crazy_to80 5 #1 Публикувано 4 Май Здравейте колеги! Карам ХРВ 125 к.с. От известно време между 2300 - 2800 оборота двигател глъхне, а на 4-та и 5-та чак птедърпва. Стигне ли 3000 об. се изстрелва! Дадоха ми OBD диагностика, и на живи данни забелязах че проблема се появява когато предварението падне под 7 градуса, а при ускорение предварението даваше показатели до - 10 градуса! Сменил съм палец, лапачка, кабели и свещи! Колата е само на бензин! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
V Kolev 14 #2 Отговорено сряда в 08:16 Имах подобен проблем. Ще се опитам да обясня , но съм лаик в тази област и дано "разбирачите" не се смеят много. Пък ако може някой да го преведе на по-технически жаргон , ще е добре. При мен падна голямо търсене и налучкване, а се оказа очевАдно: счупен - строшен на парчета датчик, който следи точно "предварението". В сервиза ми го обясниха, като го сравниха с микрофон, който следи обороти и други показатели по някакви шумове и звуци - странно изглежда, но явно такъв му е принципът на работа. Смениха го без колебания, защото така или иначе беше на парчета, не просто със съмнения за неизправност и всичко се оправи. Не беше евтин - между 500 и 600 лв. по спомен. Имаше и по-евтини неоригинални, но предпочетох да не рискувам. Успех с решаването на задачата и споделете опит, когато се справите. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове