Jump to content

Recommended Posts

Здр ,искам да питам може ли да си сложа темпомат на колата  2.0 бензин 155коня 2003та и ако може от къде да си купя.Благодаря!

Редактирано от LyuboTomov88

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вероятно можеш, но бих ти да съвет, базиран на моя опит с различни коли - в условията на трафика в България, а и извън страната, темпоматът без наличието на дистроник е не функционален. 

• Харесвам 2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отделно, че на кола без темпомат, за да се нареди и подкара всичко е не само пари за части, а и някой дет разбира да го стори, и тя стана златна.

• Харесвам 1
  • Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На Кия Спортидж 2005, която беше на баща ми, ми отне 2 дена да  подкарам темпомата. Поръчах си лостче с бутоните от морга и 15 минути по-късно имаше работещ темпомат. Ама колата си имаше изведена букса във волана. Тук, ако се намери някой дет е разпилявал волана, да каже има ли букса, ще е по-добре. Иначе панел с бутони, има в Али-то на прилични пари. НО, ако на тези автомобили няма "заготовка" за тая екстра, наистина не си заслужава галимацията.

Не бих казал, че дистроника е толкова важен. Нямам такъв, но много се кефя на темпомата. Радвам му се и го оценявам, особено след дълги преходи в планината, като трябва да карам 2+ часа да се прибера. За мен по-важнен е автоматика. Много ми е гот като си сменя сама скоростите, ако има наклон някакъв.

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Темпомота е за комфорт, ако не изнервя с бързите си доускорения и ако няма трафик.

Ако има - дистроникът към него е доста полезен, а и работи за безопасност.

Рядко ги ползвам, понеже успиват.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За мен няма по-голям кеф от дистроника. А е и незменим за безопасноста! Което е най-важното.

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
На 25.07.2025 г. at 19:10, LyuboTomov88 написа:

Здр ,искам да питам може ли да си сложа темпомат на колата  2.0 бензин 155коня 2003та и ако може от къде да си купя.Благодаря!

Няма невъзможни неща, но най- вероятно на твоята кола дросела е с жило следователно ще ти е много трудно да намериш дросел с две жила (едното за газта, другото за темпомата). Отделно компютъра следи за спирачката и съединителя, които при натискане спират действието на "темпомата" т.е. като за начало трябва да провериш дали имаш датчици на съединителя и на спирачката. На спирачката трябва да е с 4 пина на буксата. От там нататък си мисля, че окабеляването ще е различно! 

Има се продават "универсални" темпомати, но при тях има доста неясноти относно монтажа.

Като обобщение: Аз лично не бих се вкарал в тоя филм!

Редактирано от bogomildimov
  • Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Преди 9 часа, dandilov написа:

За мен няма по-голям кеф от дистроника. А е и незменим за безопасноста! Което е най-важното.

Тя безопасността зависи от CMBS, а тази система винаги е активна и не може да се изключи. Радарът винаги бди, а щом е наличен - ползва се и за АСС - дистроника.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   1 потребител

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...