Русев 10 #1 Публикувано 26 Октомври Здравейте Колеги! Първо днес е Димитров ден и честит празник на всички. Не съм писал отдавна тук и до този момент не мога да бъда полезен , защото хондата се справя чудесно и безпроблемно. Всъщност мога само да се похваля.Снимките не са добри,но се вижда,че средният разход е 7,6 литра(бензин).Да колата е с ръчни скорости,аз шофирам нормално,само двамата със съпругата ми,половината от пробега е на магистрали, но въпреки това аз съм приятно изненадан.Преди съм споменавал вече,че това ми е първият японски автомобил и не знам дали показанията на борда са поне горе-долу истински. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 7026 #2 Отговорено 26 Октомври То хубаво, но защо в тази тема? В съответната за модела, дори това споделяне ще е по-полезно, особено с по-удочно заглание. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
milenjs 21 #3 Отговорено 29 Октомври Направо завиждам. Много нисък разход и то засечен за 5000+ километра. Аз число <10 рядко виждам на моята. Може ли да споменеш при каква скорост е този разход? Моята каручка за 35000 км средния разход на газ е 13.4/100. Компютъра ми показва разход на бензин около 10.3. Доста от пробега е на магистрала със 140-150 но определено разхода не ми харесва. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Plamen-CRV 761 #4 Отговорено 29 Октомври преди 28 минути, milenjs написа: Направо завиждам. Много нисък разход и то засечен за 5000+ километра. С немски бензин и твоя разход ще падне. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
zograffa 220 #5 Отговорено 1 Ноември Със 140-150 и австралийски бензин да сипе се тая. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Русев 10 #6 Отговорено 1 Ноември Извинявам се, че малко късно отговарям. Да,този пробег е минат основно след зареждане на бензин в Германия,Унгария и Гърция.Имах само едно зареждане в България и то не пълен резервоар.Максималната ми скорост е 120 км/ч и разбира се на шеста предавка.В колата сме само аз и съпругата ми и никакъв товар.Нови свещи и хубави масла.Никога не давам,,мръсна газ" на светофар. Просто се опитвам да държа двигателят на нормални обороти ,както се казва леко пенсионерско шофиране.Според мен този модел идва за някои колеги малко муден и те дават по-вече газ на малка предавка,а това не е Акорд или Сивик например. Според мен това е чудесен семеен автомобил и при по- спокойно шофиране ,както и правилните консумативи ,може да се постигне един приличен разход ,а всички знаем ,че когато той е нисък,то и автомобила е в едно добро техническо състояние. Заради жегите в Гърция налях масло Кастрол 0w40(Купено тук в Германия),ако това има значение. Гумите са 17 цола 225/65. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Русев 10 #7 Отговорено 1 Ноември Всъщност, колегата Цецо написа правилно,че мястото ,на което съм писал е грешно,но сега се досещам, че и други Хонда са снабдени с Витек и може да се направят някои полезни изводи относно разхода на гориво. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 3166 #8 Отговорено 1 Ноември (Редактирано) Off Topic @Русев Заради жегите в Гърция се ориентирай към хубаво масло (с PAO) и с работен вискозитет (при 100°C) около 10 - 11 mm²/s и HTHS at 150 °C ≥ 3 mPa*s. 0W-40 е прекалено излишно. https://forums.hondabg.com/topic/108539-какъв-минимален-разход-на-гориво-сме-постигали/?do=findComment&comment=1057660295 Редактирано 1 Ноември от dandilov 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Русев 10 #9 Отговорено 1 Ноември Браво на колегата Dandilov.Това го виждам за първи път.Това значи ,че доста грамотно се грижи за Хондата. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 7026 #10 Отговорено 1 Ноември Off Topic Той @dandilov не само за неговата се грижи тук във форума. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове