Jump to content
NaskoSt

Проблем с двузонов климатроник 2.2 iDTEC 2013

Recommended Posts

Здравейте,

Проблема се състои в това, че зоната от страната на шофьора работи само на студено (ледено студено) и топло (много топло). Няма средно положение, каквито и градуси да задам. От страната на шофьора е добре и температурата е спрямо зададената от контролера. 
Най-напред отидох в Бултрако София. Отговорът им беше, че клапите работят и всичко е наред. Да спирам климатика когато не е толкова студено. За момент се замислих и осъзнавайки какво ми казват, просто им благодарих и си тръгнах. Само да уточня, че имах Акорд 7 2.0 турър , на който климатроника работеше перфектно (ако компресора е здрав :)) и знам как трябва да бъде.

В последствие ходих и при други знайни майстори, които ме препращаха при майстор на климатик.

Най-накрая попаднах на читав такъв който назова проблема, а именно моторче за смесване на въздуха.

Междувременно намерих ръководство за самодиагностика на системата, което е и причината да пиша тук. Споделям го в случай, че на някой му потрябва.

Предстои оглед и замяна/ремонт.

IMG_2592.png

IMG_2591.jpeg

clima-diagnose.pdf.pdf

• Нагоре 2
  • Благодаря 2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

@NaskoSt

Взимаш читаво втора ръка и сменяш.

Ако при теб се намира тук.

Screenshot_20250704_133620_Gallery.thumb.jpg.b563b5533bb2e37dc5bd3f427bde0c93.jpg

Най-често е задръстено с боклуци и спира да работи, преди да го хвърлиш пробвай да го почистиш и смажеш.

Може би при теб изглежда по друг начин.

Редактирано от CARPERA
  • Харесвам 1
  • Надолу 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@CARPERA мисля, че моторчето се намира от страната на пътника.

Screenshot 2025-07-04 at 14.47.41.png

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@CARPERA  Какво общо има сензора???? Колегата е дал грешката ,която му дава и таблица с кодовете , колегите да не се чудят.   Важното е да пишем навсякъде щяло и нещяло. Чети малко преди да пишеш глупости.

Към колегата. Сваляш жабката и ще го видиш.На хонда не съм се заигравал, но на Lexus с адаптация през toyota tech stream се оправят.

• Харесвам 2
  • Надолу 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@z_chakarov за съжаление не може да се достъпи през от отвора на жабката. Лошото е, че не може да се вземе втора ръка (поне за сега), понеже повечето коли които се продават за части са с десен волан. Ще дам повече подробности когато го отремонтираме.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
преди 55 минути, NaskoSt написа:

понеже повечето коли които се продават за части са с десен волан. 

Почти съм сигурен, че това няма никакво значение.

• Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...