Jump to content
Legend91

Разположение на тръбичките за течността на чистачките

Recommended Posts

Здравейте, днес отворих капака да разкача зарядното на акумулатора и гледам че и тръбичките за течността за чистачките се откачили от клиповете. Толкова твърди станали, че като опитах да закача онази крайната, извитата на 8-ка и един от клиповете се счупи... 

Ще съм благодарен ако някой колега със същия модел ми снима как точно са ориентирани под капака, и също на щипката която е на калника. Знам че е рядък модел, но дано се намери някой! 

Благодаря и Весели празници!

Редактирано от Legend91

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Залепи го тоя клип. Първо с пистолет за горещ въздух, с леко разтапяне, а после го укрепи с локтайд и сода за хляб (има клипове в тубата). Няма да мръдне.

• Харесвам 2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То самото маркуче е станало едно твърдо и изглежда твърде късо, за да стигне до клиповете и при затваряне се мушка между гуменото уплътнение и капака. Затова искам да видя как оригинално са ги разположили от Хонда. А нищо чудно и преди да е било сменяно/разкачено, а аз просто да не съм обърнал внимание.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А самото маркуче, ако го сменя с онези прозрачните силиконови които продават на метър, дали ще стане или ще се размекне прекалено от топлината? Оригиналните, гледам са винилови, но вече не се предлагат. 

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Преди 2 часа, Legend91 написа:

А самото маркуче, ако го сменя с онези прозрачните силиконови които продават на метър, дали ще стане или ще се размекне прекалено от топлината? Оригиналните, гледам са винилови, но вече не се предлагат. 

Сменяй. Има различни цветове и диаметри.

image.png

Нагряваш крайчето със запалката, при което временно се размеква, но после се стяга и едва ли ще излезе, освен ако не си го оставил късо при отварянето на капака вертикално - в сервизното му положение.

Редактирано от ceco_accord
  • Харесвам 2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще съм благодарен ако някой колега със същия модел ми снима как точно са ориентирани под капака, и също на щипката която е на калника. Знам че е рядък модел, но дано се намери някой! 

@Legend91 ,  Сега видях поста ти. Гледам че с гофре  влиза в калника. 

Весело посрещане на Новата година  на всички  колеги!

20251231_151111.heic 20251231_151123.heic

• Благодаря 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Честита Нова Година на всички! 

Снимките са от 4-цилиндровия модел. На 6-ка са разположени от лявата страна и са хванати за ботуша на калника и оттам вече си  вървят към казанчето. Трябва ми да видя до ботуша как са хванати 

@ceco_accord Това винилов (PVC) или силиконов маркуч е? Дават го до 50°

Редактирано от Legend91
  • Благодаря 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля че на пипане е винилов.

Не смятам че там ще стигне 50 гр, мачар че шестаците си греят под капака.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Видях аз как ни трябвало да са,  просто като е бил студен маркуча така се е вкоравил че не може да стигне щипката , а и тя също е счупена. Привързах го със свинска опашка да не се муши между гуменото уплътнение и капака, и като поръчам нови щипки и маркуче - ще го права.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Импровизирай.

Намери му подходяща траектория и закрепване с по-полегати извивки и да не е къс, та да се дърпа от щипките, особено в студа.

Гледай да минава максимално близо до пантата на капака, но да не се прегъва и прищипва все пак.

Жегата да не те плаши, но студът одървя всички пластмаси - зиме не се разглабя. ;)

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля само да ги поръчам тези клипове, но да не ги слагам, защото са от онези законтрящите се 

85e18969206de69ea3ab61cc964cd9e9.thumb.jpg.3673b0f114e7d66f7f482842cd5ab6bf.jpg

Ако тръгна да я пребоядисвам пак ще ги счупят, а не се знае дали още ще ги има

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мда - това няма махане, но ако колата ще е в същия цвят, няма да пръскат капака отвътре.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Те може да не го пръскат отвътре, но ако ще го махат, ще трябва да свалят тръбичките. 

Не знам, много скъпи се оказаха... 3 клипа - 20 евро... Май ще купя неоригинални + свински опашки

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е, той шлаухът се смачква и се откача от клипсовете, без те да се свалят.

Така им кажи на масторите, та да не напъват, но едва ли не знаят.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)
On 1/1/2026 at 12:19 PM, Legend91 said:

Честита Нова Година на всички! 

Снимките са от 4-цилиндровия модел. На 6-ка са разположени от лявата страна и са хванати за ботуша на калника и оттам вече си  вървят към казанчето. Трябва ми да видя до ботуша как са хванати 

@ceco_accord Това винилов (PVC) или силиконов маркуч е? Дават го до 50°

такъв маркуч (Cristal) ПВХ от Бриколаж варих в масло за проверка, че бях го изпуснал в картера, гарантирано издържа 120-130 гр. С при нататъшно повишаване омеква много и на 190 гр. С се деформира окончателно и се стопява поне при мен, така че нямаш грижи

Редактирано от Тъмнозелен самурай G86-P
  • Харесвам 1
  • Благодаря 2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...