milbor2 41 #1 Публикувано преди 20 часа Здравейте , колеги. Имам следния проблем- при отпускането на газта колата присецва - придърпва/забива муцуна/. Сменени са датчик педала на газта, нови свещи -за газ/бензин, прави го и на газ и на бензин. Друго нещо - на място оборотите са 700 ,но при движение при изключване от скорост играят от 800 до 1800, това нормално ли е? Почистван е дросела , но без да се сваля само със спрей, не беше толкова мръсен, но не е обучаван повторно - възможно ли е да е от това. Предстои ми и реглаж на клапани. дайте насоки къде на търся проблема, на диагностика нищо не показва и няма грешки. Колата е Хонда акорд 7 , 2005 г, 190 кс. ,газ бензин, К24А3 - двигател. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 913 #2 Отговорено преди 15 часа Това кога почна да го прави, след някаква манипулация или ей така от нищото? Направи една адаптация на дросела. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
milbor2 41 #3 Отговорено преди 5 часа Нямам спомени дали е след някаква интервенция по колата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ивайло Димов 179 #4 Отговорено преди 4 часа Може от някъде да смуче паразитен въздух, който ECU не вижда . Ако адаптацията на дросела не помогне като започнат да "танцуват" оборотите вдигаш капака и пръскаш с обезмаслител за спирачки. Пръскаш по пътя на въздуха- филтърна кутия,маркуч, дросел, входящ колектор. И гледай къде пръскаш ако се нормализират нещата, значи там е проблема. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bogomildimov 82 #5 Отговорено преди 3 часа (Редактирано) Първо си регулирай клапаните. Аз бих си обучил и дросела след това (има доста изписано във форума) - това е лекия вариант. Има и клапан за празен ход, който клапан ако е зацапан или блокирал ги прави тея магарии. Намира се под дросела и в него влиза водна магистрала (два маркуча Ф8 по- спомени). При евентуално разглобяване на клапана трябва да се смени и уплътнението. Друг възможен "проблем" е TPS датчика т.е. да дава грешни стойности. Пак по спомени при К20А6 компютъра очаква от TPS-a 0.5V за да активира програмата за празен ход. При напълно отворен дросел напрежението, което подава TPS-а е около 5V. Провери си кабелите към дросела много рядко има прекъсване на кабел в самата букса. Та аз бих погледнал и това. Успех Редактирано преди 3 часа от bogomildimov Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове