Jump to content
balxv

Поклащане на двигател Civic 1.5 CVT

Recommended Posts

Здравейте,

Купих си Civic 1.5 CVT Sport Hatch от 2017 г. :punk:

Забелязах, че докато съм на място, след превключване на от P на R, от R на D и т.н целия двигател се поклаща леко, което се усеща и в самото купе на колата. Съвсем леко е, но се вижда и се усеща. Това нормално ли е или е някакъв проблем с тампоните на мотора? Онлайн откривам различни отзиви за това нещо, та исках да попитам и тук.

Още исках да попитам кои са най-добрите CVT и моторни масла, освен оригиналните като Honda HCF-2?

И също така, би било много полезно да прочета каквито и да било мнения и отзиви относно тази хонда, проблеми и т.н. Благодаря предварително!

Редактирано от balxv

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За това поклащане не мога да дам мнения за съжаление. Трябва да проверя за какви поклащания говориш точно. Утре ще тествам и ще ти кажа дали усещам нещо.

Аз съм много доволен от 10 генерация. Моята я имам от миналата година от лятото и ако се обслужва редовно не би трябвало да има проблеми. CVT-то се обслужва на 40 000 км или на 2 години (което настъпи първо) и само с оригиналното масло защото може много да те заболи дколкото съм чел в международните форуми. Маслото на 8-10 000 км е добре да се сменя. Добре е ако никога не е сменян PCV Valve 17130-59B-003 (pressure control valve) да се смени и той. 

Има recall за горивната помпа (виж си по VIN дали твоята кола е включена в нея) . Ако е произведена в UK може да провериш на https://www.honda.co.uk/cars/owners/recalls-and-updates.html ако е канадска или USA трябва да потърсиш къде да провериш по вин дали има recall.

Може да се появи проблем с изтичане на антифриз от уплътнения или радиатор. За това има удължена гаранция но с някакви условия.

Моята я обслужвам в Бултрако в София на Ботевградско шосе и съм доволен. 

Общо взето разгледай темите във форума.  Може да хвърлиш едно око и на  https://www.civicx.com/forum/ . ChatGPT дава много полезна информация за колата и може да си го разпитваш на воля за някакви неща. 

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...