afe 9 #1 Публикувано преди 10 часа Здравейте, Някой има ли наблудение върху поведението на Акорд 2.4 бенз с ръчна кутия, ако предния (вакумен) тампон на двигателя е заменен с обикновен? Поръчах (оригинален от Япония) и поведението на колата се промени към по-лошо. Резунанс в купето и по-голяма вибрация. Вакумната линия е затапена. Мерси предварително. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
afe 9 #2 Отговорено преди 10 часа По последни данни май са разменили преден и заден тампон... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
I_Yordanov 195 #3 Отговорено преди 5 часа И да не са ги разменили, пак ще има вибрации. Може да са по-малко от сегашното състояние, но ще има. Япончетата не случайно са сложили вакуум тампон. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CCord 350 #4 Отговорено преди 3 часа (Редактирано) Вакуумния тампон работи само на ниски обороти, при покачване на оборотите тампона си става като обикновен тампон. Аз не знам какво е усещането при тампон без вакум, не съм правил и експерименти, но приятелче си купи и сложи автърмаркет такъв и единствената разлика е в малко по-големи вибрации на празен ход. Ако искаш да усетиш каква е разликата откачи маркучето от клапана и тествай, но трябва да се запуши щуцера на клапана за да не дърпа въздух мотора. https://www.youtube.com/watch?v=urL2JYa_ujc Редактирано преди 3 часа от CCord Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове