Mak10 1 #1 Публикувано 30 Август https://m.youtube.com/shorts/r4qd2L3nFio Колеги , колата е в мен от скоро. След няколко дни ми предстои да сваля ремъка на алтернатора и да видя дали още издава този шум. Някой с опит да каже дали това звучи на верига. Освен този звук , колата е в много добро състояние , на 215,000 километра по табло . Знам , че без да се свали ремъка не може да се каже със сигурност , но все пак ако някой е запознат с този звук, реших да пусна тема. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
z_chakarov 48 #2 Отговорено 30 Август Както си разбрал,без да свалиш ремъка няма как да елиминираш нещата.Телефона доста променя звука и нищо не може да се разбере.След палене , първите секунди има ли шум? Очаквай скоро включване на богЪ на хондите да си изкажи мнението. 3 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mak10 1 #3 Отговорено 30 Август Първите секунди няма шум, заради което съм скептичен да е от веригата. Би трябвало тя най-много шум да издаде при палене на студен мотор, после евентуално малко да кротне. Звука започва около минута след палене. Смениха ми демферна шайба на алтернатора , уж демферна , не знаех че има такава . Била блокирала и от там идвал звукът, гаранция. Да обаче звукът си остана, питах дали са я чули със свален ремък дали шуми, не били пробвали. Ремъкът също смених , че стария беше в лошо състояние. Надявах се ,че като са видяли блокирала шайба , наистина там да е бил проблемът , но явно не е. Другата седмица ще сваляме ремъкът в друг сервиз и вече ще се пробва на свален ремък. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 3118 #4 Отговорено 30 Август Лагер! Понеже хидравличната помпа е най-близо до камерата, може да е нейният лагер (на ролката). Ако не е, тогава е лагерът на някоя друга ролка, която се задвижва от пистовия ремък. Търсете коя. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1933 #5 Отговорено 30 Август Записа е лош. Много и различни шумове. Постоянно местиш телефона и вкарваш други шумове от работата на двигателя. Първо усети от къде се чува най-добре, тогава направи малко по-дълго клипче, за да може някой по слух да те насочи. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mak10 1 #6 Отговорено 31 Август https://m.youtube.com/shorts/3SJziDZi4lk https://m.youtube.com/shorts/r2y1lvwKK5I https://m.youtube.com/shorts/tzyD8paF5NY https://m.youtube.com/watch?v=BMVGoQV-sbY https://m.youtube.com/watch?v=AOBFJPHeapg Колеги , качвам няколко клипчета за по-добра представа. Последното е зад гумата, притеснява ме това чаткане , което се чува. Търся и читав майстор в Благоевград ако някой е от района и знае за такъв. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1608 #7 Отговорено 31 Август (Редактирано) Прилича на шайбата на климатика , при включен такъв увеличява ли се шума. Както казаха колегите при свален ремък трябва да се види. Има шайби и ролки които се задвижват от този римък,трябва да се видят. Проверете и оптяжната ролка и тя започва да издава такъв шум като се прецака. Редактирано 31 Август от CARPERA 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
inspektora 439 #8 Отговорено 31 Август Честно казано, не чувам никакъв необичаен шум от тези видеа. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1933 #9 Отговорено 31 Август Само на последното видео, чувам някакво леко причукване/прещракване, (като от лагер) но от какво е, трудно е да се каже. Както каза колегата в едно от горните мнения, свалете ремъка за кратък тест и пробвайте без него. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mak10 1 #10 Отговорено 5 Септември (Редактирано) Със свален ремък , звукът остава. Да се хвърлям ли да сменявам комплект вериги? Какво друго мога да проверя преди да се отвори двигателя? Лагер на колянов вал? Благодаря на всички отзовали се Редактирано 5 Септември от Mak10 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1608 #11 Отговорено 5 Септември @Mak10 При свален ремък какво тествахте. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mak10 1 #12 Отговорено 5 Септември запалихме двигателя и чухме че шума си продължава 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1406 #13 Отговорено 5 Септември Не пипай мотора, ще береш ядове. Дизел така си трака. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1933 #14 Отговорено 5 Септември Аз смених комплект вериги (общо 15 оригинални елемента) на 295 х. км. Нямаше симптоми на тракаща верига, но от "страх лозе пази" го направих. Какво установих при смяната: веригите бяха леко разтегнати/износени с около 1см. Банани и плъзгачи без фрапиращо износване и канали от веригите. Зъбните колела почти като нови. Обтегачите (най-скъпите части) отворени на 50/60 % - което означава че веригите са имали още живот. И тук е момента да кажа, че по-голям проблем има с малката верига. Та промяна в работата на двигателя след смяна на веригите не намирам, но понеже въпросната кола смятам да я карам още, вече се чувствам по-спокоен. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1608 #15 Отговорено 6 Септември 13 hours ago, Emicha said: Обтегачите (най-скъпите части) отворени на 50/60 % - което означава че веригите са имали още живот. И тук е момента да кажа, че по-голям проблем има с малката верига. По различни ли са от но бензин,оптегачи колко на брой са. Какъв е пробрема с малката верига. При дизела има ли ревизионен отвор да видиш оптегача и да пецениш колко е отворени. Пълен комплект смяна верига CRV 3ген R20A2 . - CR-V 3та ген. (2007 - 2011) - Hondabg.com Форуми https://share.google/u00uNDyN7LfNZeNfr Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mak10 1 #16 Отговорено 6 Септември 15 hours ago, Emicha said: Аз смених комплект вериги (общо 15 оригинални елемента) на 295 х. км. Нямаше симптоми на тракаща верига, но от "страх лозе пази" го направих. Какво установих при смяната: веригите бяха леко разтегнати/износени с около 1см. Банани и плъзгачи без фрапиращо износване и канали от веригите. Зъбните колела почти като нови. Обтегачите (най-скъпите части) отворени на 50/60 % - което означава че веригите са имали още живот. И тук е момента да кажа, че по-голям проблем има с малката верига. Та промяна в работата на двигателя след смяна на веригите не намирам, но понеже въпросната кола смятам да я карам още, вече се чувствам по-спокоен. Благодаря ти за изчерпателната информация. Имаше ли някакво виене след смяната на комплект вериги? Ако е удобно да споделиш за труд колко ти излезна този ремонт? Комплект вериги с всичко ще поръчам , но чувам много различни цифри за труд. Разбирам , че има разглобяване и майсторлък , но 1000 лева за труд или дори повече ми звучи пресилено. Сваля се капака на двигателя, дюзи , тампона , разглобяване , сглобяване обратно. Ако няма запекла дюза за един ден работа би трябвало да стане. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1933 #17 Отговорено 6 Септември Владо, обтегачите са два, но едва ли са като при бензиновите. Малката верига е по-проблемна (обикновено тя се къса), предполагам защото е доста по - къса и прави два, три пъти повече обороти, откъдето идва и по-голямото износване. Мак10 , всичко е относително (относно цените). Зависи кой ще го прави, а и цените преди година бяха други. На мен ми го прави приятел, като за цялата операция, плюс смяна тампон на двигател и смяна на помпата на хидравликата, ми взе по спомен около 500 лв. Само ще кажа, че си е разглобяване и почти винаги има драма с ваденето на дюзите. И не става за 1 ден (не че неможе), но поне един ден е необходимо на лепилото с което се лепи предния капак, за да стегне (мисля че и за картера се отнасяше) . Относно дали е имало някакво виене, след смяната, еми получи се едно леко (мога да кажа приятно жужене), което се усеща само на място при леко форсиране на двигателя, но нищо фрапиращо - даже ми харесва. Иначе всичките части за ремонта бяха оригинални, като ги купих от Стефан (тук от форума - има си тема) на нормална цена и съм доволен. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1406 #18 Отговорено 7 Септември https://www.facebook.com/reel/1757561528281302 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове