Barito 3 #41 Отговорено 4 Януари, 2009 Определено без зимни гуми е така.Дори неискам и да помислям да излизам в тоя сняг (може с вериги) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nikitele 1 #42 Отговорено 4 Януари, 2009 (Редактирано) Прави сте - мене ме напуши пък смях как Брат V си кара с летни гуми и е ОК и си свирка - Тва го пуснах като виц в дир.бг , пробвай даже с RACE сирията на Бриджстоун ,може и от тея дето са цветни за цветен пушек на дрифт Брат , вземи се стегни - карам от 7 години и то стабилно към зимните курорти , като луд ски фен и някой да обяснява , че с летни гуми става и е ОК да се кара е толко нелепо.... Редактирано 4 Януари, 2009 от Nikitele Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BLEIN MONO 148 #43 Отговорено 4 Януари, 2009 Ясно ми е ,е на заснежено и заледено шега не бива Колега, не се засягай точно това имах предвид, защото смятам знаеш че има читатели на форума дето може да решат че е нормално да се кара зимата със 140, и да го опитат някой ден като вземат книжки......резултатите всеки ден ги гледаме по новините! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nikitele 1 #44 Отговорено 4 Януари, 2009 (Редактирано) Прав си BLEIN MONO - и за мен си беше чиста случайност ,че не катастрофирахме - съгласен съм !Зимата вече карам супер предпазливо, защото колкото и да си добър , верно е ,че законите на физиката важат за всички ,ккато в случая закона на зимата... Случвало ми се е и с 30 да занесе лошо и да е трудноуправляема, така че си си прав.Тогава просто УЖ нямаше сняг и лед, ама ... ето на някои места е имало. Редактирано 4 Януари, 2009 от Nikitele Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
hondaaccord06 0 #45 Отговорено 4 Януари, 2009 внимавайте защота колите ви на стяг стават по 500 коня Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BatV 1 #46 Отговорено 4 Януари, 2009 (Редактирано) Сори за off-a Nikelete земи се кротни малко бе човек. Май не си ме виждал, а и аз тебе, че даваш оценки, колко съм зле или не съм. От първитете ти постове почваш нещо в грешна посока.Са и аз мога да почна , да разказвам врели некипели за 200км/ч+ на сняг и други небивалици ... ама нормалните хора ги хващат тея дребни пинизи!Почвам да те мисля за некои тиейджър с много свободно време и клавиатура. Май не четеш какво пишат хората , а само бълваш постове - казах че съм ТВЪРДО ЗА зимни гуми, а това че съм преценил да карам с летни си е мой избор - и тва май го обясних защо, ама кой да чете, нали тръбва да се кълве по клавиатурата. И сега да не забравиш да начукаш още 5-6 поста , айде че брояча се върти. Редактирано 4 Януари, 2009 от BatV Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Autolord 0 #47 Отговорено 4 Януари, 2009 Здравейте Колеги сори за офа ама мно с екефя на снега с 4 нови мишелинки зимни естествено и седан 4х4 сам като снегорин каня всички танцйори на дансинга скоро ще има и клипове т.е то ги ма вече но незнам каде да ги кача !!! помагаите малко са големички! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nikitele 1 #48 Отговорено 4 Януари, 2009 Batman , айде първо с 120 в тва време на магистралата , после с твойте летни гуми до Чепеларе ако искаш и с 20 да видим кой пише небивалици Пии едно валерианче и продължавай с летните гуми на NFS !!! А и хората писаха май за твойто ,че са небивалици, а при мен ,че е лудост да караш с толко зимно време,но с глупаци и радио не споря , така ,че тва е последния ми отговор по твой адрес. Добре е ,че не се познаваме, повярвай ми Айде със здраве , повече не ми се занимава с твойта особа . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MDL MoToRs 0 #49 Отговорено 4 Януари, 2009 Да се кара с летни гуми зимата си е жива глупост и е най малкото безотговорно ! Замислете се така не само застрашавате вашата сигурност , застрашавате и околните Какво става ако ви поднесе и се забиете в някой нищо неподориращ човечец в насрещното.!? Както по нагоре в темата е споменато при температурипод 7 градуса летните гуми стават неефективни и трябва да се слагат зимните. В цивилизованите страни полицията слага доста солени глоби за каране зимата с летни гуми. Вземете Германия например , там проверките са масови , направо отбиват Аутобана и всички под ножа а глобата тръгва от 500 Евро Те да не са по-глупави от нас?! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nikitele 1 #50 Отговорено 4 Януари, 2009 И аз съм на това мнение. За съжаление много хора експериментират ,като се мислят за Шумахер.И изказвания от рода на наркоманските - Аз го правя , но тва не е редно са смехотворни. Само сурови глоби и тва е. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Autolord 0 #51 Отговорено 4 Януари, 2009 Колеги незнам зашто се давчете но ако можеше зимата да се кара с летни гуми зимните нямаше да ги измислят щеше да има само една шарка нямаше да има разнообразие от модели и размери!слагайте зимните гуми и стига сте коментирали небивалици. айде сас здраве. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mr.OFF 539 #52 Отговорено 4 Януари, 2009 Хмм .. гледам скучно им е на някой хора днес и си философстват на поразия ... чата си върви .... много е лесно да си купиш кола 2008 или 2009 година , нахакана с електроники и да си вирнеш оная работа ... а земете една 15 или 20 годишна кошница да ви видя кви сте "мастъри ъф дъ роуд" !! По темата ... всеки е карал с летни и зимни гуми ... има шофъори които се държат на пътя с летни гуми по-добре от други ,които са с нови зимни ... ма тва е изключение ше кажете !! Спор няма зимната гума си е за зимата .. лятната си е за останалите 3 сезона ! Но ,според мен 50% да не казвам и 70 ... проблема е в задкормилното устройство ... колеги и колежки ! Поздрави и наздраве ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Fido Dido 4 #53 Отговорено 4 Януари, 2009 Гледам - забавлявате се тук. За летните гуми сте прави.За зимните - също.Не че нещо, ама има идиоти, дето карат с 40 км. с летни гуми и такива идиоти, дето карат с 140 км. със зимни гуми. Преобладават идиотите.Купете си трактор с вериги, или си стойте вкъщи. Внимавайте с клиповете, да не използват после части от тях във вечерните новини. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Нимрод 265 #54 Отговорено 5 Януари, 2009 аз съм с 4 чисто нови зимни фулди доста добри и въпреки това на неизринати улици съм безпомощен и не смея да карам с повече от 40 в това време Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
activity 8 #55 Отговорено 5 Януари, 2009 прави дрифтове много яки стават в завой , ама внимавай ,че аз щях да си изкривя едната задна джанта Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Glamdring 0 #56 Отговорено 5 Януари, 2009 А в моя случай липсата на ABS също е малък проблем Всъщност, не би ли трябвало Civic 6 gen hatchback да има ABS? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
activity 8 #57 Отговорено 5 Януари, 2009 има и такива и моята няма ABS , а пък има клима и ел. пакет , зависи от годините и нивото на оборудване мисля ,че тези след facelift-а имаха всичко all in one Не цитирай предходно мнение! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gin 43 #58 Отговорено 5 Януари, 2009 всичко е възможно. аз бях доволен от Сивика но не и тази зима. миналата с новите Фулди беше прекрасен, а сега имам чувството че същите тези гуми значително са деградирали... е и колата вече не драпа толкова добре съответно.... не на фулда повече Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Димитър Коев 66 #59 Отговорено 5 Януари, 2009 Мхм... аз го отнесох в събота, защото отзад оставих летните гуми, а отпред нови зимни. Сега правя заден мост след завъртане и страничен удар в бордюра... (при 30 км/ч. се врътнах като пумпал на 180 градуса). Добре че зад мен нямаше кола, че щях да я посрещна челно... Пък вие си мислете... може просто аз да съм смотан шофьор... Все пак само 12 зими съм карал на сняг и лед и нямам опит... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
IvoAndr 0 #60 Отговорено 5 Януари, 2009 Здравейте!Днес взех Смолян - София (през Рожен) за по-малко от 3 часа. Ако някой мисли, че може да направи същото с летни гуми (дори и чисто нови да са), съм готов да се пробваме! Аз съм 4 зимни регенерат 185/65 R15.Айде със здраве!И не забравяйте: най-важно е ЗКУ-то! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Еди Ведър 135 #61 Отговорено 5 Януари, 2009 отзад оставих летните гуми, а отпред нови зимни. Сега правя заден мост след завъртане и страничен удар в бордюра... (при 30 км/ч. се врътнах като пумпал на 180 градуса). ....днес и на мен ми се случи завъртане на 180 градуса отзад съм с летни гуми макар и с 1 см. грайфер Остър завой подцених ситуацията с около 40 км/ч за моя радост без последствия Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
murdera 384 #62 Отговорено 5 Януари, 2009 аз вчера сложих зимните с 1см грайфер,днес газих в 10 см сняг,върви като амфибия Само дето са 15' Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Restless 203 #63 Отговорено 5 Януари, 2009 Мхм... аз го отнесох в събота, защото отзад оставих летните гуми, а отпред нови зимни. Сега правя заден мост след завъртане и страничен удар в бордюра... (при 30 км/ч. се врътнах като пумпал на 180 градуса). Добре че зад мен нямаше кола, че щях да я посрещна челно... Пък вие си мислете... може просто аз да съм смотан шофьор... Все пак само 12 зими съм карал на сняг и лед и нямам опит...Преди месец на американски сайт спореха ако имаш само 2 зимни гуми къде трябва да са.Накрая местните разбирачи постановиха, че на кола с предно пак трябва да са отзад. Даже един "гумаджия" беше писал, че имали такава инструкция.За да не се завърта, което било по-трудно за овладяване.Лично аз си мислех че трябва да са отпред ама де да знам Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gin 43 #64 Отговорено 5 Януари, 2009 Restless, това е като колегата дето спраска 2 зимни гуми накуп и сега на BMWто е с 3 зимни и една лятна - отзад според теб една лятна ако е така къде се слага аз бях озадачен защо е решил така Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BuTleROV 0 #65 Отговорено 5 Януари, 2009 Зимни или летни гуми на сняг и особено на лед спасение няма. Истината са вериги и умерена скорост. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Draik 18 #66 Отговорено 6 Януари, 2009 В началото си мислех, че Хондата наистина не стои добре на сняг но я карах със летни гуми отзад ( със летни отзад съм си карал и Вектрата и доста добре си стоеше ). Тази година реших да сложа 4 нови зимни гуми и разликата е огормна, вече стои доста добре на пътя ( за да я накарам да занесе в повечето случаи се налагаше да дърпам ръчната ) Така че гумата си играе много важна роля и не е за подценяване, ако искате да нямата проблеми със спирането и устойчивостта ( за 1 вечер се нагледах на катастрофи причинени най-веч1е от това че хората карат с летни гуми ) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mavzolei 18 #67 Отговорено 6 Януари, 2009 Аз сложих зимни гуми само отпред. При внимателно каране няма никакви проблеми, иначе в завой задницата поднася(няма как задните гуми са летни с дот 03:) ). Но както казаха някой, зимата не се бърза за никъде, така че съвсем спокойно може да се кара само с 2 предни зимни. Иначе си е стабилен Сивика. Колата я имам от 2 месеца и съм и навъртял 5000км, доволен съм. Не съм я снимал, ще се похваля като я снимам. Сивик 6ген Хеч. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CkopnuoH 0 #68 Отговорено 6 Януари, 2009 мен пък ми е мъчно....всеки го напушва на смях.... Аз имам сивика си отскоро 5 ген., купих си гуми гуудрич по 90 лв нови за 14-ки и тънки 75 а не 85 защото който и да питам казва нови зимни и възможно най-тънкидоволен съм, отначало като ги сложиш въобще неможех да спирам нито да завивам като хората, преди това бях с летни 15 -195 континентали и бриджстоун отзад, и тези зимните ми се струваха много зле....до онзи ден докато падна снега....държаха се феноменално добре и да кажа нови накладки имам, и си спира перфектно, първа зима ми е нямам база за сравнение. после изкачвам си байрче има едно такова от нас нагоре, без проблеми, връщам се вечета...всичко заледено киша ужас и гледам един отдолу отбаира ще се качвам. светкам му да мине оня тепа тепа неможе плъзна се назад....аз изплашен бавно отгоре минавам...спирам...викам я нагоре да дам назадна изкачвам се ....викам бре що така....разминахме се оня долу...неможе излезе...зад него едно такси трагна нагоре изкачи се....викам абе тука има нещо...минавам покрай него...той с една алфа.... ама с едни намазани летни 17-ки.....гумите не му видях но по начина който се държеше колата мисля че бяха летни....и така в такива уж нали много лесни ситуации въртим гуми и неможем да завиваме...а относно сивика на сняг гумите нямат равни (зимните) а че колата е ниска и пъргава само помага...освен ако някоя лелка пред вас не спре прендамерено и почти до бронята се допирам...ако има лед киша сняг и т.н. това е щото още не съм и свикнал и немога да преценя че трябва поне 6 метра дистанция да имам.... като спирам...а като има място в града и всеки ти се пъха отпред...още по неприятно....но сега зимата като гледам никой не прави глупости и всеки кара бавно внимателно, респект! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Joro1969 0 #69 Отговорено 6 Януари, 2009 Здравейте на всички! Нов съм, но ми стана много интересен форума и особено темичката за избора на гуми. Регистрирах се, защото от известно време ми присветкват колеги. От София съм, но работата ми е свързана с пътуване из страната няколко пъти седмично и като прочетох тук разни мнения, че карат с летни гуми през Рожен за Смолян се изненадах. Разстоянието София - Смолян го взимам за по-малко от 3 часа но със зимни гуми. Нагледал съм се на какво ли не точно по този маршрут и не си заслужава риска. На колегите с летни гуми им препоръчвам да ги сменят с поне две зимни. А специално за колегата импровизатор с летни гуми, който взима София-Смолян през Рожен за 3 часа му пожелавам да си купи поне едно въже да има с какво да го дърпаме, като се наложи. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nikitele 1 #70 Отговорено 6 Януари, 2009 Колега за съжаление понякога тея оптимисти и въжета не ги оправят.... По-миналата година така един - ние с нови коли, зимни гуми и караме с 40-50 към Пампорово , оня ни изпревари с поне 70 и с летните гуми , е нямаше как да го измъкнем после от преспата .А тея от Чепеларе имаха един готин лаф - Веригите са за Софиянците , зимните гуми му е майката.Аз обаче на много натрупан сняг бих си сложил и вериги ,освен задължителните зимни гуми. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kokodaf 266 #71 Отговорено 6 Януари, 2009 От автоматика зимата по-сладко няма С четири зимни гуми ,прекрасно парно, любима музика и съобразена с пътната обстановка скорост Зимна приказка /а от гарнитурата между седалката и волана зависи дали ще е с щастлив край./ Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
TANKISTA 8 #72 Отговорено 6 Януари, 2009 наистина автоматика зимата си е чудна работа, е естествено със зимни гуми отпред вчера пред работа сутринта, нямаше как спрях посредата на баира в преспичка, просто нямаше каде другаде. вечерта като да си тръгвам беше стегнало вече и се лъсна един хубав лед и си викам тука голямо въртене ще падне...да ама не, в момента в който завъртя веднага си включи само на 2-ра и си издрапах като пич, даже без да му давам почти никаква газ. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
IvoAndr 0 #73 Отговорено 6 Януари, 2009 А специално за колегата импровизатор с летни гуми, който взима София-Смолян през Рожен за 3 часа му пожелавам да си купи поне едно въже да има с какво да го дърпаме, като се наложи. Що не четете бе хора!? 4 бр. зимни регенерат ...И що не вземем да приключим темата, то си е ясно: зимата със зимни, лятото - кой с каквито има! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
al3x 0 #74 Отговорено 6 Януари, 2009 пове4ето карат с летни и реват улици били заснежени,колата не вървала слагайте зимни гуми и да видите дали не върви )) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
eDaniel 38 #75 Отговорено 6 Януари, 2009 eDaniel, Относно вземането на завой на заледени участъци с голяма скорост - Май не си прочел градуса на завоя - 30 .... 2ро - Мястото ,където се тестват системи като ESP, ABS, DTSC, VSA .... е едно замръзнало езеро, там има тест ,заснет на видео на завой от 50 градуса с ESP i DTSC при скорост 100 км/ч - можеш да видиш дали се взима или не Даваха го даже и в TOP GEAR. А мен ме напушва смях,когато под заледен участък някой разбира ледената пързалка за кънки ;) Виж, Волво правят много добри коли - надеждни, здрави, стабилни - дизайна им също ми допада. Накратко: нямам какво лошо да кажа за тази марка - напротив! Но според моето лично мнение ако говориме за чист лед си обречен - със 140 на 30 градусов завой със ABS, ESP, SMTP, FTP, HTTP и т.н. Просто със тази скорост на лед незнам какъв натиск (и на каква площ) ще оказваш върху пътя и дали въобще ще завиеш. Отделих почти 2 часа за да гледам разни коли как ги карат на лед (опитвайки се да се абстрахирам от скромния ми опит) и мога да кажа, че мнението ми не се променя нито на милиметър. Относно пързалката за кънки - днес забелязах едно-две места, на които имаше доволно заледяване и колите буксуваха почти на място. Мисля, че разбираш за какво ти говоря. Не искам да изпадаме в безмислени спорове - приемам поправката за частично заледения участък за правдоподобно обяснение. Поздрави. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
krasimir_01 84 #76 Отговорено 6 Януари, 2009 Я и аз да се метна в чата поне за 5г хеча е лигава за мен причината е че е доста лека и бързооборотна оня ден много трудно излязох от гаража доста е стръмен и няма къде да засили колата, с москвич 412 при една педа сняг си излизах без проблеми, иначе на пътя имам проблеми само с потеглянето и спирането в условията от тези дни със сняг и лед винаги приплъзват колелата при спиране и поне леко ще превърти при потегляне иначе в движение не съм имал проблеми все пак съм със нови зимни гуми макар и барум-ки.Между другото много ми харесват истории с високи скорости през зимата па макар измислени ма нема лошо само по кротко с епитетите Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Joro1969 0 #77 Отговорено 7 Януари, 2009 Съвсем добронамерена беше критиката колега! Много добре разбрах написаното и мисля, че подобни хвалби не са много уместни при положение че сме на челно място по катастрофи в световен мащаб. ЗКУ-то си е важно, но не винаги можеш да овладееш ситуацията. А относно регенерата мисля, че това не е най-добрият избор и не случайно са забранени. Чисто технологично, не може да бъде постигнато същото качество на гумата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
lookcho 98 #78 Отговорено 7 Януари, 2009 много голям чат стана тука ще отговоря само на първия пост -1. Баща ти те бъзика много яко, защото не харесва избора ти на автомобил - няма такова нещо, като кола държаща се добре на сняг със летни гуми ! 2. Няма такова нещо като кола държаща се на лед добре със гуми без шипове !3. Сивика ти няма сериозни проблеми със стабилноста, а сериозни проблеми с гумите .( точка ) вземи си гуми и карай пояснение: зимната гума не е по-добра от лятната само на сняг - разликата е огромна на всяка студена настилка ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nikitele 1 #79 Отговорено 7 Януари, 2009 За всички фенове на теорията , че колата не е от значение , когато става дума за сняг , зима , заледени участъци и т.н. - TOP GEAR - тази неделя Слагайте зимните гуми и ел. печките , че мам си джейс Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nikitele 1 #80 Отговорено 7 Януари, 2009 (Редактирано) krasimir_o1 says: "Между другото много ми харесват истории с високи скорости през зимата па макар измислени wink.gif"Дааа, и аз много ги обичам , а когато са истински още повече Редактирано 7 Януари, 2009 от Nikitele Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове