caligula 5 #1 Публикувано 12 Юни (Редактирано) Здравейте, Търсих из форума нещо подобно, но не успях да намеря конкретен отговор. Въпросът ми е: Може ли без да се сваля бронята и да се запушат маркучите? Например да се изключи предпазител или по някакъв друг начин миенето на фаровете? Идеята е при нужда да може по-лесно да се върне миенето, а не отново да се сваля бронята. Благодаря предварително! P.s. Honda CR-V 3gen 2008 2.2 Diesel Редактирано 12 Юни от caligula Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Gich 5 #2 Отговорено 12 Юни преди 40 минути, caligula написа: Здравейте, Търсих из форума нещо подобно, но не успях да намеря конкретен отговор. Въпросът ми е: Може ли без да се сваля бронята и да се запушат маркучите? Например да се изключи предпазител или по някакъв друг начин миенето на фаровете? Идеята е при нужда да може по-лесно да се върне миенето, а не отново да се сваля бронята. Благодаря предварително! P.s. Honda CR-V 3gen 2008 2.2 Diesel Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Gich 5 #3 Отговорено 12 Юни Може, от малката кутийка с бушони в двигателния отсек. Просто махаш бушона или го изолираш с тиксо. И аз 5 г. се нервих с това миене. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
caligula 5 #4 Отговорено 12 Юни (Редактирано) Блгодаря за съдействието, но при мен е по-различно. В тази кутийка няма предпазители. Може би е в голямата кутия с предпазители или в купето. Ако някой е наясно, моля да сподели! Редактирано 12 Юни от caligula Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CCord 376 #5 Отговорено 12 Юни Ако измиващата течност е под половината ниво на казанчето би трябвало фаровете да не се мият, поне на Акорда е така. Слезе ли водата под помпата за фаровете нямаш измиване. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
caligula 5 #6 Отговорено 12 Юни Благодаря, но това само по себе си не ме устройва. Искам да имам контрол върху миенето, а не да гадая какво е нивото на течността… Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CCord 376 #7 Отговорено 12 Юни Преди 1 час, caligula написа: Искам да имам контрол върху миенето Това трябваше да го напишеш в първия си пост, щеше просто да ти отговоря, пък и не само аз, да си изведеш отделен бутон само за пръскалките на фаровете, няма да е трудно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
caligula 5 #8 Отговорено 12 Юни Не искам отделен бутон, а само изолиране на пръскалките на фаровете, без да откачам маркучи и помпи и без да следя нивото на течността, която с миенето на фаровете опрелено свършва за отрицателно време. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Niko2Niko 32 #9 Отговорено 13 Юни (Редактирано) Аз, както и много други колеги решихме този "проблем" с изваждане на бушона, който отговаря за пръскалките на фаровете. Колегата @Gich те е насочил. Най- вероятно се намира в двигателния отсег, където са бушоните и релетата, поне при мен беше така, предполагам, че и при теб ще е подобно. С картинки на самия капак са обозначени кой бушон за какво е. Редактирано 13 Юни от Niko2Niko Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
milbor2 44 #10 Отговорено 13 Юни Май беше бушон 12, по схемата на бушоните до акумулатора. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
caligula 5 #11 Отговорено 13 Юни Ето това са ми предпазителите. Аз поне не виждам такъв за миенето: Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
milbor2 44 #12 Отговорено 13 Юни При Honda CR-V 3-та генерация (2007-2011) предпазителят за системата за миене на фаровете се намира в малката (допълнителна) кутия с бушони в двигателния отсек. [1] Често собствениците търсят начин да го извадят, за да деактивират автоматичното пръскане на фаровете, което хаби голямо количество течност за чистачки. [1] Местоположение и детайли: Къде се намира: Под предния капак, в малка отделна кутийка, разположена в близост до основната голяма кутия с предпазители (около акумулатора/казанчето за чистачки). Номер на бушона: Търсете предпазител № 23 (Headlight Washer / Миене на фарове). Сила на тока: 30 Ампера (зелен цвят) 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
caligula 5 #13 Отговорено 13 Юни Блягодаря , но вече се допитах до AI. Даде ми подобна информация, дори доста по-подробна. Все пак не успя да идентифицира правилния предпазител. Тази въпросна малка кутийка при мен е по-различна от на колегата по-горе. В нея няма предпазители. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Гицев 19 #14 Отговорено 13 Юни Предполагам е дизел? Има още кутия с бушони в купето в ляво на педалите. Виж дали не е там бушона. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1544 #15 Отговорено 14 Юни В ръководството на колата си пише кое къде е. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 7447 #16 Отговорено 14 Юни На 12.06.2026 г. at 22:23, caligula написа: Не искам отделен бутон, а само изолиране на пръскалките на фаровете, без да откачам маркучи и помпи и без да следя нивото на течността, която с миенето на фаровете опрелено свършва за отрицателно време. Ако става въпрос за шофиране денем и харч на течност, най-лесният начини е монтирането на DRL модул, който пуска ток към крушките с програмируем %. Така фаровете светват веднага след запалването на двигателя, което е по правилника за движение от години, а и няма шанс да се забрави включването им. Положителният страничен ефект е че колата не знае, че е на фарове и съответно не вкл. пръскалките им, дори при пълно казанче. От лостчето за пръскане под волана, разбира се системата си работи при поискване. Друг + е че при стандартното пускане на фаровете, таблото намалява интензитета си на светене, което денем не е ОК. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
caligula 5 #17 Отговорено 14 Юни Благодаря на всички за съветите, но вече имам дневни светлини - от тези заедно с мигачите. Знам, че има друга кутия в купето, но и там не откривам въпросния предпазител за миене на фаровете. Ето: Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
farscape 22 #18 Отговорено 14 Юни Колега на горна ти снимка, капака с бушони. Номер 28 за какво е. 30А. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
caligula 5 #19 Отговорено 14 Юни Ами май е точно за това. Ще пробвам и ще споделя. За пореден път се убеждавам, че съветите на AI понякога може да са много подвеждащи - питах го точно за този предпазител, какво означава пиктограмата и той ми отговори: “…контур на волан с вълнообразни линии отдолу. Този символ при Honda означава електрическо регулиране на кормилната колона (Power Steering Column / Tilt & Telescope).” Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
caligula 5 #20 Отговорено 15 Юни Потвърждавам - предпазител No.28 е. Премахването или изолирането му изключва миенето на фаровете при миене на предното стъкло. Това е за тази конфигурация на кутията с предпазителите за дизел 2.2 140 к.с. 2008 г. Благодаря на всички за съветите и насоките! 4 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 7447 #21 Отговорено 15 Юни Добре е човек да знае кога АИ-то не знае. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове