The PitBull 1 #41 Отговорено 8 Април, 2009 И къде прочете хвалби ве ... както каза по горе колегата Prelude ... таз "боза" Лики-мики-фики моли е подходяща за издухани мотори на стари коли ! Сивика ми беше с подобен боклук преди 4г като го купих ... още не може да се изчисти от тия "лайна" ! Така хубавото Лики Моли е задоволително ако е без тези лайна молибденови.Обърнете внимание че нормалното Лики е API-"SL" a Говната с молибден са API "SG -SH" така ето 3-4 поколения назад по старо масло спрямо международните спецификации Ееее вие гробници ли карате или трактори.Сами си преценете какво сте си набутали.Има доста теми във Форума за Масла и добавките към тях.В 21 Век май информацията била N:1 по скъпоценост.Стига с глупостите баце ми каза че това е най-убаво. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Dachev 52 #42 Отговорено 8 Април, 2009 Та да се изкажа и аз:От 4 години ползвам това масло - с онез л–йна в него - молибденови. Първите три години на една "гробница" - Нисан Примера 1994г. От всяка 5л туба ми оставаше по 1л масло(полусинтетика 10W-40). И съответно при 4-та смяна на масло си купих 1 литър само, защото се получаваше джакпот от предните смени. А накрая го продадох на 18 000 след последната смяна. Нивото никога не е падало и явно не съм доливал. Двигателя работеше като часовник. Сега Акорда пак го карам с същото масло и л_йната в него(синтетика 5W-не помня какво). За 15000км пак не е мръднало нивото на маслото.И в крайна сметка какво е важно за едно масло?!Според мен да не го гори двигателя. Двигателя да работи равномерно, тихо и да върти стартера леко. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
waterwet 8 #43 Отговорено 9 Април, 2009 Kuttenkeuler 10W40 - истинското масло. Мотул 15W50 полусинтетика е по добро... Kuttenkeuler - койлера не е истинското масло за характеристиките на японски мотори и в частност хондаМотул-а, вече е в зависимост от натоварването на мотора. Ако си играете на настъпванка е добър избор. На мойта хонда не бих сложил Мотул, но карам нормално, освен ако не ме вбеси някой. Последния път, уви беше сивик. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
waterwet 8 #44 Отговорено 9 Април, 2009 най важно е да се гледат характеристиките по API и ACEA.Колега май работиш през пръсти. От 5W40 до 5W40 и от SL, SM до SL, SM разлики като от дерето до полето. Пакетите присадки, вискозитетно-индексни добавки и още един булюк. Читави базови. Освен BP, exxon-mobil, castrol, които по над 20 години копат нефт от една сонда за определено базови масло, май другото са си търговски продукти. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
edikoisi 165 #45 Отговорено 9 Април, 2009 аз си щпора с 5в-40 мотул 300в спорт мирише на ягодки или поне на мен ми се струва Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
honda_25 0 #46 Отговорено 11 Април, 2009 (Редактирано) колеги аз карах сивика с Лики Моли 6год. и мога да кажа че маслото е страхотно.сега си карам и акорда с него и то с 5w-40 че това ми изпадна на промоция в Германия и макар че колата е на 220000км двигателя си мърка но сега ще му слагам 10-40 че е грехота да мъча така мотора и да си експериментирам с него та направете си сметка дали не е добро маслото. Редактирано 11 Април, 2009 от honda_25 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mercury 7 #47 Отговорено 12 Април, 2009 Ползвам Mobil 1 пълна синтетика и съм много доволен. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gabara 8 #48 Отговорено 12 Април, 2009 Моята я карах с лики моли 10в40 с молигден и ми гореше около 3л. на 10хил. км.Сега и сложих Yacco 15в50 и съм много по доволен. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pano 24 #49 Отговорено 13 Април, 2009 (Редактирано) Aз съм с Мобил 0в-40(на Б18) някой пробвал ли е да слага такова за 2500км с мноого ръ4ка изгори около 200гр.,а мотора работи у4удва6то тихо.Цената на която го взех от германия е 14лв на литър,Белгийско призводство. Редактирано 13 Април, 2009 от pano Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CkopnuoH 0 #50 Отговорено 13 Април, 2009 аз съм с Q8 белгийско, полусинтетика, добре е 40 лв 5 литра, на моя 220 000 км не искам да рискувам с пълна синтетика, но карам рядко и напълно минерално не е добър избор за мен за да се сменя на 6 месеца без да е карана много много... всеки сам си преценява, най-добре гледайте по спецификация какво ви е нужно както каза един колега по-горе, ако трябва да сме много стриктни и изискващи и гледаме частиците и добавките (аз не съм много фен на добавки) би трябвало и всяка друга част да ни е нова перфектна маркова и т.н. след като караме стари коли, по добре редовно да ги сервизираме и да караме по специфика както е по каталог, това според мен е формулата за дълъг и безупречен живот на мотора, а не да робуваме на марки и т.н. но верно човек взема малко по-скъпо от най-евтиното...в почти 90% от случаите, за това масло което говорите, не съм чул ни един сервизджия да го е препоръчал, (явно не съм се интересувал много) но ето форуми много мнения също, добре че ги има иначе знание само на опит проба грешка нестава... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
TANKISTA 8 #51 Отговорено 13 Април, 2009 е добре де, а за оригиналното Хонда масло от Бултрако какво ще кажетре, не си ли остава най-добрия избор или е добро по каталог за новичките Хонди и да не отговаря по изисквания за старите модели ??? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Magnum 7 #52 Отговорено 13 Април, 2009 Бултрако (хонда всъщност) препоръчват 5W-30 минерално маслоНо това далеч не е най-полезното масло за нашите двигатели. Просто с това масло емисиите са по-ниски, а производителите имат за задължения да спазват някакви норми.Между другото наскоро Форд, та и хонда, почнаха да препоръчват, и да влагат в завода, 0W-20Аз съм сигурен, че никой не би си сложил такова масло в хондичката, особено ако е работила преди това с вискозитет 40 (че някои и 50, и 60 слагат) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
misho 49 #53 Отговорено 13 Април, 2009 За всяка Хонда в зависимост от състоянието на мотора подходящото масло е различноАз пък отскоро карам с YACCO и съм много доволен. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mr_petroff 1 #54 Отговорено 13 Април, 2009 БАВАРЕЦА го карах с CASTROL MAGNATEC 10W 40/старият/ , и нямам забележка , смятам и на Акорда да сложа такова , че МОBIL нещо не го понесе , в смисъл че хапна 2 литра за 10 000 км . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Wolfcry 74 #55 Отговорено 14 Април, 2009 като ходих до самурая в пловдив, единственото масло което имаха в момента беше JB GERMAN. за първи път го чух тогава в живота си взех 10/40 и съм много доволен, двигателчето мърка, за 6000 км е паднало с 200-300мл. страшно е Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Slade 21 #56 Отговорено 14 Април, 2009 В момента карам с Mobil1 10W40 и почти не го е пипнала за 2500км, но искам да питам колко мл масло са между двете точки на пръчката за масло на D-сериите на Сивиците? Някой засичал ли е? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Magnum 7 #57 Отговорено 14 Април, 2009 между 600 и 800г, зависи колкото около чертата си Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Dimitar Petrov 3 #58 Отговорено 14 Април, 2009 Аз сложих Репсол 5W40 и за 5000 км. като че не е мръднало. Сложих без да искам малко над чертата на макс. надявам се това да не е проблем. Двигателя, като че доста утихна от преди като бях на 10W40 ама все си трака сутрин. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
едмундо 34 #59 Отговорено 14 Април, 2009 като ходих до самурая в пловдив, единственото масло което имаха в момента беше JB GERMAN. за първи път го чух тогава в живота си взех 10/40 и съм много доволен, двигателчето мърка, за 6000 км е паднало с 200-300мл. страшно е Още едно потвърждение- КОЛКОТО МАСЛА ,ТОЛКОВА МНЕНИЯ,въпросното масълце е абсурдно ама абсурдно лошо,акордеца ми го усети на собствен гръб(мотор),колега покарай я 2-3 км по сериозно и извади щеката-H2O, не слагайте този боклук в колите си! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
NOS 16 #60 Отговорено 22 Април, 2009 абе незнам вие с какво карате но аз съм с наливно за 7-8лв за литър и нямам апсолютно никакви проблеми не разбирам защо све се хвърляте на скъпи уж маркови масла след като и тях ги пърнят в някой гараж от варели и си плащате само "марковата" опаковка Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Юлиян Петров 1 #61 Отговорено 23 Април, 2009 (Редактирано) абе незнам вие с какво карате но аз съм с наливно за 7-8лв за литър и нямам апсолютно никакви проблеми не разбирам защо све се хвърляте на скъпи уж маркови масла след като и тях ги пърнят в някой гараж от варели и си плащате само "марковата" опаковкаПодкрепям колегата, аз карам с Мобил 1 10W40 полусинтетика, с очите си видях да го вадят от варел и за около 4000к. си мисля, че колата не е пипала маслото. Затова призовавам сменяйте си маслото по- честичко. И да не забравяме, че дори да не сме карали много колата маслото след 12-18 месеца си губи мазилните свойства. Това е, а който иска, да си сменя маслото на 3год. и на 20000км. и след време да се оплаква. Поздрави на всички. Редактирано 23 Април, 2009 от Зизката Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
niki64 14 #62 Отговорено 23 Април, 2009 по въпроса за маслото в бултрако-продават се няколко вида HFE 0W-20 HFS 5W-40(и двете са sintetic tecnology),но всъщност са хидрокрекингови масла на минерална основа които отговарят от 30 до 50% на синтетичните.Последния път сложих 0W-20 тъй като казаха че с такова масло идва моята хонда акорд.Лошото е че в рамките на тези 3 години не мога да сложа друго масло тъй като гаранцията на двигателя отпада(колата е гаранционна)Единственото масло при тях което е пълна синтетика е HFE-C2 0W-30,но то е за дизеловите двигатели на хонда (макар 4е пише на опаковката 4е е и gasoline.Ще позвъня до официалния сервиз на хонда в сф и ще видя какво ще кажат дали може да се сложи на бензиновите мотори 4е това 0W-20 малко не ми харесва Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
The PitBull 1 #63 Отговорено 23 Април, 2009 Няма как да ти хареса 0W-20 то е за по-студен климат и лятото ще става рядко на вода при t над 30 градуса.Обърни внимание 0W-30 дали е API SL(M)/CF това са последните класове за качество. 0/30 поне по-малко ще се втечнява лятото Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
niki64 14 #64 Отговорено 23 Април, 2009 е не зная дали е точно така,мотул имат също 0W 20, пълна синтетика от серията 8100,което го дават препоръчително от хонда,питах днес сервиза на бултрако ,за това 0W-30 ,каза приемчика че го слагат на дизеловите мотори,защото пише 4е е за ICDTI ,после прочете внимателно етикета видя че пише и газолин и каза слагай...имам чувството че и те не знаят кво сипват,достатъчно е да пише хонда Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
grip 0 #65 Отговорено 23 Април, 2009 Здравеите,е хаиде и аз да се включа, имам 3 хондака /2 отскоро/ не съм специалист, но съм принуден сам да си ги правя/е което мога/ . е та за маслата карам civic от 3 години d14a3 97г доскоро слагах castrol пълна синтетика и съм много доволен /карах по 15000км без доливане/ на другите двете d16a6 съм сипал castrol минерално и тва другото лики-млики е скоро ще ви дам мнение . и все пак много зависи от мотора. скоро време ще ми трябва малко инфо за колите и се надявам да помагате. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Edelbrock 5 #66 Отговорено 23 Април, 2009 и аз да се включа лики моли е едно отлично масло ,незнам защо обаче продължават да продават маслото с тази добавка след като е проверено че при оксидация на маслото молибдена влиза в реакция с кислорода и става пагубно за двигателя Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
POPAI 8 #67 Отговорено 24 Април, 2009 Колеги,аз на мята хонда D15Z8 VTEC сипах JBGermany ,немско ,пълна синтетика 5W40 и съм доволен.Тя е на 95000км. и затова сложих пълна синтетика .За сега не го пипа.За маслото от Бултрако ,наистина не е за масова употреба. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове