herlig 0 #1 Публикувано понеделник в 08:50 Здравейте. Интересно ми е какво мислите по темата за турбиниране на д15з6 двигател. Става въпрос за стоков мотор, за ежедневно каране. Хонда Сивик 1997 седан Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 3190 #2 Отговорено понеделник в 19:31 За ежедневно каране няма, ама абсолютно никакъв смисъл от такова издевателство над тоя мотор. А отделно и огромният финансов разход за интервенцията. D15Z6 е фокусиран предимно към икономия на гориво и работата му е проектирана в тази насока. За да се турбинира, трябва да му се сложи друга глава. От D16Y8 например. Да се смени и пренастрои ECU-то, и куп други неща. За да не "гръмне", всичко трябва да сe направи от спец. механик, който много добре знае, в детаили, какво, как и колко трябва да се "пипне" тук-там. Иначе "чао бамбина". Сметката пък може да отиде на 3 - 4 хил. Юро. ...Едва ли ти се дават за ежедневна гъзария по светофарите и то със седан от 97-ма година. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 7116 #3 Отговорено понеделник в 20:23 @herlig - здравей и добре дошъл. Ще те подтикват да ги ползваш новите коневе, а това в градско е рисково, вкл. финансово. Карай си я така и кротичко, щот тя и за писта не е ОК с това купе. А ако искаш да върви добре извънградско (не че там може мнОу да се настъпва), по-добро от голямата кубатура не е измислено. Карам градски Сивик 3 и 6 - хечове, а по шосетата едно 3.5, дето на всяко от 4-те задвижващи колела има по 1 Сивик иии ... ама и него културно. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mkilla 1146 #4 Отговорено понеделник в 20:32 Накратко - не турбиниран стоков 4 цилиндров бензин, предназначен да е икономичен и е на 100 години, не се занимавай с глупости. Понеже тези неща съм ги минал като бях на 20 години, както и една не малка част от по-старите user-и в този форум, а тогава колите бяха тези, за които питаш в момента и въпросите са същите като тогава, които задаваш и сега , та отговорите не са се променили. Ако ти се кара нещо по-адекватно като сила, събери някой лев и си вземи нещо с по-голям и мощен двигател. Знай само, че икономичност, газова уредба, мощност и сила, визия, не е 1 автомобил а 2, даже и 3. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 7116 #5 Отговорено понеделник в 21:06 (Редактирано) Аа и друго да добавя: Всеки търси адреналина, та да се чувства жив. Само дето не всеки осъзнава че той не е скорост и ускорение, а приближаване до границата на разумното и инстинкта за самосъхранение. В черното от подписа ми 100 км/ч се усещат като 60, а в бялото е обратното. За това имам и 2-те. Диаметрално различни посоки - и 2-те правилни. Черното е 300 коня и 1900 кила (на газ и разход 11/100), а бялото е 100 коня и 850 кила, и само на бензин 6/100. Коя ме прави "по-жив"? И в заключение: Послушай "старите"! Повечето от тях имат личен опит - защото те не са слушали старите. Редактирано понеделник в 21:25 от ceco_accord 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
herlig 0 #6 Отговорено преди 12 часа Благодаря за отговорите!! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове