Jump to content
Madi

Мирис на бензин след каране – Civic 1.5 Turbo 2018

Recommended Posts

Здравейте,

Отскоро съм собственичка на Honda Civic 2018 г. с двигател 1.5 Turbo. Забелязах, че след каране се усеща мирис на бензин около автомобила. По-странното е, че дори след като колата е престояла 5–6 часа в гаража, миризмата продължава да се усеща. Казаха ми че автомобилът е стоял около две години без да се кара и  миризмата щяла да изчезне след известно време. На мен обаче това не ми се струва нормално и не ми е спокойно. Някой имал ли е подобен проблем. 

От какво може да се получава – EVAP система, маркучи, уплътнения, горивна система или нещо друго?

Благодаря предварително за всякакви мнения и съвети.:wacko:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей,

Имаш пълно основание да се притесняваш. Миризма на бензин около колата говори за теч от някъде.

На твое място, тутакси, без грам мотаене, бих закарал колата на сервиз за оглед и отстраняване на теча.

Иначе рискуваш да пламнеш като факла някъде.

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Десетките си "миришат" (повече от нормалното).
Ако нямаш видим теч, мисля че всичко е ОК ;)
Като вляза в гаража, дори след 2-3 дни - пак си мирише леко...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако вкарва бензин в маслото е нормално да мирише. Трябва да се провери дали й е правен ъпдейт и да се следи нивото на маслото, редовно.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има леко доловим мирис на бензин в гаража. Едва ли се дължи на бензина в маслото или по-скоро на това, че 10-та генерация няма стандартна капачка на резервоара, а само клапа и по-скоро от там мирише. Иначе дори и с последния ъпдейт, пак си вкарва бензин в маслото и се качва нивото на клечката. Явно трябва по-често да се проверява и вдигне ли се над максимума да се сменя.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Все съм на мнение, че този прословут проблем с това натикване на горивото в маслото е решим, но е въпрос на малко играчка.

За да чакате да надига и нивото на маслото вече е късно за него. Скоро мерих на дизелова кола (от друга марка) в повече от перфектно състояние на всичко по нея. Маслото беше оригинално на 1800км след смяна и вече беше на около 20% годност. Колата се кара на къси градски цикли, не успява явно да си завърши и циклите на регенерация и така нататък. 

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Off Topic

И какво е решението?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Решението е да се коригират правилно горивните карти или целия алгоритъм на управление. 

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...