Jump to content
weistd

Road.bg - Нека бъдем колеги на пътя!

Recommended Posts

Уважаеми членове на Honda Fan Club, С всяка година, пътищата в България стават все по натоварени и все по опасни. Средно по 3-ма българи умират по нашите пътища всеки ден. До сега не е било по силата на властите да намалят тази бройка. Време е ние, ентусиастите в тази държава, да направим нещо. Представяме ви сайта ROAD!bg. Това е инициатива за колегиалност на пътя. Целта на ROAD!bg е да се създаде архив на безотговорните шофьори по българските пътища. Това малцинство, което поставя нас и нашите семейства под ненужен риск всеки ден. След регистрация, всеки потребител на ROAD!bg може да подаде сигнал за опасните и неколегиални действия на други шофьори. Тази информация ще е достъпна, както за тях, така и за техните приятели, познати, роднини и всеки, който желае да я потърси. Преди да подадете сигнал трябва да знаете, че нашата цел не е дискриминация на шофьорите. ROAD!bg е против тези, които смятат собственото си удоволствие за по-важно от живота и здравето на другите. Затова моля придържайте се към темата. С този пост, не целим евтина реклама. ROAD!bg не предлага комерсиални услуги, а единствената цел на този сайт е Българските пътища да станат едно по-безопасно и приятно място. Ако желаете да допринесете към тази инициатива, ви каним да посетите http://www.road.bg и да се регистрирате. Използването на този сайт е безплатно за всички. С Уважение Екипът на ROAD!bg

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

СТАВА.не че съм пример за подръжание,ама се старая

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest tinki

Аз не мога да разбера каква ще е ползата от този саит........как ще се санкционират нарушителите,при спорни случаи кои ще определя виновника.........добра кауза,но захваща комерса

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

хващаме всички по една камера и почваме да се дебнем. иначе идеята е яка

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди двайсетина години имаше едно такова наказание - "Обществено порицание" или "мъмрене пред строя".Само че в случая не разбирам субективността на критериите. Лесно може да се злоупотреби или да се сбърка неволно.Виж, ако публикуват регистрите на КАТ, потенциалният купувач би могъл да пожелае да провери що за шофьор е човекът, от който се кани да купува кола...Принципно, аз съм против безумците, които рискуват невинни животи, за да избиват комплекси или по други причини. В големия град това се случва почти всеки ден, за съжаление.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз не виждам какво общо има поведението на шофьора с колата която ще купуваш....

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Идеята е добра, но трябва по някакъв начин да се налагат наказания на провинилите се.Тая вечер например, на светофарите до мен един голфаджия мина на червено без да се огледа даже в гъстата мъгла. Е такива кво ги прайваме??? Едно описания в сайта няма да помогне да се спре безумието по пътищата докато няма наказания за тях. Иначе сайтчето е добро и му пожелавам успех и да се развива за напред.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дотук всичко добре, ама нали знаете че все ще се намерят някви ,,Шебеци" дето ще пускат и глупости за ебавки я с приятели , я с неприятели. Иначе като цяло е добра идеята. Успех

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Пешо

аз не виждам какво общо има поведението на шофьора с колата която ще купуваш....

Например, застанал си пред излъскана и напудрена колица - свети, та дрънка. Продавачът те уверява, че се е грижил за нея като за любовницата си, че никога не е имала проблем или удар, но ти знаеш, че на еди коя си дата същият автомобил е имал "преживяване" - на паркинг или на пътя - няма значение. Само специалист би разбрал за проблеми, които продавачът иска да скрие - освен ако тенекеджиите или бояджиите не са си оставили ръцете...Ето защо аз одобрявам и правилото на този форум за 50 участия - ако някой ми продава кола, която твърди, че сам е "наточил", а аз видя, че изказванията във форума са само от морално естество - общи лафове, не бих избързал да повярвам, че това е така.Когато си купувах акорда, "хващах" подобни несъответствия и това ме предпази от некоректности... Горчив опит ме е научил, че ако някой е готов да те излъже на дребно, със сигурност няма да се поколебае да го направи и на едро, ако има възможност, дори да ти е "роднина" или "приятел"...А и дори да не помага, повече информация никога не вреди ;-)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

във англия има подобна услуга, регистрите на всички ПТП-а са достъпни и можеш да направиш проверка дали автомобила който искаш да закупиш не е бил удрян, естествено тази услуга се заплаща. Относно това сайтче, кадето трябва да се излагаме публично един друг, че сме си секли пътя примерно, не мисля че идеята е достатъчно обмислена. Как ще обесня кой точни е застрашил пътнята обстановка? Ще побликувам рег.номер ли? Ами ако колата вече е на друг собственик или не я е карал собственика, или ще напиша цвета и модела :) И кой ще е съдията, който ще обяви виновника, защото по нашите пътища виновния "никога не си самия ти" :hondarulez: Ако има и опция за коментар на случката ще стане една караница :D Абе хубавое да се прави нещо за да спре тая безумица по пътищата ни, но това може да се риши само по два начина: Да се превъзпитаме относно култура на шофиране, или да ни превъзпитат. Според мен първото няма да се случи никога, така че остава второто.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз не мога да разбера каква ще е ползата от този саит........

Аз също?! !!! С какво един сайт ще предотврати селяндура с регистрация СА (или С, или СО) да ме засече без да пусне мигач, набримчил чалгийката в колата? Ами че този човек не знае какво е интернет. Далеко съм от мисълта, че масовите нарушители са хората с висока обща култура. А какво мислите за пичовете с Кайени, Кю 8-ци, Хикс 5-ци и др. подобни? Те са нашия идол нали? Те са нон-стоп в "Мрежата", а на пътя са еталон... :(
"селяндура с регистрация СА (или С, или СО)" -- много добре казано... аз живея от 7 години в София, но си карам с монтаска регистрация което май доста дразни така наречените "софиянци" дошли от село преди 1 години и си купили кола със софийска регистрация.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чуждата регистрация много дразни. Лично мен не ме дразни, но съм виждал как софиянци сочат неприлични жестове към хора с чуждоградски регистрации на автомобилите си. Лошото е и че правят и простотии. Засичат, правят се, наглеят и други такива. А те хората не са толкова виновни.Относно сайта не мисля че може да се каже кой е виновният и какъв ефект ще има. Инициативата обаче е много добра.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Интересна статистика има на този сайт:Нарушения по марка автомобил:VolksWagen22%Opel11%Mercedes9%Нарушения по водачМъж80%Жена19%Тва, че мъжете правят повече нарушения е ясно и няма как да се промени, но си мисля, дали няма да е добре да се забрани със закон марката VW, особено ако е гоуф 2-ка с регистрация PK и зад волана е мъж - веднага ще намалеят нарушенията по пътищата с цели 22 % !!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Голфа, особено 2-ката е автомобил със специален режим на движение. !!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...