Jump to content
Sign in to follow this  
barmag

Майстора сам решил да увеличи конете на Civic 6 Fastback 1.4 i 75 к.с. 1998 г.

Recommended Posts

Posted (edited)

Здравейте, в една друга тема писах, че търся майстор за реглаж на клапаните! Намерих, и ми направи реглаж, също така ми даде и нов маркуч от въздушния филтър към двигателя, НО....Решил на СВОЯ ГЛАВА да ми вдигне конете като ми каза, че "пристъргал" дроселовата клапа и колата щяла да върви повече, НЕ СЪМ ИСКАЛ ТОВА но не съм и скандалджия и реших да не му чупя хатъра на човека. Появи се свирене при натискане на газта много кратко но и доста отчетливо. Обадих му се, и върнах пак колата. Каза ми че бил почистил някаква игличка в дроселовата клапа която се задижвала от някакво моторче имало боклуци. Сега свиренето е по-тихо но по продължително (равномерно) при подаване на газ, НО МЕ ДРАЗНИ. Дайте съвет какво да правя?...изобщо това може ли да се оправи. VIN номер на рама: SHHMB2740WU042747

Ще бъда БЛАГОДАРЕН някой да даде насоки!

Edited by barmag

То ако само с рязане на блендата под дросела ставаше, всички 1,4 щяха да са 90 коня. ;)

Но двигателчето има по-добър отклик на педала на газта и това не е карбуратор, та да дърпа повече гориво и да върви по-добре.

Тази игла е на стъпковото моторче - добре е направил.

Свиренето принципно няма общо с конкретната манипулация под дросела.

• Upvote 1

Posted (edited)
преди 18 минути, ceco_accord написа:

То ако само с рязане на блендата под дросела ставаше, всички 1,4 щяха да са 90 коня. ;)

Но двигателчето има по-добър отклик на педала на газта и това не е карбуратор, та да дърпа повече гориво и да върви по-добре.

Тази игла е на стъпковото моторче - добре е направил.

Свиренето принципно няма общо с конкретната манипулация под дросела.

Ок, как да се премахне свиренето, появи се след това което е правил, преди никога не го е имало. Изобщо какъв е вариантът да се върне на 75 конски сили?

Edited by barmag

Не знам от къде и защо свири.

Питай майстора си за хипотеза де.

Нека махне филтъра и кутията му и да огледа.

Може нова гарнитура, но и с тази бива. Сега е 80 коня.

Не е пристъргал дроселовата клапа, а гарнитурата под нея и както ти каза колегата над мен, това не е достатъчно за да се вдигнат конете. Трябва да се смени и компютъра. Колкото до "свиренето", тази гарнитура няма отношение. Възможно е ако е сменял въздушен филтър да се е разместила кутията му. Проверете това

• Thanks 1