barmag 2 #1 Публикувано 2 Август (Редактирано) Здравейте, в една друга тема писах, че търся майстор за реглаж на клапаните! Намерих, и ми направи реглаж, също така ми даде и нов маркуч от въздушния филтър към двигателя, НО....Решил на СВОЯ ГЛАВА да ми вдигне конете като ми каза, че "пристъргал" дроселовата клапа и колата щяла да върви повече, НЕ СЪМ ИСКАЛ ТОВА но не съм и скандалджия и реших да не му чупя хатъра на човека. Появи се свирене при натискане на газта много кратко но и доста отчетливо. Обадих му се, и върнах пак колата. Каза ми че бил почистил някаква игличка в дроселовата клапа която се задижвала от някакво моторче имало боклуци. Сега свиренето е по-тихо но по продължително (равномерно) при подаване на газ, НО МЕ ДРАЗНИ. Дайте съвет какво да правя?...изобщо това може ли да се оправи. VIN номер на рама: SHHMB2740WU042747 Ще бъда БЛАГОДАРЕН някой да даде насоки! Редактирано 2 Август от barmag Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 7542 #2 Отговорено 2 Август То ако само с рязане на блендата под дросела ставаше, всички 1,4 щяха да са 90 коня. Но двигателчето има по-добър отклик на педала на газта и това не е карбуратор, та да дърпа повече гориво и да върви по-добре. Тази игла е на стъпковото моторче - добре е направил. Свиренето принципно няма общо с конкретната манипулация под дросела. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
barmag 2 #3 Отговорено 2 Август (Редактирано) преди 18 минути, ceco_accord написа: То ако само с рязане на блендата под дросела ставаше, всички 1,4 щяха да са 90 коня. Но двигателчето има по-добър отклик на педала на газта и това не е карбуратор, та да дърпа повече гориво и да върви по-добре. Тази игла е на стъпковото моторче - добре е направил. Свиренето принципно няма общо с конкретната манипулация под дросела. Ок, как да се премахне свиренето, появи се след това което е правил, преди никога не го е имало. Изобщо какъв е вариантът да се върне на 75 конски сили? Редактирано 2 Август от barmag Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 7542 #4 Отговорено 2 Август Не знам от къде и защо свири. Питай майстора си за хипотеза де. Нека махне филтъра и кутията му и да огледа. Може нова гарнитура, но и с тази бива. Сега е 80 коня. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
teodor_tsonev 61 #5 Отговорено 3 Август Не е пристъргал дроселовата клапа, а гарнитурата под нея и както ти каза колегата над мен, това не е достатъчно за да се вдигнат конете. Трябва да се смени и компютъра. Колкото до "свиренето", тази гарнитура няма отношение. Възможно е ако е сменял въздушен филтър да се е разместила кутията му. Проверете това 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
barmag 2 #6 Отговорено петък в 18:04 Не е сменял въздушния филтър, а въздуховода от въздушния филтър към двигателя (стария беше скъсан). Как, и какво е необходимо за да се върне всичко както си е било??? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
venkostanev 37 #7 Отговорено петък в 18:11 Айде обратно при майстора Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 1035 #8 Отговорено петък в 19:09 Преди 1 час, barmag написа: Как, и какво е необходимо за да се върне всичко както си е било??? Купуваш нова гарнитура на дросела. Но преди това можеш да тестваш маркуча, който е сменял да няма пропуск някъде, става със спрей за почистване на дросели. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
teodor_tsonev 61 #9 Отговорено вчера в 04:49 На 21.08.2026 г. at 21:04, barmag написа: Не е сменял въздушния филтър, а въздуховода от въздушния филтър към двигателя (стария беше скъсан). Как, и какво е необходимо за да се върне всичко както си е било??? Е точно де, най-вероятно новия въздуховод не е наместен добре и засмуква въздух, който не минава през филтъра. От там предполагам, че е шума. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 7542 #10 Отговорено вчера в 05:31 (Редактирано) Щом шумът - просвирването ти е познат на слух, хвани някой да подава газ, а ти се ослушай под капака. А можеш и сам - газта е механична. Все ще го познаеш и дано локализираш. Вероятно ще е някоя "неоткриваема" дреболия. Така намерих 1 сцепено маркуче и от там смучеше въздух, и колата сецкаше на ниски обороти. След слагане на ново, всичко си е ОК. VID_20260824_083307.mp4 Редактирано вчера в 05:40 от ceco_accord Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 7542 #11 Отговорено вчера в 05:57 И при мен се чува просвирване, но не и вътре в колата, та не се втелявам. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове