dexter99 0 #1 Публикувано неделя в 16:59 Здравейте,колеги колата е акорд 7 2.4 фейслифт и проблема е,че отново ми светна Abs,Vsa лампите на таблото.При закачане на диагностика излезе заден ляв абс датчик,но след като го смених отново светят и не изгасват.Датчика не е оригинален(за такъв ми искат 600 лева).Някой от вас имал ли е подобен случай и как се е справил? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 944 #2 Отговорено неделя в 18:05 (Редактирано) Хонда са известни с капризите си откъм афтърмаркет части и с тези датчици е също тука има, тука нема, докато уцелиш онзи дето става. Наскоро гледах един пич от ЮК дето я е играл тази игра на Сивик и накрая с Блупринт е уцелил, с други или директно си светва, или след няколко километра. ПС: Премери ли стария датчик, за да си сигурен, че е дефектирал, а не е нещо по кабелите или самата гривна? Редактирано неделя в 18:10 от Rakeem Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 337 #3 Отговорено понеделник в 06:56 Преди 12 часа, Rakeem написа: ПС: Премери ли стария датчик, за да си сигурен, че е дефектирал, а не е нещо по кабелите или самата гривна? Не съм виждал такъв датчик, но какво се поврежда в него? На ом метър дава ли верига изправният? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 944 #4 Отговорено понеделник в 07:40 Повечето сензори са индуктивни, тоест има бобина в тях, което означава, че се мери съпротивление и напрежение при въртене на главината, а може и индуктивност(но това не става с мултицет). При афтърмаркета, малка разлика в индуктивността и съпротивлението на бобината в датчика, може да доведе до различни показания и от там грешки. Най-сигурно е да се премери работещ и по неговите данни да се търси заместител, но става дълга и широка. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 337 #5 Отговорено понеделник в 08:09 преди 18 минути, Rakeem написа: Най-сигурно е да се премери работещ и по неговите данни да се търси заместител, но става дълга и широка. На доста коли, незнайно защо, задните, не предните датчици са детска болест... Не ми се е налагало, отбирам от електроника, та за това питам. Ако са само бобинки, без електроника вътре, освен прекъсване/късо, няма какво друго да стане, та повреда в оригиналния, с ом метър би трябвало да се установи, сравнявайки с другия изправен. Ако производителите даваха съпротивление и индуктивност, лесно може да се подбере... Иначе, много авто производители правят нарочно доста неща, работещи в тесни граници, та да купуваш само скъпи оригинални части... 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dexter99 0 #6 Отговорено понеделник в 16:30 За втори път го сменям предия беше ABE поне изкава няколко месеца,а последно време светкаше когато си поиска и гасне по някое време.Новият е japan parts,след като го сменихме минах 500 метра и пак светнаха индикаторите и не гаснат.Старият са го гледали момчетата на живи данни и е давал добри показатели,трият грешката и след малко пак светвала. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 944 #7 Отговорено понеделник в 19:30 Взимай оригинален втора ръка, поне лесно се намират. Не знам дали левия и десния са съвместими, да ги менкаш и да видиш дали грешката ще остане в същото колело, поне да се потвърди, че проблемът е в сензора. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 337 #8 Отговорено вторник в 06:23 Преди 13 часа, dexter99 написа: т.Старият са го гледали момчетата на живи данни и е давал добри показатели,трият грешката и след малко пак светвала. Излиза, че причината за този често срещан проблем, не е изяснена, щом смяната става с налучкване и не е ясно, какво/защо се поврежда точно на задните датчици... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Niakoi 53 #9 Отговорено вторник в 14:31 И аз имах подобен проблем със задните датчици, даже преди около 3 месеца смених задния десен. Но лампите на таблото не изгаснаха. Стана след намесата на диагностик с правилната апаратура. Освен това, ако майстора сменял датчика е "бръкнал с бургията", ще трябва да смениш и лагера. Датчици и части отдавна вече не купувам от български магазини, освен от някой в които съм сигурен, че не лъжат за произхода на частите. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dexter99 0 #10 Отговорено вторник в 15:55 Ще видя да я оставя на едно момче което разбира от електроника да провери букса на датчика,кабели и ако не се оправи евентуално ще пробвам с втора ръка оригинален.Просто не мога да повярвам как за един смешен датчик ми искат 600 кинта Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 944 #11 Отговорено вторник в 18:17 Къде ги гледаш тези цени? Направих си труда да проверя в амаяма и там са към 150 долара, което е към 250лв.. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 337 #12 Отговорено преди 16 часа Преди 16 часа, Rakeem написа: Къде ги гледаш тези цени? Направих си труда да проверя в амаяма и там са към 150 долара, което е към 250лв.. Че и четвърт хилядарка за елементарен датчик, да не е малко...? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dexter99 0 #13 Отговорено преди 11 часа (Редактирано) https://samurai.bg/датчик-за-abs-заден-ляв-oem-57475-sea-013-57475sea013-honda-accord.html Не правя реклама,питах и оферта през ауто хит ,като там ми обявиха 600 кинта.Днес след работа от самосебе си изгаснаха,но не се знае за колко.И другото което забелязвам преди да светнат натискам леко спирачката и във педала се усеща едно биене все едно се пуска абс,обикновенно и след това светват пак лампите Редактирано преди 11 часа от dexter99 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 944 #14 Отговорено преди 8 часа Преди 7 часа, JapCar написа: Че и четвърт хилядарка за елементарен датчик, да не е малко...? Е не е, ама така е с оригиналните части, то нали от това печелят основно, от части и обслужвания. Пък и къде 250(300) и 600. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове