Jump to content
milenjs

Датчик с биалетка на преден десен носач?

Recommended Posts

Видях една малка биалетка счупена на окачването отпред в дясно. Отзаде я знам тази дето е за нивото на фаровете но за тази отпред не намирам засега нищо - какъв е датчика и за какво, съответно дали има биалетка за него само или ще трябва да импровизирам. 

IMG_20250404_132829.jpg

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Намерих че имало и преден датчик за нивото, поръчах някаква универсална биалетка, ще видя как ще се справя с началното установяване на нивото на фаровете.

• Благодаря 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дано робатят датчиците,аз съм я изключил тази система.

Непрекъснато ми променя  нагоре надолу фаровете,явно някой датчик е сдал багажа.

Ръчно се регулират с врътка  отгоре фара , утре ще я снимам.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колко сложнотии и проблеми само за да не си протегнеш лявата ръка за да преместиш една врътка.Ама хората,като искат екстри....Най ме кефи,подгряване на волана или онази тъпотия с отваряне на багажника с крак.Понеже винаги ръцете ти са заети или си слаботелесен и не можеш да затвориш багажника с ръка.Ама хората искат екстри....тъпи,безсмислени,скъпи след време проблемни,ама да има.

• Харесвам 2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да , за това колегата е изключил системата и е направил колата като Лада, отпреде с отверка да си регулира фаровете.Натоварваш 3ма човека и багаж и слизаш с отверката да свалиш фаровете ,че да не светят в небето... страхотна инженерна мисъл.

• Хаха 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми точно заради тази безумна инженерна мисъл с 15 биалетки и 68 датчика е принуден да го прави,защото се чупи.При нас без екстрите проблема е решен с копче на таблото с три позиции.Трябва обаче да положиш усилия да се протегнеш и да го завъртиш.

• Харесвам 2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Товане е екстра, а изискване. Има ли ксенон колата трябва да е със система за самонивелиране. Само американските чекии до 2010 нямат изискване за тая система и са на копчето отстрани. И разбира се понеже сме в България, тука всичкото инженер разбира от всичко. Купете си кола, която можете да поддържате, а не да ревете у инъернетЯ кое било нужно, или ненужно.

• Харесвам 3

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е елемент касаещ пряко безопасността при движение, за 30 лв. с бирата няма какво да се мисли. Поръчах лост сензор ниво фарове ECX-TY-00 който го дават съвместим с 06136-SWA-R01 но по-скоро е съвместим със задния лост който е по-дълъг. За предния не може да се прибере до необходимата дължина.  Ама с флекса и СО-то работата стана :)

image.thumb.png.ff8bb6845b95a46e15316dd8c50669dc.png

Редактирано от milenjs

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На инжинерите изказали се просто ей така да напишат нещо,да ама не е е така.

4 възрастни и багаж на макс  почти нищо не са случва ако са регулирани фаровете.

Да сменил съм отзад омекналите с времето пружини.

Това не е лодка като сложиш една чанта отзад та да вирва предницата.

Година и половина я търпя тази система докато а изключя защото не ми се играе с сензори и биалетки втора употреба.

Това е врътката за регулиране и буксата до нея.

20250405_165408.thumb.jpg.66d9baf946b4348cd13f35104ea4346a.jpg

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Явно ти си по компетентен от инженерите.Пиши им един email да се корегират да не се излагат.Виж като спре и нещо друго да работи елеминирай го и него.Пък за твърдението, че при 3ма човека и багаж фаровете не се вдигат можем да поспорим.Или си на твърдо окачване на отзад тип лагерна количка.Колегата добре каза, като не може да си поддържате колите в заводски вид и състояние, защо ги купувате.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз си купих от китайците (за Акорд). Може на някой да му свършат работа:

Ето от тук.

Има и машинки.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...