Jump to content
stany681

СЧУПЕНО СТЪКЛО

Recommended Posts

Здравейте, колеги.

Както карах по Царигр.шосе, пред ПРАКТИКЕР, с около 60 км/час, по средата на челното стъкло, от чистачките, нагоре, се появи от нищото пукнатина около 15 см. Без удар, камъче или каквото и да било. Направо нямам думи...:(:(:(

(В момента чакам плащане от застрахователя на сума по щета-за смяна на стъпенката под вратите.Признаха си ф-рата на Бултрако,смених, заснеха и т.н... не мисля че ще има проблем.)

Обаче сега с нова щета, с този джам, нещо се притеснявам. В момента на жена ми СИВИК-а е в доверения им сервиз КОБРА, пак за смяна на стъкло, счупено от камъче.КОБРА ми се вижда много мизерен и чета основно стари отрицателни отзиви за тях. 

Дайте моля идея за проверен стъкларски сервиз в София, ако някой се е сблъсквал с подобен проблем. Колата е ЦРВ 5, хибрид, 2019 год. не е американка....От Бултрако казаха, че след смяна на стъклото имало 2-3 часа процедура при тях за обучение или нещо подобно на сензори, камери и т.н. по стъклото, което е и с подгрев. Тази процедура не виждам как ще я покрие застраховател, ще видим.

Важното е смяната да е читава, с гаранция,че няма да изпочупят щипки напр,. няма да влиза вода и каквото се сетите за след смяна на челно стъкло :(. Не съм сменял никога и съм бая притеснен от тази интервенция, особено ако е в доверения сервиз. Та спешно събирам мнения, преди да заведа щетата.

Ще съм много благодарен на всички за идеите.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Няколко познати ми препоръчаха СИМ ПЕТ СИМ - вносителя на Pilkington.Направо отидах там и поръчах стъклото. Крайната оферта+калибриране беше около 130 евро под офертата на 1-2 други за същото.Чака се доставка около 2 седмици и се надявам всичко да е наред. Както и застрахователя да няма причина да признае ф-рата :). Като гледам какви и колко много коли бяха при тях, все ми се иска да вярвам, че работят качествено.Ще видим.

Редактирано от Honda_Z
Моля, не цитирайте цяло предходно мнение! По презумпция се предполага, че отговаряте на него.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е добре. За сивика нямаше опция за Pilkington на практика. На теория го имат за поръчка, ОЕМ-ското на колата е такова, но не може да се поръча - няма срок. Затова се спрях на Saint Gobain аз. Преди съм слагал Guardian и беше окей, но имат много лоши отзиви за качеството напоследък. 

Ще ми е интересно да споделиш, дали си разбрал правили ли са наистина някакво калибриране. 

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Разбира се, ще споделя :)

Редактирано от Honda_Z
Моля, не цитирайте цяло предходно мнение! По презумпция се предполага, че отговаряте на него.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз съм в същата ситуация. Колата е подобна CRV V 1.5T 2020, чист бензин (европейка). Пукнатина от камъче с размер около 1см. Според мен може успешно да се ремонтира, но ДЗИ отсякоха твърдо ново стъкло. Трябваше на място да избера сервиз. Посочиха ми три сервиза. Аз от тях познавах само Кобра, така че избрах там. Сега чакам потвърждение от застрахователя и ще се разбирам с Кобра. Не знам въобще дали имат ADAS стенд за калиблиране. Предстои да разбера. Застраховката ми е сключена с оригинални части и доверен сервиз. Ще видим дали ще ми доставят оригинално стъкло и колко месеца ще го чакам :). Май докато дойде ще е добре да си залепя старото стъкло за моя сметка, че ако тръгне да се цепи, оставам без кола. Рискът да ми изпочупат пластмаси, неправилно зацепване на чистачките и калпаво калиблиране на камерата си е доста основателен. Според мен всичко зависи от конкретния индивид ,който ще прави демонтажа и монтажа, а не толкова от сервиза. 

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Здравейте,

в момента сме влезли в серия със смяна на стъкла. На жена ми СИВИК-а, 8 генерация е за смяна на стъкло от удар с камъче. ЛевИнс директно писаха за смяна.(Знам от тук-от там, че ремонтирано стъкло, което след време се спука на същото място, застрахователите не го признават повече).Аз избрах Кобра за смяната, като вариантите бяха Pilkington или St.Gobain - все читави марки. Закарах колата на ул.1-ва Бълг.армия, уж имаха три броя стъкла и няма проблем. След два часа ми се обадиха и казаха, че и трите били дефектни...Чакаме ново в четвъртък и колата си виси там в халето им. Според мен, а и не само, КОБРА ОТДАВНА НЕ СА ТОВА, КОЕТО БЯХА.Базирам се само на това, което видях в центр. сервиз тук., може пък в Пловдив да са ОК.Преди 10-12 години офисът ми беше на 200 м. от тях, беше лудница от коли, вкл. и доста скъпи.Сега не е изобщо така. Аз не бих рискувал с кола 2020 год. при тях.Избрах ремонт по фактура, колата е с висока стойност и не виждам как ф-ра за 550 евро няма да бъде призната от застраховател.А и стъклото Pilkington за Сивика пак ще го вземат от посочената в поста ми компания, като писах и каква е разликата в цената.....Бих Ви препоръчал избрания от мен сервиз, който си е и директен вносител на стъклата, но сте от Пловдив.Партньорите им в Пловдив са Мустанг и Глас Груп....За мене донякъде са показателни колите пред сервиза на тези - моето CR-V 2019 сигурно беше най-евтината кола там .Да чакате оригинално стъкло заради логото на Хонда е леко неудачен вариант ;)

Желая успех !

Редактирано от Honda_Z

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Да, СИМ ПЕТ СИМ наистина са ОК, но за жалост са в София. За Пловдив , говорих с Кобра и с Мустанг. И двата сервиза нямат ADAS стенд и не правят калибрация. Даже ми казаха, че не се налага калибрация - системите щели да се самообучат след няколко дена каране. Били правили и други такива Хонди и никой не се бил върнал повторно. Пълни хуморески. След смяната трябва да се ходи в официалния сервиз за калибрация. Добрата новина е, че от ДЗИ удобриха писмено калиблиране в официалния сервиз на Хонда (според мен това е най-добрия вариант) и ще чакат фактурата. От Кобра уж гарантираха, че ще доставят оригинално стъкло с логото на Хонда. Чакам да ми кажат какъв ще е срока на доставка. Иначе цената за оригиналното стъкло със смяната, която ми потвърдиха от ДЗИ е 690 евро, така че твоите 550 евро за всичко са си направо оферта.

Редактирано от katri71

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

По отн. срока на доставка - чаках Бултрако над 2  седмици за доставка на лява оригинална стъпенка, че моята я изджасках в една кашпа и отиде на кино. 850 евро с монтажа.Дойде от Япония. Ако и стъклото е от там - приготви се за чакане. По отн. на калибрирането -и аз питах Бултрако, казаха,че си трябвало. Не питах за цена, но при СИМ ПЕТ СИМ е 87 евро без ДДС. В Бултрако няма да е по-малко

Редактирано от Honda_Z

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Преди 12 часа, katri71 написа:

И аз съм в същата ситуация. Колата е подобна CRV V 1.5T 2020, чист бензин (европейка). Пукнатина от камъче с размер около 1см. Според мен може успешно да се ремонтира, но ДЗИ отсякоха твърдо ново стъкло. Трябваше на място да избера сервиз. Посочиха ми три сервиза. Аз от тях познавах само Кобра, така че избрах там. Сега чакам потвърждение от застрахователя и ще се разбирам с Кобра. Не знам въобще дали имат ADAS стенд за калиблиране. Предстои да разбера. Застраховката ми е сключена с оригинални части и доверен сервиз. Ще видим дали ще ми доставят оригинално стъкло и колко месеца ще го чакам :). Май докато дойде ще е добре да си залепя старото стъкло за моя сметка, че ако тръгне да се цепи, оставам без кола. Рискът да ми изпочупат пластмаси, неправилно зацепване на чистачките и калпаво калиблиране на камерата си е доста основателен. Според мен всичко зависи от конкретния индивид ,който ще прави демонтажа и монтажа, а не толкова от сервиза. 

Залепи си го и си го прибери.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Дали ще мине така?... Няма ли да искат застрахователите протокол от монтажа?

Редактирано от kvd74
Не цитирайте предходно/последно мнение.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Има развитие по темата. Стъклото вече е сменено. Оригинално стъкло с емблемата на Honda и всичко както си му е реда. Пристигна от Германия за 20 дни. Смениха го в Кобра и всичко мина повече от добре. Направо не можах да повярвам. Даже и ADAS калибрация не се изискваше, въпреки че бях намерил сервиз ,където да я направят и от застрахователя приеха да поемат разходите. Всички системи , изпробвано си работят нормално. Компютърът въобще не разбра ,че е сменяно стъклото :). Явно това ,че е оригинално си оказа своято влияние. Центровано добре и със същите оптични параметри, няма проблем за камерата.

Редактирано от katri71
  • Благодаря 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...