Jump to content
milbor2

Странно придърпване при отпускане на газта

Recommended Posts

Здравейте , колеги.

Имам следния проблем- при  отпускането на газта колата присецва - придърпва/забива муцуна/. Сменени са датчик педала на газта, нови свещи -за газ/бензин, прави го и на газ и на бензин.

Друго  нещо - на място оборотите са 700 ,но при движение при изключване от скорост играят от 800 до 1800, това нормално ли е?

Почистван е дросела , но без да се сваля само със спрей, не беше толкова мръсен, но не е обучаван повторно - възможно ли е да е от това.

Предстои ми и реглаж на клапани.

дайте насоки къде на търся проблема, на диагностика нищо не показва и няма грешки.

Колата е Хонда акорд 7 , 2005 г, 190 кс. ,газ бензин, К24А3 - двигател.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това кога почна да го прави, след някаква манипулация или ей така от нищото?

Направи една адаптация на дросела.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нямам спомени дали е след някаква интервенция по колата.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може от някъде да смуче паразитен въздух, който ECU не вижда . Ако адаптацията на дросела не помогне като започнат да "танцуват" оборотите вдигаш капака и пръскаш с обезмаслител за спирачки. Пръскаш по пътя на въздуха- филтърна кутия,маркуч, дросел, входящ колектор. И гледай къде пръскаш ако се нормализират нещата, значи там е проблема.

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първо си регулирай клапаните. Аз бих си обучил и дросела след това (има доста изписано във форума) - това е лекия вариант.

Има и клапан за празен ход, който клапан ако е зацапан или блокирал ги прави тея магарии. Намира се под дросела и в него влиза водна магистрала (два маркуча Ф8 по- спомени). При евентуално разглобяване на клапана трябва да се смени и уплътнението. Друг възможен "проблем" е TPS датчика т.е. да дава грешни стойности. Пак по спомени при К20А6 компютъра очаква от TPS-a 0.5V за да активира програмата за празен ход. При напълно отворен дросел напрежението, което подава TPS-а е около 5V. Провери си кабелите към дросела много рядко има прекъсване на кабел в самата букса.

Та аз бих погледнал и това. 

Успех

Редактирано от bogomildimov
  • Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Адаптирай дросела

И при мен беше същото положение след почистване без да го свалям.След адаптиране всичко си дойде на място.Успех.

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...