се чуди кво става Редактирано 5 Март, 2009 от I_V_O Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gothic_fan 1 #32 Отговорено 6 Март, 2009 Тц,тц,тц, как сте снимали моята несбъдната мечта....Като продадох хондичката бая се чудех дали да не е този Галант, и не взех само защото не намерих читав, а бързах.. Иначе Митсубишито е Колата за мен, карането освен всичко друго трябва и да е удоволствие, а тази предница като акула просто няма равна. Още нещо, аз още преди 2 години като си търсих, можеше да се намери запазен Галант акулка и за 1000-2000лв надолу , така че късмет ,и успех. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mercury 7 #33 Отговорено 6 Март, 2009 На мен Галанта ми изглежда грозновато отвътре,ина4е отвън е много хубав. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ShEfA 70 #34 Отговорено 7 Март, 2009 Вчера един приятел си купи такъв Акорд... ВЗИМАЙ АКОРДА! Много ми хареса, на външен вид е як, в сравнение със Сивика ми е като облаче, меко вози... той не го изцеди много-много ама доста добре се справяше количката. Спирачките са екстра, всичко е перфектно. Ако трябваше да си взимам семейна кола сега, щях да взема Акорда Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ASRacing 0 #35 Отговорено 9 Март, 2009 Колега от всичките коли които си изброил само една е Японска!Не съм кон с капаци, затова ще ти кажа, че този английски Акорд не ти трябва (аз лично мома англичанка не бих си взел ).Само Галант-а е произведен в Япония, и всичко е направено по качествено.Ако искаш да се обедиш в думите ми може да заповядаш при мен на тест драйв на Галант 2.5 V6 24V с всички възможни екстри, а ако евентуално ти хареса може и да си стиснем ръцете та даже ще ти останат няколко хилядарки. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Maximalnia 0 #36 Отговорено 10 Март, 2009 на която и да се спреш, със здраве да я караш и да и се радваш!! Успех Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
milensio 0 #37 Отговорено 10 Март, 2009 Взимай си АКОРДА и към сектата Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
galant 0 #38 Отговорено 11 Март, 2009 Колега,колкото повече питаш,толкова повече ще се объркваш.Имал съм Авенсис и Галант а този Акорд го имаше мой близък и съм пътувал с него доста.Ще ти дам обективно мнение.Авенсиса е хубав и сериозен автомобил но да е D4D,бензина е лош избор.Като изключим проблема със 1.8 vvti колата е доста надежна.Поддръжката е нормална,но колата е като цяло грозновата.Галанта е хубавец и още хваща око.Вътре е нищо особено,като вървене с този мотор 2.0 е доста тромав и като влезе в обороти си започва едно бучене.2.4 е добър мотор но там вече е скъпичко всичко а и разхода е сериозен.Красив но по-чуплив,но частите не са така скъпи както казват колегите.Имал съм го близо 7 мес и съм сменял неща по него и ти казвам най-отговорно че не е толкова скъпо обслужването на колата.Хондата е сериозен автомобил,може да не е така впечатляващ като Галанта но си е определено по сигурният и приятен автомобил.Роднината ми който го имаше за 1год и повече,смени масло и консумативи а му съдра джапанката от каране.Това че е англичанка да не те притеснява,все пак е Хонда и смятам че конкурент е Авенсиса а не Галанта.Ако търсиш красива кола-Галанта,ако търсиш просто кола-Авенсиса,ако търсиш партньор-Хондата.Аз бих ги класирал така.Не забравяй че кола и жена на късмет,така че много е важно коя от 3-те как е гледана и в какво с-ие е в момента.Аз си сменям често колите и не съм сектант.Последно карах БМВ Е90 2.0д и сега пак съм с Акорд защото това е единствената кола в която съм някак по спокоен,а в тези времена на криза ми трябва здрав и сигурен автомобил и съм почти сигурен че такъв е Хонда.Във всяка кола намирам +/-,така че за здравината ти казах останалото е въпрос на вкус.Пожелавам ти късмет и вземи тази която най-ти ляга на сърце Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nanego 0 #39 Отговорено 11 Март, 2009 Благодаря ти за мнението колега.Акорда ще да е.Купя ли ще се похваля веднага. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове