Jump to content
Cyreon

Недиагностициран проблем

Recommended Posts

Случка след каране на черен път. Значи минах черния път и карам по асфалта с ниска скорост 30-40 км/ч и в движение, без да натискам спирачката чувам звук "дум-дум-дум" точно все едно ABS-a се е активирал. Звукът идва от дясно. След още няколко метра наближавам светофар, натискам спирачката и чувам пристъргване от преден диск в дясно. Звукът е същия все едно колата не е карана дълго време и при натискане на спирачките се чува звук от дисковете. Обичайният заподозрян е камъче, което след карането по черен път е попаднало между диска и накладките. Почна да го прави обаче и не при натискане на спирачки, примерно при даване на заден ход, или при ускоряване. Не го прави постоянно. Звукът се появява за 2-3 секунди и после дълго време го няма. Двама майстори я гледаха, сваляха гумата, оглеждаха казват всичко е наред. Искам да им го демонстрирам, но не мога, защото не се чува постоянно. Лагери и каре също като че ли може да е, ама при тях не е ли постоянно да се чува? Не знам какво да правя. Другият вариант е нищо да не правя, да я карам така и ако проблемът стане по-осезаем да я умувам какво да правя. Вие какво ще ме посъветвате?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Подобна случка отскоро има и при мен след каране по черен път, само че отляво. В момента не издава звук, но левия барабан загрява повече в сравнение с десния. Предполам спирачния барабан задържа и иска почистване и смазване. Все още не съм свалял колелото, но си имам едо на ум.

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Cyreon Имах подобен проблем.

Сам се появи и сам изчезна, по асфалт бях. При натискане на спирачка, воланът взе да тресе и спирачката да пулсира. Колата няма АБС.

Да свалят и огледат накладките за "чужд елемент" и за вкопана следа по диска.

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Често подобен проблем идва от вътрешната накладка. Тя по трудно се вижда. 

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...