Jump to content
Gam3r43

Проблем с ключа след смяна на кутията

Recommended Posts

Купих си кутия със сгъваем ключ , бях при ключар да нареже новия ключ след което преместих малката кутийка с бутоните и батерията в новата кутия и колата не пали.Светна зелена лампичка на таблото с ключ.Може ли да се оправи без да ходя при специалист или ..?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен този, който ти е нарязал ключа (ключаря) трябва да си свърши работата до край. Новият ключ трябва да се добави софтуерно към имобилайзера, за да може да го разпознава. Поне при мен беше така.

• Хаха 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Провери в кутийката на стария ключ за една малка продълговата капсулка. Може да е залепена. Това е чипът за съгласуване с имобилайзера. Внимателно го извади и го премести в кутийката на новия ключ.

• Нагоре 1
  • Объркан 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не мога да видя капсула или чип, една гола пластмаса.Най-вероятно както е казал колегата трябва нещо софтуерно да се направи.Аз мислех, че след като преместя малката кутийка от оригиналния ключ ще мина без излишни интервенции, но изглежда не е така

Редактирано от Gam3r43

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

image.thumb.jpg.9d27e5aa9e0bdb8af67bc68599b58ce4.jpg

Това ограденото е въпросното чипче. Задължително го има и при теб.

Да не би да е изпаднало при разглобяването?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам 3 ключа и нито един няма такова нещо(трансмитерът с бутоните е с правилна форма).

Предполагам, че е вграден в основата на ключа.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има модели ключове, при които чипа за имобилайзера не е отделен, а си е на платката.
И в "сгъваема" кутийка, чипа се оказва далече от ринга на ключалката, който го чете.

Има варианти за преправяне / местене на чипчето. Рискови са по една или друга причина

• Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Преди 10 часа, july`s написа:

Има модели ключове, при които чипа за имобилайзера не е отделен, а си е на платката.
И в "сгъваема" кутийка, чипа се оказва далече от ринга на ключалката, който го чете.

Има варианти за преправяне / местене на чипчето. Рискови са по една или друга причина

Много е възможно да е така.Иначе съм сигурен на 100% че нямам такава капсула.И няма как да е изпаднала защото като си върна платката в оригиналния ключ колата си пали

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен направо ми направиха нов резервен ключ, с който си паля без проблем. Нарязаха го по оригиналния ключ. Явно новият ключ си е бил с отделен чип и след това са "обучили" софтуерно имобилайзера да го разпознава. Така, поне ми обясниха на мен. Вързаха се с лаптоп към колата и с някакъв софтуер действаха, като ми казаха, че има записан още един ключ, който не ми е бил предаден при покупката на колата от стария собственик. За всеки случай го изтриха от паметта.

За информация - резервния ключ, който ми направиха не е сгъваем и е без дистанционно (няма я платката с бутоните). С него мога само да отключа ръчно колата и да я запаля. Това беше по-евтиния вариант, който за моите нужди ми свърши работа. 

Сега като се замисля, нищо чудно да се ме изпланцикали и да са изключили изцяло софтуерно имобилайзера, така че да може да се пали колата с всеки ключ, нарязан по оригиналния (все едно нямам имобилайзер). Не знам, дали това е възможно при нашите Хонди.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами ще ида пак до някой ключар и ако ми обади някаква страшна сума ще си карам с оригиналния ключ

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Върни обратно и си карай с оригиналният. Това което си купил, не е предвидено за твоят модел, а за другите които са с отделен чип.  Когато искаш да имаш гъзарски сгъваем ключ на тази кола, се прави изцяло нов подходящ и се програмира. .......Не че на тоя няма да му отлепя антената от платката, да запоя 2 едножилни кабела и ги изведа отвън и разположа правилно антената за да се разпознава, ама..... да не изпадам в повече подробности.

• Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Преди 4 часа, Gam3r43 написа:

Ами ще ида пак до някой ключар и ако ми обади някаква страшна сума ще си карам с оригиналния ключ

На мен ми обявиха 150-200 лв само да ми обучат имобилайзера. И два три часа колата да седяла при тях.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ясно няма да стане номера или поне не евтино.Благодаря на всички че споделихте знания и опит

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен ми взеха 70лв. за резервния ключ. В Пловдив - ключаря в пресечката на "Ак. Велешки".

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...