Gam3r43 0 #1 Публикувано четвъртък в 10:38 Купих си кутия със сгъваем ключ , бях при ключар да нареже новия ключ след което преместих малката кутийка с бутоните и батерията в новата кутия и колата не пали.Светна зелена лампичка на таблото с ключ.Може ли да се оправи без да ходя при специалист или ..? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
katri71 23 #2 Отговорено четвъртък в 11:07 Според мен този, който ти е нарязал ключа (ключаря) трябва да си свърши работата до край. Новият ключ трябва да се добави софтуерно към имобилайзера, за да може да го разпознава. Поне при мен беше така. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 2907 #3 Отговорено четвъртък в 11:34 Провери в кутийката на стария ключ за една малка продълговата капсулка. Може да е залепена. Това е чипът за съгласуване с имобилайзера. Внимателно го извади и го премести в кутийката на новия ключ. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Gam3r43 0 #4 Отговорено четвъртък в 14:20 (Редактирано) Не мога да видя капсула или чип, една гола пластмаса.Най-вероятно както е казал колегата трябва нещо софтуерно да се направи.Аз мислех, че след като преместя малката кутийка от оригиналния ключ ще мина без излишни интервенции, но изглежда не е така Редактирано четвъртък в 14:24 от Gam3r43 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 2907 #5 Отговорено четвъртък в 14:55 Това ограденото е въпросното чипче. Задължително го има и при теб. Да не би да е изпаднало при разглобяването? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 810 #6 Отговорено четвъртък в 19:07 Имам 3 ключа и нито един няма такова нещо(трансмитерът с бутоните е с правилна форма). Предполагам, че е вграден в основата на ключа. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
july`s 33 #7 Отговорено четвъртък в 21:56 Има модели ключове, при които чипа за имобилайзера не е отделен, а си е на платката.И в "сгъваема" кутийка, чипа се оказва далече от ринга на ключалката, който го чете.Има варианти за преправяне / местене на чипчето. Рискови са по една или друга причина 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Gam3r43 0 #8 Отговорено петък в 08:54 Преди 10 часа, july`s написа: Има модели ключове, при които чипа за имобилайзера не е отделен, а си е на платката. И в "сгъваема" кутийка, чипа се оказва далече от ринга на ключалката, който го чете. Има варианти за преправяне / местене на чипчето. Рискови са по една или друга причина Много е възможно да е така.Иначе съм сигурен на 100% че нямам такава капсула.И няма как да е изпаднала защото като си върна платката в оригиналния ключ колата си пали Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
katri71 23 #9 Отговорено петък в 10:19 На мен направо ми направиха нов резервен ключ, с който си паля без проблем. Нарязаха го по оригиналния ключ. Явно новият ключ си е бил с отделен чип и след това са "обучили" софтуерно имобилайзера да го разпознава. Така, поне ми обясниха на мен. Вързаха се с лаптоп към колата и с някакъв софтуер действаха, като ми казаха, че има записан още един ключ, който не ми е бил предаден при покупката на колата от стария собственик. За всеки случай го изтриха от паметта. За информация - резервния ключ, който ми направиха не е сгъваем и е без дистанционно (няма я платката с бутоните). С него мога само да отключа ръчно колата и да я запаля. Това беше по-евтиния вариант, който за моите нужди ми свърши работа. Сега като се замисля, нищо чудно да се ме изпланцикали и да са изключили изцяло софтуерно имобилайзера, така че да може да се пали колата с всеки ключ, нарязан по оригиналния (все едно нямам имобилайзер). Не знам, дали това е възможно при нашите Хонди. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Gam3r43 0 #10 Отговорено петък в 13:02 Ами ще ида пак до някой ключар и ако ми обади някаква страшна сума ще си карам с оригиналния ключ Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
docev 450 #11 Отговорено петък в 15:53 Върни обратно и си карай с оригиналният. Това което си купил, не е предвидено за твоят модел, а за другите които са с отделен чип. Когато искаш да имаш гъзарски сгъваем ключ на тази кола, се прави изцяло нов подходящ и се програмира. .......Не че на тоя няма да му отлепя антената от платката, да запоя 2 едножилни кабела и ги изведа отвън и разположа правилно антената за да се разпознава, ама..... да не изпадам в повече подробности. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivan4o 0 #12 Отговорено петък в 17:10 Преди 4 часа, Gam3r43 написа: Ами ще ида пак до някой ключар и ако ми обади някаква страшна сума ще си карам с оригиналния ключ На мен ми обявиха 150-200 лв само да ми обучат имобилайзера. И два три часа колата да седяла при тях. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Gam3r43 0 #13 Отговорено събота в 08:22 Ясно няма да стане номера или поне не евтино.Благодаря на всички че споделихте знания и опит Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
katri71 23 #14 Отговорено вчера в 06:32 На мен ми взеха 70лв. за резервния ключ. В Пловдив - ключаря в пресечката на "Ак. Велешки". Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове