LyuboTomov88 0 #1 Публикувано петък в 16:10 (Редактирано) Здр ,искам да питам може ли да си сложа темпомат на колата 2.0 бензин 155коня 2003та и ако може от къде да си купя.Благодаря! Редактирано петък в 16:12 от LyuboTomov88 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
psp 276 41 #2 Отговорено вчера в 05:24 Вероятно можеш, но бих ти да съвет, базиран на моя опит с различни коли - в условията на трафика в България, а и извън страната, темпоматът без наличието на дистроник е не функционален. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6723 #3 Отговорено преди 15 часа Отделно, че на кола без темпомат, за да се нареди и подкара всичко е не само пари за части, а и някой дет разбира да го стори, и тя стана златна. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
I_Yordanov 170 #4 Отговорено преди 11 часа На Кия Спортидж 2005, която беше на баща ми, ми отне 2 дена да подкарам темпомата. Поръчах си лостче с бутоните от морга и 15 минути по-късно имаше работещ темпомат. Ама колата си имаше изведена букса във волана. Тук, ако се намери някой дет е разпилявал волана, да каже има ли букса, ще е по-добре. Иначе панел с бутони, има в Али-то на прилични пари. НО, ако на тези автомобили няма "заготовка" за тая екстра, наистина не си заслужава галимацията. Не бих казал, че дистроника е толкова важен. Нямам такъв, но много се кефя на темпомата. Радвам му се и го оценявам, особено след дълги преходи в планината, като трябва да карам 2+ часа да се прибера. За мен по-важнен е автоматика. Много ми е гот като си сменя сама скоростите, ако има наклон някакъв. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6723 #5 Отговорено преди 10 часа Темпомота е за комфорт, ако не изнервя с бързите си доускорения и ако няма трафик. Ако има - дистроникът към него е доста полезен, а и работи за безопасност. Рядко ги ползвам, понеже успиват. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 3060 #6 Отговорено преди 10 часа За мен няма по-голям кеф от дистроника. А е и незменим за безопасноста! Което е най-важното. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bogomildimov 74 #7 Отговорено преди 2 часа (Редактирано) На 25.07.2025 г. at 19:10, LyuboTomov88 написа: Здр ,искам да питам може ли да си сложа темпомат на колата 2.0 бензин 155коня 2003та и ако може от къде да си купя.Благодаря! Няма невъзможни неща, но най- вероятно на твоята кола дросела е с жило следователно ще ти е много трудно да намериш дросел с две жила (едното за газта, другото за темпомата). Отделно компютъра следи за спирачката и съединителя, които при натискане спират действието на "темпомата" т.е. като за начало трябва да провериш дали имаш датчици на съединителя и на спирачката. На спирачката трябва да е с 4 пина на буксата. От там нататък си мисля, че окабеляването ще е различно! Има се продават "универсални" темпомати, но при тях има доста неясноти относно монтажа. Като обобщение: Аз лично не бих се вкарал в тоя филм! Редактирано преди 2 часа от bogomildimov 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6723 #8 Отговорено преди 46 минути Преди 9 часа, dandilov написа: За мен няма по-голям кеф от дистроника. А е и незменим за безопасноста! Което е най-важното. Тя безопасността зависи от CMBS, а тази система винаги е активна и не може да се изключи. Радарът винаги бди, а щом е наличен - ползва се и за АСС - дистроника. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове