borko 30 465 #641 Отговорено 13 Август, 2015 Веси ,живака ли имаше в предвид това с алхимиците ?Мercury free,често срещано ,но кой да обърне внимание . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
borko 30 465 #642 Отговорено 13 Август, 2015 Тази песен излиза по -късно в други сборни албуми на Mercury ,hunter нали питаше от кой албум е първо ,това е песен и един цял самостоятелен албум Dave Clark's Time:The Album. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Hunter 736 #643 Отговорено 14 Август, 2015 Боре, казах " Браво " на Веси, защото наистина " Time " излиза първо като сингъл - то и от там името му. В смисъл, ... въпросът беше подвеждащ, песента не излиза в албум, а самостоятелно. След това кой къде я включва е друг въпрос... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vesivanova 1069 #644 Отговорено 14 Август, 2015 Полярна eĸcпeдиция - средата на миналия век. C xeлиĸoптep дoĸapaли участниците дo лaгepa. Cлeд ĸpaтĸa пoдгoтoвĸa eднa гpyпa от пет души тpъгнaла пo мapшpyт. Зa нeщacтиe ги зacтигнaла cнeжнa бypя и ce изгyбили. Cлeд ĸaтo бypятa преминала нacтaнaло яcнo и cлънчeвo вpeмe. He знaeли ĸъдe cа, нe успели дa пoлзват paдиocтaнциятa ... Дoбpe пoнe, чe имaли дocтaтъчнo xpaнa. Ocвeн oбичaйнитe биcĸвити, cyxapи, шoĸoлaди, cyшeнo мeco ce нaмиpaло и poм зa зaгpявaнe. C вoдaтa нямaли пpoблeм, дeнят бил дълъг, нo вce пaĸ, дoĸoгa щe издъpжат? Знaeли, чe вeчe ги тъpcят, нo ĸaĸ дa ce cвъpжат cъc cпacитeлнитe eĸипи? B дaличинaтa виждали дaжe дa лeти xeлиĸoптep, нo e било твърде дaлeч, зa дa ги зaбeлeжaт... Зa щacтиe cлeд няĸoлĸo чaca ги спасили - c пoмoщтa нa eднo дoбpe извecтнo живoтинчe. Кое? 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
borko 30 465 #645 Отговорено 14 Август, 2015 Брех да не е някое йоркипе? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
borko 30 465 #646 Отговорено 17 Август, 2015 Веси ,дай някой жокер за това животинче ,то може да е добре известно на северния или южния полюс,ама тука явно не е ,щом толкова време никой даже не предположи нищо . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vesivanova 1069 #647 Отговорено 17 Август, 2015 OK. Ще дам жокер, но той дава и решението. " И един мармот...." 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Hunter 736 #648 Отговорено 18 Август, 2015 ... " нacтaнaло яcнo и cлънчeвo вpeмe "... - имаме слънце. ... " oбичaйнитe биcĸвити, cyxapи, шoĸoлaди, " - имаме станиол, от шоколада... ... " B дaличинaтa виждали дaжe дa лeти xeлиĸoптep..." - колко му е да направим едно слънчево зайче... 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
koko__2002 32 #649 Отговорено 18 Август, 2015 Звучи логично НО не вярвам това да е отговора, защото в условието пише едно добре известно животинче. Ако отговора е Слънчевото зайче то тогава думата в условието животинче трябваше да е в кавички. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vesivanova 1069 #650 Отговорено 18 Август, 2015 (Редактирано) Хънтър отговори правилно. Коко_2002, не съм написала условието ясно, така е. ПС.: ето и друго приложение на алуминиевото фолио в екстемни условия. ) http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=108852 Редактирано 18 Август, 2015 от vesivanova 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Hunter 736 #651 Отговорено 18 Август, 2015 Баххх, ... колко съм бил умничЪк... Па Я да не знам... п.п. Той Архимед спасил Сиракуза с щитЮве, ... на мен една синя крава МилкЪ Ши ми сЪ опре... БравоС Веси, ... мноо убЪва задачкЪ... 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
borko 30 465 #652 Отговорено 18 Август, 2015 Наистина браво, Веси !Страхотна задача и точно логическа ,нищо не си сбъркала никъде и всичко е ясно ,просто трябва по-висок коефициент на интелигентност да притежава човек за да я отгатне . Веси,къде се намира точката с координати YB=28*37,5'N ;XB=8*11,7'E Задачата е към Весито ,понеже едно птиче ми каза че с това се занимава и исках да задам нещо в нейната област . 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
borko 30 465 #653 Отговорено 19 Август, 2015 Това с координатите май е някаква щуротия,има го като задача ,но не намерих отговора и досега -отменя се .Пускам нова Търси се български град,на който първата сричка е име на музикална нота ,втората сричка е име на известен композитор,а третата име на египетски Бог . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1554 #654 Отговорено 19 Август, 2015 (Редактирано) Си-Лист-Ра Хънтъ', Манила, Филипини?! Редактирано 19 Август, 2015 от Krasi-mir Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vesivanova 1069 #655 Отговорено 19 Август, 2015 Ся да отговарям ли или не, Борко? ) Това, че не намираш отговор показва, че леко си поомотал въпроса. Написал си позиция в географски координати N-E ( ⁰ ' ), които са B - ширина и L - дължина; кръстил си ги Y и X в математически координати, ама при проекциите наши N е X, a E е Y.....) нема смисъл от повече обЕснения...) Мястото е някъде в Алжир, в нищото на Сахара, североизточно от град Bordj Omar Driss... Мисля, че Ловеца е на ред да задава задачка. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
borko 30 465 #656 Отговорено 19 Август, 2015 (Редактирано) Помислих си че няма да е честно след като аз не знам отговора ,да го искам от теб.Благодаря ти все пак че отговори. Топка и бухалка струват 1,10 долара . Бухалката струва с 1 долар повече от топката . Колко струва топката? Тази е само за загрявка докато Hunter напише неговата. Редактирано 20 Август, 2015 от atoma Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1554 #657 Отговорено 19 Август, 2015 $ 0.05 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
borko 30 465 #658 Отговорено 19 Август, 2015 (Редактирано) Вярно! Редактирано 19 Август, 2015 от borko 30 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
borko 30 465 #659 Отговорено 19 Август, 2015 Имате вода и две кофи за вода -една от 5 литра и една от 3 литра Как може да измерите с помощта на двете кофи 4 литра вода? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
koko__2002 32 #660 Отговорено 20 Август, 2015 (Редактирано) Някой е гледал Умирай трудно Решение 1: Пълня 5 литровата и изсипвам съдържанието в 3 литровата, остават ми 2 литра. Изсипвам 3 литровата и в нея наливам 2-та литра от 5 литровата. Пак пълня 5 литровата и допълвам 3 литровата, и така в 5 литровата имам точно 4 литра с които спирам бомбата Решение 2: Пълня 3 литровата и изсипвам съдържанието в 5 литровата, пак пълня 3 литровата и допълвам с нея 5 литровата. Остава ми 1 литър, изсипвам 5 литровата, и наливам в нея единия литър от 3 литровата. Напълвам пак 3 литровата и я изсипвам в 5 литровата и пак имам 4 литра. Редактирано 20 Август, 2015 от koko__2002 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Hunter 736 #661 Отговорено 20 Август, 2015 Триъгълен парцел - купих си го на балкана. Искам дървена къщичка вътре и три прави пътеки — всяка излизаща от нея и насочена перпендикулярно към съответната страна . Триъгълникът е равностранен. Къде да разположа къщата, за да бъде минимална сумата от дължините на трите пътеки, ... 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chavdu 734 #662 Отговорено 20 Август, 2015 (Редактирано) Няма никакво значение, сумата от дължините винаги е еднаква Написах го отгоре в бяло, ако някой все пак поиска да си поблъска главата ... Редактирано 20 Август, 2015 от Чавдар K Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
borko 30 465 #663 Отговорено 20 Август, 2015 Дали сумата от дължините на трите пътеки няма да е еднакъв винаги ,независимо от мястото на къщата ? 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
6gen115hp 306 #664 Отговорено 20 Август, 2015 Къщата трябва да е в центъра на вписаната окръжност . 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
borko 30 465 #665 Отговорено 20 Август, 2015 (Редактирано) Я докато Hunter напише отговора на неговата да пусна една бърза Каква е връзката на женевското езеро с песента на пърпъл -Smoke on the water? Това е като подгряващ въпрос за да не се отпускате за задачата на Hunter! Редактирано 20 Август, 2015 от borko 30 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
koko__2002 32 #666 Отговорено 21 Август, 2015 борко има го точно в умирай трудно 3 на фонтана със слона, само дето там е с туби от по 3 и 5 галона. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
borko 30 465 #667 Отговорено 21 Август, 2015 Коко ,това за тубите го има в умирай трудно ,имах впредвид че задачата с триъгълника на Hunter я няма там и затова не съм сигурен в отговора който дадох по-горе 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Honda_Z 1498 #668 Отговорено 21 Август, 2015 Атома ,това вече е наистина последно в тази тема ! Опа ,това е тема в която не трябва да пиша ! 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vesivanova 1069 #669 Отговорено 23 Август, 2015 Не е добре, верен отговор да виси с дни.... Не е добре, да се оценяваме и в тази тема.... 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Hunter 736 #670 Отговорено 5 Септември, 2015 Чакаме Чавдар с нова закачка - човека е написал верния, макар и със симпатично мастило... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Hunter 736 #671 Отговорено 5 Септември, 2015 Ай да ви спущам една, ... докат' се наканите... Учител, ... 5 деца. На излет... Човека си носел ябълки, ама докато събере дръвца за огъня, едно или повече деца му гризнали, ... нали. Ябълките... Тези, които яли - лъжат,... а тези, не ялите - казват истината. Учителя попитал и получил отговори: Д1: - един беше Д2: - двама бяха Д3: - трима бяха Д4: - четирима бяха Д5: - петима бяха Колко деца лъжат и колко казват истината. п.п. Д - дете. 1 - 5 - броя на децата Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1554 #672 Отговорено 5 Септември, 2015 Д4 казва истината, останалите 4 деца лъжат. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Hunter 736 #673 Отговорено 6 Септември, 2015 Мдааа, ... така е... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vesivanova 1069 #674 Отговорено 14 Септември, 2015 Една лесна задачка: Днес този знак (символ) се приема за въплъщение на Злото. Но преди стотина години е красил ювелирни изделия, месингови копчета, поздравителни картички.... Хората вярвали, че носят знака на светлината, живота, късмета и любовта. В древността, при много религии знака е символ на Слънцето. Кой е знака (символа) ? Жокера е в условието. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Hunter 736 #675 Отговорено 14 Септември, 2015 Да не говорим за свастика - та... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vesivanova 1069 #676 Отговорено 14 Септември, 2015 Верен отговор. Добре е, че намерихте разликата. Не знам кой задава задачка. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Hunter 736 #677 Отговорено 15 Септември, 2015 Разделете 50 на 1/2 и прибавете 3. Колко ще получите... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1554 #678 Отговорено 15 Септември, 2015 103 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Hunter 736 #679 Отговорено 15 Септември, 2015 Краси, пущай... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1554 #680 Отговорено 15 Септември, 2015 Не съм следил темата отначало, така че може и да е пускана ... В една стая има 3 лампи. Всяка лампа се вкл/изкл от отделен ключ. Ключовете обаче са в коридора. Вратата към стаята е херметически затворена. Коя лампа, с кой точно ключ се командва е от жизнено важно значение. Въпросът е - как да разбера, кой ключ, за коя лампа е?! Проблемът е, че проверката трябва да я правя на затворена врата, т.е. имам право само на едно влизане в стаята с лампите. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове