Jump to content
herlig

Заслужава ли си да си турбинирам Д15-ката

Recommended Posts

Здравейте. Интересно ми е какво мислите по темата за турбиниране на д15з6 двигател. Става въпрос за стоков мотор, за ежедневно каране. Хонда Сивик 1997 седан 

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За ежедневно каране няма, ама абсолютно никакъв смисъл от такова издевателство над тоя мотор. А отделно и огромният финансов разход за интервенцията.

D15Z6 е фокусиран предимно към икономия на гориво и работата му е проектирана в тази насока. За да се турбинира, трябва да му се сложи друга глава. От D16Y8 например. Да се смени и пренастрои ECU-то, и куп други неща. За да не "гръмне", всичко трябва да сe направи от спец. механик, който много добре знае, в детаили, какво, как и колко трябва да се "пипне" тук-там. Иначе "чао бамбина". Сметката пък може да отиде на 3 - 4 хил. Юро.

...Едва ли ти се дават за ежедневна гъзария по светофарите и то със седан от 97-ма година.

• Харесвам 2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@herlig - здравей и добре дошъл.

Ще те подтикват да ги ползваш новите коневе, а това в градско е рисково, вкл. финансово.

Карай си я така и кротичко, щот тя и за писта не е ОК с това купе.

А ако искаш да върви добре извънградско (не че там може мнОу да се настъпва), по-добро от голямата кубатура не е измислено. ;)

Карам градски Сивик 3 и 6 - хечове, а по шосетата едно 3.5, дето на всяко от 4-те задвижващи колела има по 1 Сивик иии ... ама и него културно.

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Накратко - не турбиниран стоков 4 цилиндров бензин, предназначен да е икономичен и е на 100 години, не се занимавай с глупости. Понеже тези неща съм ги минал като бях на 20 години, както и една не малка част от по-старите user-и в този форум, а тогава колите бяха тези, за които питаш в момента и въпросите са същите като тогава, които задаваш и сега , та отговорите не са се променили. 

Ако ти се кара нещо по-адекватно като сила, събери някой лев и си вземи нещо с по-голям и мощен двигател. Знай само, че икономичност, газова уредба, мощност и сила, визия, не е 1 автомобил а 2, даже и 3. 

• Нагоре 1
  • Благодаря 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аа и друго да добавя:

Всеки търси адреналина, та да се чувства жив.

Само дето не всеки осъзнава че той не е скорост и ускорение, а приближаване до границата на разумното и инстинкта за самосъхранение.

В черното от подписа ми 100 км/ч се усещат като 60, а в бялото е обратното. За това имам и 2-те.

Диаметрално различни посоки - и 2-те правилни.

Черното е 300 коня и 1900 кила (на газ и разход 11/100), а бялото е 100 коня и 850 кила, и само на бензин 6/100. Коя ме прави "по-жив"? :)

И в заключение: Послушай "старите"! Повечето от тях имат личен опит - защото те не са слушали старите. ;)

Редактирано от ceco_accord
  • Харесвам 3

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за отговорите!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...