Jump to content
Bagabonto

Honda Accord 9

Recommended Posts

Здравейте, колеги!
Търся препоръка откъде мога да намеря качествени части за моята Honda Accord Sport 2016. Ако някой има опит с магазини, онлайн платформи или надеждни доставчици, ще съм благодарен за съвети.

Благодаря предварително!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е като мисията невъзможна :(

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пробвай в Amayama по ВИН номер дали ще ти излезе нещо. 

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От Амаяма сайта от Япония но малки части могат ОЕМ да се поръчват.

Иначе тук тема от форума за Оем части

За качествени масла и части колегта  @Ronin7 ето темата му

https://forums.hondabg.com/topic/122361-обща-поръчка-на-масла-от-ato24de-до-29-ти-октомври/

• Нагоре 1
  • Хаха 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

RockAuto  - тук има всичко но е с доставка от САЩ. Не съм поръчвал и не знам подробности, но много хора ми го препоръчват. Не знам дали самите курирски фирми освобождават от митница или ти лично трябва да освободиш праткта !
Ако някой има опит със сайта ще се радвам да сподели, понеже ми предстои да купя някои части от там.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 17.10.2025 поръчах части - гарнитури + ремък и ролки общо на стойност 480 лв. Доставиха ги с DHL и на 20-ти ми се обдиха от тукашния офис за да ги упълномощя да освободят пратката от митницата (услугата струва 25 лв.) - 2 имейла и готово. След това ми изпратиха платежно за да преведа сумата за митото към сметка на Агенция митници. Във вторник (21.10.2025) получих извинение от рокауто за забавянето на пратката (те не знаят, че в България е тегаво с митниците). В сряда 22-ри получих поръчката.

Поръчвал съм и за над $1000. Тогава се наложи да си изкарам ЕОРИ от митницата.

• Нагоре 1
  • Благодаря 3

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Когато направя поръчка в rockauto има цена на самия продукт и другата е цената на куриеркска фирма примерно DHL. Отделно на всичко това има мито нали правилно разбирам ? 
Въпросът ми е, ако частите са ти 480 лева, DHL колко ти взима и отделно митници колко ти взимат. Колко става крайната цена в този случай ? 

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е поръчката. С подчетаното с червено е стойността на поръчката, а със синьо е доставката.

Screenshot_114.thumb.png.f9e003feba013476df5214e007adf0a5.png

Това е митническата декларация за платено мито 105 лв.

Screenshot_115.thumb.png.e1e2a5cd4d92360467425ba10997af3f.png

Объркал съм сумата в предишния пост - тя е 465 лв. 

• Харесвам 1
  • Благодаря 2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Тоест от това, което виждам:
върху  чстите+доставката се начислява 23% митнически такси (A00+B00)
268,97 $ части по курс 1,6523 = 444,42 ЛЕВА
митницата взима 105,73 лева, което е около 23% върху горната сума.
Крайна сума 550.15 ЛЕВА
Май това разбрах ;)
После трябва и сервиз, който да се навие да работи с чужди части :D някои работи мога сам но не всичко.

Редактирано от Executor

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам предварителна уговорка със сервиза аз да набавя частите.

Понеже ще я вкарвам за регулиране на клапани и ще ми трябват гарнитури за капаците. За да се свалят капаците на клапаните се маха интейка, та и за него трябват гарнитури. Така и така ще влиза за тази процедура, реших да опресня флуидите - Анифриз, ATF, HGO и DPS-F + смяна на пистов ремък.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
On 10/30/2025 at 3:46 PM, Plamen-CRV said:

Това е поръчката. С подчетаното с червено е стойността на поръчката, а със синьо е доставката.

Screenshot_114.thumb.png.f9e003feba013476df5214e007adf0a5.png

Това е митническата декларация за платено мито 105 лв.

Screenshot_115.thumb.png.e1e2a5cd4d92360467425ba10997af3f.png

Объркал съм сумата в предишния пост - тя е 465 лв. 

Не са ли доста скъпи частите и не са OEM.

От Амаяма ми пристигна оригинална гарнитура с митото за 40лв мисля беше.

• Хаха 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Преди 16 часа, CARPERA написа:

От Амаяма ми пристигна оригинална гарнитура с митото за 40лв мисля беше.

В Амаяма не открих гарнитури за моя двигател. Ти си дал 40 за една гарнитура. При мен са 2 гарнитури.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

От външни за ЕС търговци, при пристигане на стоката се начислява мито и ДДС. Какъв процент е мотото - нямам идея. Не съм си правил труда да смятам. Мито се начислява на стоки над определена сума. Всичко това мисля, че може да се провери в интернет и човек да си калкулира сам колко ще му излезе. Куриерите предлагат услугата освобождаване от митница срещу допълнителна такса. Иначе може и сам да го направи човек - изважда си ЕОРИ номер от митницата и сам действа. Този номер си остава и вече може да се ползва и за други бъдещи покупки.

Редактирано от Г.Писаров

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
On 11/1/2025 at 9:52 PM, Г.Писаров said:

Иначе може и сам да го направи човек - изважда си ЕОРИ номер от митницата и сам действа.

ЕОРИ номера отпадна. За него ти трябваше задължително КЕП. Също и "облекчената" декларация H7  ти я правят от митническия отдел в пощата - таксата е 4лв за пощата и допълнително си плащаш ДДС и митото. Ако желаеш, пак можеш сам да се представляваш с ЕОРИ номер и да си попълваш декларациите, но трябва изрично да го заявиш в пощенския клон да те уведомяват, когато имаш такава пратка, вместо те да я калкулират.
ПП: Някога работил ли си с митниците? Доста е тегаво с тяхните изисквания. Все още не са си коригирали опцията когато нямаш ДДС/мито за плащане да не им покриваш тяхната такса... Пример: идва пратка от Китай, задържат я на митницата, оказва се че всичко по пратката е платено, но ти трябва да им оставиш една дребна досадна такса, защото някой, някъде е сбъркал и са сметнали че имаш да плаща задължения, които всъщност ти вече си платил на китаеца.

• Харесвам 2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...