Jump to content
Untouchable

Проблем с Хонда Леджънд 2015г.

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Здравейте, купихме Хондата от Корея, произведена е в Япония. Проблема е следния, протече радиатора, и от няколко места ни дават оферта за радиатор който по вин номер им излиза че е за хибриндия модел на който охлаждането на маслото в скростите е в самия радиатор. Нашата кола не е с такъв радиатор проверено е , от долу няма допълнителен вход и изход за маслото на автоматика. Прилагам снимки на радиатора който ми показват че излиза по вин.

Има ли някой представа от хора които разбират какво продават и дали има съвместимост на този радиатор от друга хонда 3.5 мотор, като Пилот или Акура?  Едната снимка е на радиатора който е в колата с номера му. 

viber_image_2026-06-10_13-58-10-871.png

viber_image_2026-06-10_13-56-22-672.png

viber_image_2026-06-10_14-02-51-042.jpg

viber_image_2026-06-10_14-03-14-386.jpg

Редактирано от Untouchable

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Здравейте, поразцъках малко през нощната смяна и попаднах на:https://autoparts.beforward.jp/detail/Cooling-Components/Radiators/PA32985094/

На снимка номер 8 се вижда,че номерът съвпада с вашия, за да се разгледат снимките се "цъка" - see more details.

OEM номерът на радиатора съответно е 19010R9PA51, който е и за ACURA RLX.

Сега вече по- трудният въпрос: къде ще намерите алтернатива, че оригиналният е една чанта пари.

Бих се насочил към RockAuto с изричната забележка, че ще искам потвърждение за съвместимост. Оттам бих избрал Denso или Koyorad. Може и в Европа да има нещо подходящо. 

Не съм търговец просто имах време за губене:).

Редактирано от Niko2Niko
  • Харесвам 2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма проблем стига другите размери да отговарят. Развиваш щуцерите за маслото, ако пречат и монтираш.

• Харесвам 2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А от къде се охлажда маслото за автомата?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)
На 13.06.2026 г. at 4:45, Niko2Niko написа:

Здравейте, поразцъках малко през нощната смяна и попаднах на:https://autoparts.beforward.jp/detail/Cooling-Components/Radiators/PA32985094/

Благодаря за отделеното време! Ние намерихме алтернатива но се продава само в Америка и нямат доствка за Европа.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
На 13.06.2026 г. at 10:42, Vancho написа:

Няма проблем стига другите размери да отговарят. Развиваш щуцерите за маслото, ако пречат и монтираш.

То е ясно,  но цената на този който е за Хибрид е 1000 евро, или 970 евро, имаме оферти от 2 места но ние не търсим за хибридния модел. 

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)
На 14.06.2026 г. at 20:23, ceco_accord написа:

А от къде се охлажда маслото за автомата?

Нямам представа! Но на този модел с чист бензин 3.5 няма никакви допълнителни неща по радиатора, два отвора за антивриза и място за датчика за температура това е. 

Имаше някъде по форума тема от един човек за мнение за тази кола...моето ще го разочарова, хубава кола ма като ти трябва нещо, почваш да ходиш по мъките, почти всичко е с поръчка. Има всичко като части за моделите до 2015, за тоя май само маслата ги има. Този радиатор е едно от най - скъпите неща по колата, само защото май на нас ни прелагат радиатора за хибрида. Колата е с 4 завиващи колела, там не искам да знам какво ще е ако нещо ще се сменява, не за парите а за чакането и предлагането за части. Мотора 3.5 уж същия ма не точно. Като размер гумите са само един по препоръка на Хонда и само той го пише на вратата, 245/40/19, винаги може нещо да се побългари ма аз не съм по тая част. Има и още много неща но ще спра до тука.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи има нейде (на кучето у гъза) радиатор само за маслото на автомата.

• Хаха 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Направих си труда да видя защо не може да се достави радиатор от USA до EU. Оказа се заради руските санкции.

Остана да проверите фирмите, които се занимават с изработка на авторадиатори.

Има в София, Сливен, Добрич, може и другаде, повечето са известни. Не мога да се ангажирам с мнения за тях, защото не съм ги ползвал.

На сина радиатора като се спука ( акорд 8 автомат) се свързах в Пловдив с един майстор, който ги преработваше оригиналните. Заместваше пластмасата,става изцяло метален, но струваше много, а и самите ламели бяха почнали да се разпадат и прецених, че няма смисъл да го преправям. Взех за по-големият мотор, защото купето/предницата е идентична . Само трябваше малко удължаване на маркучите за охлаждане на автоматика.Всичко това  благодарение на drive2.ru. Има тема в раздела за Акорд 8. 

Виж варианта с изработката по образец на оригинала и дано намерите адекватно решение.

Редактирано от Niko2Niko
  • Благодаря 2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
На 26.06.2026 г. at 8:46, Niko2Niko написа:

Направих си труда да видя защо не може да се достави радиатор от USA до EU. Оказа се заради руските санкции.

Нашия го прецакахме защото трябваше да пътуваме 200км. до вкъщи и като видях че тече го намазахме с течен метал. Сега си капе, губи по 100мг. на 250км. и за да се придвижва до сервиз от София до Пловдив няма как. Регистратор на бензиностанции съм (спирам да видя нивото на антифриза) докато дойде нов, вчера беше в Чаков Сервиз в Пловдив на околовръстното. Там я прегледаха и частите са поръчани. Тая кола като ни я продадоха още забелязах някой неща но се оказа само радиатора който протече между пластмасата и алуминя горе от към бронята на колата след като мина 1100км, вътре има уплътнение между детайлите, то е дало фера. Ремонта му е елементарен, сваля се радиатора разглабя се горната част от сглобката мажеш с термосиликон и сглобяваш, чакаш 24ч. да стегне и после ще кара известно време може и доста дълго време, но на фона на 40 дена за доставка на нов си е ок. Аз нямах толкова време и го омазахме стария радиатор, сега -1000 евро за оригинален Денсо от Япония, или 450 за китайски което аз не бих сложил на такъв автомобил никога.

Този модел няма нищо общо с предходните преди 2015г. , разхода му на магистрала с 140км/ч. София-Пловдив е 11л/100км. Газ няма да има никога. Пространството вътре е огромно, задните врати са като на S класа лонг, дълги врати, аз лично бих седял само от зад. Не е 4х4 което бута разхода, води се PAW- четири завиващи колела. Двата му дисплея вътре са тъчскриин. На снимката горе е преди  регистрация беше цялата с тъмно фолио но заради нашите просташки закони махнаха това на предното стъкло и на предните врати, сега ще сложа по светло което позволява нашия закон писан от кръгли малоумници. Излезна на реални 172к км. провериха я на няколко места. 

Технотест да мине беше приключение, 3 месеца, накъв държавен чиновник беше сложил документите в шкафа, като видял нали каква кола продава човека и решил да го изнудва за пари, обаче объркал човека и софийска градска прокуратура влезна в Министерство на транспорта и тоя нашия хубавец отиде на бюрото по труда. Купихме колата края на Февруари и заради такива подобия на хора решили да намажат от кацата с меда, регистрирахме колата на 2 Юни. Но поне една муха по-малко на кацата с мед! Седя в един гараж с протекъл радиатор без регистрация, изтехоха номера, по едно време си мислих че заради един олигофрен тая кола няма да се ригистрира година, за да ти дадат един лист, като тоя за прегледа, който после ще изхвътлиш и струва 500лв. А тея в технотест София до летището никой да не ги ползва, 3 пъти се разправяхме с тях заедно с продавача който извади документи за колата и мотора от Хонда Германия с еко категория ЕВРО 6 а я писаха ЕВРО 5 защото по закон колите произведени след 15.09.2015г. спадат в евро 6, а нашата е 08.2015г. яко а? Тея великите инженери от Технотест София си нямаха представа какво да гледат на тая кола, явно са гледали кой колко пари ще гушне. Нашите Дилъри на Хонда в България не можаха да предоставят никаква информация и сертификат че колата отговаря на Европейските изисквания за да се кара в България. Нито ще им ползвам специализираните сервизи нито ме интересуват повече. Това момче където бяхме в Пловдив знае какво прави и няма да збъркате там.

Преди време същия кът бяха и частите за Леджънт от 2008-2014г. сега има всичко, скоро като се решат повече хора на кола като нашата ще се надявам голяма част от частите да ги има и тука, само да не са китайски че няма да изкарат пари хората решили да продават боклуци. Хубавото на чакането е че идват оригинални части от Япония, не китайски боклуци каквито са 60-70% от частите тука.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Толкова си е разходът извънградско - нормално 11/100.

Може повече, но може и под 10, ако си хипермайлър. ;)

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това с евро категорията не ме изненадва, на мен също ми писаха 4 нищо, че от дилъра в Швейцария дойде с 5.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Преди 4 часа, Митко Йотов написа:

Това с евро категорията не ме изненадва, на мен също ми писаха 4 нищо, че от дилъра в Швейцария дойде с 5.

Имам една  Хонда Акорд 8 тая къде ми е под ника във форума,  взех я от Франция регистрирана 2008г. като Евро 5, тука простаците я писаха евро 4 защото само тея които са произведени от 2009г са били евро 5.  И им викам "абе разбирачи Французите са я писали 5 вие какви изисквания имате след 11г. да я пишете 4", ма тъпака си е тъпак, и после я направих Евро 0, имам тема някъде за нея по форума. Изгоря долния датчик на ДПФ-а и беше 400 паунда тогава, а колата беше на 218к км. и като разбрах че живота на ДПФ-а е 220к км. мисленето приключи. Едни хора махнаха всичките тапи от генерацията на колата, тя НЕ пуши до ден днешен и вече 7 години я карам на различни прегледи да видя какво мерят...мерят си ....п..ките, това мерят. Всеки път вика в нормата е колата и чао. Е това мерят там Еко балъците....

• Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За мен нищо не мерят задават едни стойности и това им излиза, трябва да е много зле мотора за да им засветне в червено. Дано всичко ти мине добре и да се отръскаш от тях, че те много не обичат някой да е по различен.

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

У нас, както всичко, нищо не е наред и се минава през "врАта у пОле".

Като регистрирах моя Леджо, рекох на търговеца -Ако не я пишат Евро 4 (както си е), няма да я взема, а той рече - Споко, та ходи да се разпраа с "каналджията". А иначе преглед си минава и е в нормите - има си 3 работещи катализатора.

• Харесвам 2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...