c0l0r 1 #1 Публикувано 11 Декември Здравейте, скоро ми се случи от лявата страна да духа студено а от дясната топло, при положение, че градусите бяха еднакви и от двете страни, след фурсиране на газта няколко пъти на място се оправи. Въпроса ми е проблема на клапа ли се дължи или на радиатора, защото от запознат с марката разбрах, че модела страдали от запушване на радиотора и започвало само от едната страна да духа допло? Бих се радвал и на съвети как да го предотвратя или оправя ако се задълбочи проблема. Колата е honda Accord 2.4 автоматик 2003 година ако е от значение Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1550 #2 Отговорено 11 Декември Първо провери в радиатора има ли антифриз до горе трябва да е ,после в разширителния съд трябва да е между мin и мах. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Robben 108 #3 Отговорено 11 Декември Почти съм сигурен, че няма антифриз в радиатора. Сутрин като отвориш капачката, трябва под нея да виждаш водата. Ако липсва- долей директно в радиатора и си провери маркучите на изпарителя, ако си на газ. Обикновено там сълзи и се губи течност. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bogomildimov 61 #4 Отговорено 11 Декември И при мен беше така, но отдясно на педала на газта има електромоторче , което контролира клапите! Беше заяло в едно положение. Като за начало напръскай със смазващ спрей. От другата страна е аналогично. Номер 6 и 7 на схемата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
AMD 347 #5 Отговорено 11 Декември Мини някъде на машинно почистване на радиаторчето на парното.Ще се подобри. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tokio 177 #6 Отговорено 13 Декември Подкрепям за машинното почистване на радиаторчето на парното в купето. Имах съвсем същия проблем, минах по тази процедура и проблема се отстрани. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
c0l0r 1 #7 Отговорено 16 Декември On 12/11/2024 at 5:42 PM, bogomildimov said: И при мен беше така, но отдясно на педала на газта има електромоторче , което контролира клапите! Беше заяло в едно положение. Като за начало напръскай със смазващ спрей. От другата страна е аналогично. Номер 6 и 7 на схемата. Има ли разглобяване за да се стигне до него? Вчера след, като ми се случи пак забелязах, че при увеличаване на температурата на по високи градуси от врътките се оправи веднага та си мисля, че най-вероятно е някоя клапа или въпросната, за която говориш. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tokio 177 #8 Отговорено 16 Декември Ще видиш моторчето като свалиш капачето вдясно от педала за газта. Лесно е. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове