rockDrive 12 #81 Отговорено 17 Февруари, 2009 дайте пак някоя със S,V&T, че много се зарибих Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rust 5 #82 Отговорено 17 Февруари, 2009 Абе то ясно , че 2рия път е 50% ..... обаче която и от 2те врати да избереш все е 50% ! Т.е. аз лично не намирам с какво да смениш е по-добре от това да останеш ! Нали все е 50% ?! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
teror1sta 43 #83 Отговорено 17 Февруари, 2009 Шанса ще стане 50% да я спечелиш след като избереш другата врата. Ако не избереш друга си седиш на старите 33.33% Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Lakomnik 1 #84 Отговорено 17 Февруари, 2009 Водещия или блъфира или не състезателят трябва да е следил предишни епизоди за да разбере водешия който все по някакъв начин се издава дали блафира или не. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sfu 3 #85 Отговорено 18 Февруари, 2009 М/у другото и аз не въждам разлика в двата случая. В единия път шанса бил 33%, другия 50%... ама по кои правила? Ако задачата беше 1 и съща щях да се съглася, ама след отварянето на врата, задачата/даденото и т.н. се променя, така че няма кака да направим аналогия м/у двата резлутата, без някаква завъртяна формула на 10 реда, която например по теорията на вероятностите да изчислява връзката в резултатите Шанса се изчислява като равен коефицент, получаващ се като максимума (100%) разпределен по равно въз основа броя на вариантите (отначало 3), т.е. 33%. След затварянето на 1 врата шанса ни НЕ се променя (все още 100%, а не 66%... поне докато не изгубим, когато пък ще е 0), т.е. отново 100 делим на 2, а не 66 на 2.За това и няма никаква разлика в кои вариант, коя врата ще избереш - 50 на 50, фифти-фифти(а има ли такъв лаф и на френски?) или казано направо "Прави каквото ще правиш, пък да става какво ще".Иначе логиката във филма наистина е зарибяваща, ама според мен е грешна или не е пресъздадена на 100% (във филма май всичко ми се виждаше смислено, ама...) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
TANKISTA 8 #86 Отговорено 18 Февруари, 2009 Повечето тука се хвърляте в някакви сложни изчисления, математически формули и незнам си кво, незнам си що...темата май се казва "Логическа задачка" а не "математическа задачка", аз под логика разбирам всеки да си размърда мозачето и без сложни изчисления и теореми да стигне до някакъв отговор...никога не съм бил силен по математика, въпреки, че специалноста ми е инженерна и ми се е налагало да я ползвам много, но без математиката май пак стигам до верните отговори Някой да не се обиди еййй, радвам се, че в този форум има толкова интелегентни хора и страшно им се радвам. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CapMa_B_MpaKa 0 #87 Отговорено 18 Февруари, 2009 относно зодачката с градусите не си прав да видим кой ще познае Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sfu 3 #88 Отговорено 18 Февруари, 2009 За задачата с температурата. Защо мисля че тука има някаква уловка? Ако е 0 по Келвин, то това е абсолютната нула и утре ще е пак 0. По-студено няма как да стане!Ако не греша абсолютната нула се получава във вакуум (приемай пълен, не че има друг де). Теплературата се получава при сблъсък на 2 или повече частици 1 в друга. При вакуум такива липсват и съответно това е най-студеното. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CapMa_B_MpaKa 0 #89 Отговорено 18 Февруари, 2009 не ме разбирате правилно до повторим задачата ако днес е 0 градуса по целзий а утре е 2 пъти по-студено колко градуса ще е по целзий Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
aλexandro 12 #90 Отговорено 18 Февруари, 2009 (Редактирано) Как се мери студено, по-студенно?? Като далече, по-далече, най-далече, ..ичка си майна?Това е като да питаш "Днес съм пред нас, а утре съм два пъти по-далече". Това не е за темата. Както каза колегата по-горе "две гарги летели особено средната".Дай отговора и се обоснови ако обичаш.Айде аз да дам една логическа игричка. http://www.freestuffhotdeals.com/hacker/1.html Края е на числото 20 или 21 не помня вече, защото отдавна не съм я минавал. Не вярвам да има някой, който да го мине без помощта на Гугъл, но много ще се радвам ако някой успее :-) Редактирано 18 Февруари, 2009 от Alexandro Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Sanchesss 3 #91 Отговорено 18 Февруари, 2009 не ме разбирате правилно до повторим задачата ако днес е 0 градуса по целзий а утре е 2 пъти по-студено колко градуса ще е по целзийПо най-простата логика, става въпрос за два пъти по-студено, което значи 0*2=0, значи утре ще е пак 0 градуса. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Pliushtadin 0 #92 Отговорено 18 Февруари, 2009 С логиката за спечелване на Type R и филма 21 (който въпреки че не съм гледал) и аз не съм съгласен.Мен ми е по-интересно какво стана с топките на оня дето висял Задачата на Айнщайн за 5-те къщи сигурно повечето я знаете, нали?! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rust 5 #93 Отговорено 18 Февруари, 2009 (Редактирано) Aйде аз да дам една логическа игричка. http://www.freestuffhotdeals.com/hacker/1.html Края е на числото 20 или 21 не помня вече, защото отдавна не съм я минавал. Не вярвам да има някой, който да го мине без помощта на Гугъл, но много ще се радвам ако някой успее :-)Тва е гот ... ето набързичко докъде стигнах аз без помощ. acht - звучи като немски , но за съжаление не го разбирам .ето и отговорите на първите страници :2 - 2.html3 - three.html4 - iv.html5 - evif.html6 - ssiixx.html7 - 7777777.html8 - neptune.htmlедит :след малко помощ какво значи acht - разбрах че е 8 ..... neun е 9 и продължаваме напред .9 - neun.html10 - oct.html11 - jack.htmlи пак запецнах Редактирано 18 Февруари, 2009 от Rust Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Al_Capone #94 Отговорено 19 Февруари, 2009 Това е супер зарибявка, Rust-и недей така бе остави ги да се бъхтят. До 15-тото са сравнително лесни аз там забих преди има няма 5 часа. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
prozium 30 #95 Отговорено 19 Февруари, 2009 (Редактирано) Това последното странно как до сега не го бях виждал до 23 свършват така че малко ви остава Накрая виждате това : Редактирано 19 Февруари, 2009 от prozium Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Данчо 31 #96 Отговорено 19 Февруари, 2009 Не съм модератор, но искам да Ви помоля да спазвате ред при подаването на задачите защото така в темата става ПАСТЕТ.п.п.За температурата и 0 градуса и че утре е два пъти по-студено.Бях я пуснал тая тема.Най-правилния отговор е че два пъти по-студено ще бъде -37(приблизително) защото човешката е толкова...нататака сами може да си го обесните.Теро не си прав за отговора на тази задача Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CapMa_B_MpaKa 0 #97 Отговорено 19 Февруари, 2009 значи отговора на задачката с градусите е -8.8 по целзий и се смята 0 по целзии е 32 по фаренхайт следователно 16 по фаренхайт е -8.8 по целзий не е глупост просто малко трябва да се мисли друга задачка човек върви към града и вижда 7 жени с по 7 торби всяка торба с по 7 котки който имат по 7 малки котенца . Въпроса е колко хора котки котенца торби отиват в града Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MissCaprice 37 #98 Отговорено 19 Февруари, 2009 към града отиват 8човека, 49торби, 343котки и 2401 котенца Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
aλexandro 12 #99 Отговорено 19 Февруари, 2009 (Редактирано) Това е супер зарибявка, Rust-и недей така бе остави ги да се бъхтят. До 15-тото са сравнително лесни аз там забих преди има няма 5 часа.Един от президентите на САЩ се казва Бюкянън Редактирано 19 Февруари, 2009 от Alexandro Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Al_Capone #100 Отговорено 19 Февруари, 2009 С латинският и с химията беше весело Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CapMa_B_MpaKa 0 #101 Отговорено 19 Февруари, 2009 към града отиват 8човека, 49торби, 343котки и 2401 котенца не е това верния отговор Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Sebulba 215 #102 Отговорено 19 Февруари, 2009 Един човек върви към града. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kokodaf 266 #103 Отговорено 19 Февруари, 2009 "човек върви към града и вижда ...." - това което вижда е срещу него , тоест се връща от града , следоватено само човека отива в града - без котки ,котенца ..... - 1 човек само . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nasakoto.Yakata 5 #104 Отговорено 19 Февруари, 2009 Хакерската игра е супер Това с градусите е пълна тъпотия щото дори и питащият не е наясно за какво точно става дума.Темата е страхотна, но наистина трябва да се спазва ред със задачките и този който зададе въпроса да посочи първият познал правилният отговор Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Al_Capone #105 Отговорено 19 Февруари, 2009 За да има ред, нека да завърши въпроса с котките - ако има верен отговор да каже автора на задачката и кой е позналият. Ако не чакаме да му изтекат 24 часа и да пусне нова! Всяка друга задачка между временно ще ходи в кръглата папка с надпис "Recylce Bin"! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
teror1sta 43 #106 Отговорено 19 Февруари, 2009 (Редактирано) CapMa_B_MpaKa, защо трябва да се обръща в Фаренхайд, а не в Келвин? uBaHoB, и защо трябва да гледам колко градуса е човешкото тяло ? На кой му пука? не се казва че на човек му е 2-пъти по студено. Аз може да си мисля че е за гущер примерно. Задачата е пълна ТЪПОТИЯ , точно от тези дето се тълкуват и се лъжат малките деца........... А относно котките и торбите ... и т.н. поредната бозава задача, защото не се казва тези жени с котките на къде отиват , може половината да са към града другата да са на обратно . А може и да седят на една поляна и да чоплят семки и да не отиват на никъде ................... п.п. MissCaprice, принципно си познала с лекото доуточнение : 1 човек, 7 жени ... Шегувам се п.п.п. Една задача и от мен : За какво са му на Зайо чехли , като НЕ пуши ?????? А де ? Гадайте сега ... Редактирано 19 Февруари, 2009 от teror1sta Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tazzz 13 #107 Отговорено 19 Февруари, 2009 п.п.п. Една задача и от мен : За какво са му на Зайо чехли , като НЕ пуши ?????? А де ? Гадайте сега ...Защото са му свършили батериите за часовника.... ;) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
lord_of_the_road 3 #108 Отговорено 19 Февруари, 2009 На хакерската задачка забих на 13, излезе черен екран. Някой да помага. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Al_Capone #109 Отговорено 19 Февруари, 2009 Жокера е: Ctrl+A Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
PoweRG 54 #110 Отговорено 19 Февруари, 2009 (Редактирано) На хакерската задачка забих на 13, излезе черен екран. Някой да помага.Ctrl + A Аз снощи за 1 час стигнах до 21 и повече не можах ама е яко с тези химии, физики, френски, арменски и т.н. че и бинарно броене имаше дори, а ме дразни как дори главните букви имат значение в URL-a Редактирано 19 Февруари, 2009 от PoweRG Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rust 5 #111 Отговорено 19 Февруари, 2009 (Редактирано) а ме дразни как дори главните букви имат значение в URL-aToва ли билооооо хахаха аз кво ли не пробвах.едит : Тая тема може да я кръстим "Умниците на форума" . Много се радвам като виждам , че има хора които могат да си използват мозъка и за мислене Браво колеги , гордея се че съм в хонда форум ! Редактирано 19 Февруари, 2009 от Rust Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
PoweRG 54 #112 Отговорено 19 Февруари, 2009 http://www.freestuffhotdeals.com/hacker/Woody.html Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
aλexandro 12 #113 Отговорено 19 Февруари, 2009 Имаме победител! :-)Моля някой да даде следващата! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MissCaprice 37 #114 Отговорено 19 Февруари, 2009 (Редактирано) - На колко години станаха трите ти дъщери ?- Произведението от годините им е 36 - отговорила втората.- Това не е достатъчно ! - възкликнала първата жена.- Сумата от годините им е равна на номера на стаята ни в колежа - 13Отново информацията не била достатъчна.- Най-голямата е със сини очи - допълнила първата жена.- Сега всичко ми стана ясно ! - зарадвала се приятелката и. На колко години са трите дъщери ? Редактирано 19 Февруари, 2009 от MissCaprice Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bai_Georgi 47 #115 Отговорено 19 Февруари, 2009 две близначки и 1 по-голяма дъщеря, съответно на 2г, 2г и 9г 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MissCaprice 37 #116 Отговорено 19 Февруари, 2009 Дамм, правилно Ти си със следващата загадка Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bai_Georgi 47 #117 Отговорено 19 Февруари, 2009 Иска ми се да дам повече задачки, но нека да е за сега само 1 На единия бряг на една река стоят: полицай, престъпник, баща, две момчета, майка и две момичета. Искаме всички да преминат на другия бряг, като за тази цел те ще използват сал и трябва да спазват следните условия:1.Полицаят не може да оставя престъпника сам с хората. 2.Таткото не може да оставя синовете си с майката. 3.Майката не може да оставя дъщерите си с таткото. 4.Децата не могат да плават сами на сала. 5.Салът не се връща празен и вози не повече от двама души. Това е изцяло логическа загадка. Без никакви теореми, аксиоми и математически формули. Успех Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MissCaprice 37 #118 Отговорено 19 Февруари, 2009 Тази задача е много зарибяваща, обаче колегата Rust я беше пуснал под формата на игра в един сайт преди има-няма 2 дни Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bai_Georgi 47 #119 Отговорено 19 Февруари, 2009 Е, това съм го пропуснал явно. Съжалявам, ако има проблем веднага ще сменя, даже и на друга тематика може да е задачката Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Pliushtadin 0 #120 Отговорено 22 Февруари, 2009 две близначки и 1 по-голяма дъщеря, съответно на 2г, 2г и 9г Дамм, правилно Ти си със следващата загадка А защо да не са близначките на по 6 години и да има една малка на 1 ?! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове