Jump to content
goga

Acura или Honda да избера

Recommended Posts

Колебанията са ми между Acura TLX, IL 2016-2019г. и двете с код на двг. K24W7 или Civic 2017  2 000 кубика,  K20C, или Accord 2 000 кубика бензин, турбо.

1. Атмосферните двг. имат ли същите проблеми както европейските - разход на масло, валове.

2. Знам, че Акорда с турбото е др. кола като концепция и двигател, но ще се кара и в града - колко е сериозен проблем със смесване на масло с гориво. 

3. Как е като ускорение сивика - возих се на такъв и съм приятно изненадан, очаквах да е значително по мудна.

Благодаря предварително! 

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проблемите на турбинираните двигатели с директно впръскване са силно преувеличени и се ловят само хора, които четат мнения. Познавам хора, които имат такива автомобили и дори не са чували, че съществува такава история. В нашето семейство имаме две такива и няма никакви проблеми. 

Акордът и K20C не е засегнат от казуса по-горе, но е крещящо по-скъп от от другите модели. За под 40лв не виждам как ще се намери 2.0Т, пък било то и Спорт, а не Туринг. Да, някакви обяви обещават, но реалността, която съм виждал е друга.

Двете Акюри по-горе имат сериозен недостатък спрямо хондите, а именно по-старата мултимедия без АА. 

Сивик 2017 с 2.0 атмосферен ще е най-много средно ниво на изпълнение. На най-високото се слага само 1.5Т. Отделно като за кола от Канада е малко на кантар за толкова стара кола, дали няма да е сериозно засегната от корозия, а от Щатите това с климатика във Фаренхайт за мен не е опция. Откъм ускорение не е муден, както да речем атмосферно 1.5 на HR-V, което ми е еталон за мудност, но пак всичко е субективно.

Не, че те ориентирам, но с достатъчно материал за размисъл, ще можеш и сам да направиш избора си. 

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти, това със смесването на масло и гориво беше на 1.5 Турбо и го оправиха софтуерно. Не мисля, че е актуално. 

Сивик 2лт е непретенциозен двигател, най-малък разход, прилична динамика, но по-тромав от Акорда, може би и от Акурата. 

Акордът с този двигател е много атрактивен, доста мощен и пъргав. Аз бих се спрял на него, но не знам какви са твоите нужди и приоритети.

Акурата e яка, добър двигател, също здрав, но няма да има пъргавината на турбото на Акорда. Отделно в БГ ще е трудна за продажба след време, не ги познават много. 

Според мен е доста субективно сравнението, защото са различен клас модели. Виж какви са твоите приоритети. 

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може би трябваше да уточня бюджета е 20-23хил.евро, без последващите разходи по регистрация и първоначалното обслужване. Гледам коли само от Канада и Южна Корея. Ето две обяви:

https://www.mobile.bg/obiava-11711468226726213-acura-ilx-a-spec

https://www.mobile.bg/obiava-11741260018298086-honda-accord-2-0-touring

Акорда, продава се отдавна, е с табелки на форума....  не знам.

Акурата е по тясна отзад, по къса и с по-малък багажник, но пък си е малко екзотика, което ми харесва и по добра визия.

Акорда по ми е на сърце заради ускорението което дава турбото и ако го няма проблема с маслото и бензина го предпочитам спрямо конкретните акури. Още ме е яд, че не купих един от двата форумни акорда.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...