BateJI 0 #1 Публикувано 29 Октомври, 2008 Здравейте колеги,от скоростната кутия на моята Хонда (5ген купе D15B7) се чува много неприятен шум.До 3-та предавка се чува и дразни, а нагоре не мога да преценя. Има моменти, когато натисна съединителя шума затихва и бързо спира.Колко сериозно е това и как да го оправя?Благодаря Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vex 13 #2 Отговорено 29 Октомври, 2008 Лагер (или повече от един) е за смяна.Не е нещо страшно, стига да ти влизат скоростите без проблем. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Most_Wanted 180 #3 Отговорено 29 Октомври, 2008 Колега аз съм така от година и нещо. На първа и втора стърже като за световно после по-малко. Като колата е на свободна се чува виене на лагери (незнам кои), като натисна съединителя затихва или пък като покарам малко става точно обратното. Преди време бях пускал същата тема и повечето от мненията бяха, че имам лагери за смяна. Ако не се лъжа беше първичен лагер и някакви други (супер съм скаран с тези неща) Та мисълта ми е, че можеш да караш и така, но е желателно да си отстраниш проблема. Бяха ми казали, че първичен лагер струва около 50лв, но при тем може и да е друго. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
icaka 2 #4 Отговорено 29 Октомври, 2008 Колеги и при мен го има тоя проблем!Колата я имам от 2 месеца и миналя ден ми направи впечатление на един светофар че при натискане на съединителя(на свободна)едно леко шумене изчезва и се появява отново когато го пусна.Решил съм да сменя на първо време маслото в скоростите с оригинално тъй като при обслужването не го направих!Дори не знам изобщо има ли достатъчно!Смятате ли че има шанс да мина само с това! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Restless 205 #5 Отговорено 29 Октомври, 2008 Смятате ли че има шанс да мина само с това!не, но аз вече 20К карам така... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
teror1sta 43 #6 Отговорено 29 Октомври, 2008 този шум и аз го имах и след като смених съединителя изчезна. Единственото което смених е (освен феродов и притискателен диск) масло на скоростната кутия 10W40 и лагера на съединителя. Да се уточня-изчезна шума, който се появяваше на свободна като пусна съединителя и изчезваше като го натиснеш. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kleni 17 #7 Отговорено 30 Октомври, 2008 Шумът идва от аксиалния лъгер на съединителя. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Restless 205 #8 Отговорено 30 Октомври, 2008 Шумът идва от аксиалния лъгер на съединителя.такъв шум не е ли от първичен/паразитен лагер на скоростната кутия?!Поне при мен и johnyboy и в бултрако на предишната сервизна кампания дадоха такава диагноза Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tazzz 13 #9 Отговорено 30 Октомври, 2008 Първичния лагер е, не е от аксиалния на съединителя, сменял съм съединител, не ичзезва шума Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pamo 346 #10 Отговорено 30 Октомври, 2008 Здравейте. Сега ще опиша при мен как е. При работещ двигател и на място забелязвам, че като натисна педала на съединителя изчезва някакъв шум, но не прилича на румолене виене или стържене. По скоро все едно намаля общия шум от мотора. Разликата като натискам се чува само вечер, когато е тихо. Може би е като това, което колегата "icaka" написа. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vex 13 #11 Отговорено 30 Октомври, 2008 Колко пъти трябва да се напише бре хора? Лагер има за смяна на скоростната кутия. Най-често е на първичния вал, откъм съединителя. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BateJI 0 #12 Отговорено 30 Октомври, 2008 Колеги и при мен го има тоя проблем!Колата я имам от 2 месеца и миналя ден ми направи впечатление на един светофар че при натискане на съединителя(на свободна)едно леко шумене изчезва и се появява отново когато го пусна.Решил съм да сменя на първо време маслото в скоростите с оригинално тъй като при обслужването не го направих!Дори не знам изобщо има ли достатъчно!Смятате ли че има шанс да мина само с това!Аз направих същото без никакъв резултат. Сложих и добавка STP. Не се промени нищо, освен че сега съм спокоен за следващите няколко хиляди километра за маслото в скоростите. Ако си решил да го сменяш, смени го, но не разчитай да се оправи стърженето. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BateJI 0 #13 Отговорено 30 Октомври, 2008 Според човека, който се грижи колата ми да е здрава, мога да карам така, докато не се разпадне но аз искам да го оправя.Ще потърся "първичен" лагер и ще го сменя.След това ще напиша какъв е бил резултата.Благодая на всички колеги, които се отзоваха. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове