йордан 1912 0 #1 Публикувано преди 17 часа Здравейте от скоро съм собственик на хонда црв 3 ген 2.0 150 ръчка фейслифт ,питането ми е волана на место е лек няма шумове,тропания всичко е на ред докато не почнеш да караш с над 30 км волана става твърд и не се връща на където го оставиш на там стой моля помогнете ходих по сервизи едни казват че е рейката други че е модула който оправлява рейката забравих да кажа рейката е електрическа . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1427 #2 Отговорено преди 7 часа (Редактирано) Не, волана не се връща или поне не на пълно и при всички ел рейки е така, волан се връща само на такива с хидравлика то и точно хидравликата я връща. Ако нищо не свети на таблото значи, че ще трябва да свикнеш. Редактирано преди 7 часа от Митко Йотов Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 7016 #3 Отговорено преди 7 часа Безспрно 2-та типа усилвател работят различно, но не мисля че някой от тях връща волана в нулево положение при движение. Е, имаше един Ситроен, ама той е изключение. Това го прави кинематиката на окачването и ъглите на контакт на предните колела с пътя. Хидравликата просто отваря клапан, а за електриката не знам как става. Знам само че усилва посоката на завъртане на волана. Тоест, ако го връщаш помага. Но не значи че всичко е в ред в случая. Може проблема да не е в ел. системата, а чисто механично в рейката. Не е безопасно воланът да не се връща сам. Принципно за шофиране, най-чисто и натурално усещане за контакт с пътя и обратна връзка е волан без никакъв усилвател, но маневрите на място са тегави. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
йордан 1912 0 #4 Отговорено преди 7 часа (Редактирано) Над 30/40км волана става много твърд нямам грешки на таблото също така при шофиране на където го оставиш там седи изобщо не се само изправя дори и малко Редактирано преди 7 часа от йордан 1912 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
milenjs 21 #5 Отговорено преди 7 часа Това звучи много опасно. Както писа колегато по горе връщането в начално положение е функция на окачването, Ел. усилвател на е система от ел.магните разположени около кормилния прът, при завъртане на волана създават въртящо магнитно поле и така подпомагат въренето му. Не е невъзможно при дефект така да създават въртене на магнитното поле че да задържат волана. Аз ако съм ще направя следното - първо ще прочета модула за грешки да видим какво казва. Като нищо лампата на таблото да е елиминирана. Второ - ще изключа буксата на въпросния модул за да видя как ще се държи волана без електрически усилвател. Ако и тогава не се връща ще търся вече механичен проблем по окачването. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
katana69 0 #6 Отговорено преди 5 часа Здравейте и от мен, ...Аз също забелязвам че волана при движение на колата наистина е по тегав от колкото на други автомобили, но преди да купя моята Хонда карах поне 7-8 други по борсите и на тест драйф и наистина когато паркираш волана е сравнително лек за въртене но на пътя е по стегнат от тези с хидравликата.А също така след 80 км.волана става още по стегнат с цел да е по стабилна на пътя.Така е при повечето модели коли с многото екстри! Но когато маневрирам по паркингите и в тесните улици и навия волана до край наляво или надясно след завиване волана се връща почти в идеалната права посока поне при мен е така а и пак казвам , че и при другите които карах преди това беше апсолютно същото.А иначе колата ми изглежда има перфектен регулаж на предницата , а и на задните колела защото дори когато съм с 100-120км. на магистралата и пътя е що годе прав и без наклони колата ми кара абсолютно без да дърпа на където и да е. Гумите също са ми чисто нови...зимни! Но при мен пък забелязвам от време на време при палене светва иконата на тъблото с волана и предупреждение че рейката не работи електрически, и волана няма завъртане на място,...но след като загася за момент колата и после пак я запаля проблема се оправя от само себе си! За сега не знам какво се задава като авария и кога ще откаже напълно, но до тогава ще я карам така пък после ще му я мисля..:) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове