farscape 22 #41 Отговорено 6 Април преди 2 минути, Митко Йотов написа: То и на Д свети ако пипнеш перата но после изгасва а на S си свети постоянно защото си минал в ръчен режим и да знаеш на коя предавка си в момента Автомата е много хубав и доставя супер удоволствие но не бива да се прекалява да не боли главата после все пак това не са нови гаранционни коли.. Май на D светва само число без М. И там виждаш и числото 5. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1535 #42 Отговорено 6 Април Точно така е. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 7370 #43 Отговорено 6 Април Така е Мите. Аз просто съм пробвад дузина пъти, колкото да знам кво може и да се покефя. Ама е тъпо ВиТек-а да отваря на 6000, а на 7000 кутията да ти ръгне горна предавка. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
farscape 22 #44 Отговорено 6 Април (Редактирано) преди 12 минути, ceco_accord написа: Така е Мите. Аз просто съм пробвад дузина пъти, колкото да знам кво може и да се покефя. Ама е тъпо ВиТек-а да отваря на 6000, а на 7000 кутията да ти ръгне горна предавка. Ооо... за мен такива обороти няма на оборотомера. Аз си карам полека и по надолнище до 3000-3500 макс. Така де, вече сме на годинки пък и навигацията до мене(разбирай жената) включва алармата. Лека вечер на всички! Редактирано 6 Април от farscape 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 7370 #45 Отговорено 6 Април И моята "навигация" все викаше - Цеци, нали не бързаме за никъде! Къ да и обЯсним че "не бързам за да стигна по-рано"? Обаче и намерих цаката с Легена. Нито вижда стрелката, нито усеща скоростта. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CCord 366 #46 Отговорено 7 Април (Редактирано) Преди 11 часа, farscape написа: Ооо... за мен такива обороти няма на оборотомера. Аз си карам полека и по надолнище до 3000-3500 макс. То ще стане доста интересно ако се опиташ да достигнеш такива обороти с печката, но бензинката поне моята си гепи 7000 - 7100 без проблем, и от време на време се изкушавам, друго си е да и чуеш неповторимото от никоя друга стокова марка гласче. Пък и е добре да се подържат проходими маслените канали и клапаните на Vtec-а. И малко обобщение 7-ма генерация има режим "М" , демек ръчно превключване което става с лоста, и никога Не превключва на по-горна предавка докато ти не и "кажеш" , дори и 2 мин. да я държиш в лютеница 8-ма генерация има режим "S" и при него се работи с перата като при достигане на определени високи обороти сама превключва на по-горна предавка, инженерно решение. Сега разбирам от Митко че дори и в режим "D" може да се превключва с перата, което доста ме учудва, явно япончетата имат свое виждане за нещата тук. Редактирано 7 Април от CCord 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
farscape 22 #47 Отговорено 7 Април (Редактирано) Да, но на D изгасва като задържиш макар и леко газ. Ако си надолу и чукнеш за, да кажем по-ниска предавка и не пипаш газта, си свети зададената предавка и стои на нея, докато не пипнеш педала. Това е на D. И ти показва само цифра и можеш да отидеш до 5-та. Докато на S е до 4-та и пред цифрата има и М. Редактирано 7 Април от farscape Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 7370 #48 Отговорено 7 Април Имах 1 познат авто боя/тенекеджия (правил и карал какво ли не), комуто преди години показвах как връви предният ми Акорд 7 фейс 2.4 АТ. Та той са маеше и вика- Е къ така тва комби автомат "виси" на 7200? А гласецът наистина е готски. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове