Jump to content
blajko

Пружини и амортисьори

Recommended Posts

Здравейте, колеги.

Моята кола - комби, автомат 2.4 пристигна от швейцария с ниски пружини вписани в швейцарския талон - H&R 29281 VA (F) Поради тези пружини задницата ми е свита на вътре и постоянно ми яде гумите. Разбрах, че няма как да се регулира освен с раздвижени носачи. 

Това, което смятам да направя е да сменя пружините, но имам няколко въпроса:

1. Трябва ли да сменя и амортисьорите? Това е номера на единия - 52610-SED-E120-M1 Никъде не можах да намеря информация дали и те са по-къси или са стандартни и ще станат и на по-дългите пружини.

2. Какви марки пружини препоръчвате и с какви параметри за задни и за предни? Гледам, че има с различен диаметър на телта на пружината.

3. Ако се налага да сменям и амортисьорите какви ще ми препоръчате да взема?

viber_image_2024-11-05_16-23-17-241.jpg

viber_image_2024-11-05_16-23-16-688.jpg

viber_image_2024-11-05_16-23-16-990.jpg

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Преди 6 часа, blajko написа:

Здравейте, колеги.

Моята кола - комби, автомат 2.4 пристигна от швейцария с ниски пружини вписани в швейцарския талон - H&R 29281 VA (F) Поради тези пружини задницата ми е свита на вътре и постоянно ми яде гумите. Разбрах, че няма как да се регулира освен с раздвижени носачи. 

Това, което смятам да направя е да сменя пружините, но имам няколко въпроса:

1. Трябва ли да сменя и амортисьорите? Това е номера на единия - 52610-SED-E120-M1 Никъде не можах да намеря информация дали и те са по-къси или са стандартни и ще станат и на по-дългите пружини.

2. Какви марки пружини препоръчвате и с какви параметри за задни и за предни? Гледам, че има с различен диаметър на телта на пружината.

3. Ако се налага да сменям и амортисьорите какви ще ми препоръчате да взема?

viber_image_2024-11-05_16-23-17-241.jpg

viber_image_2024-11-05_16-23-16-688.jpg

viber_image_2024-11-05_16-23-16-990.jpg

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм със същия автомобил и доколкото четох, това с раздвижените носачи може да се приложи само за седаните. Моята дойде със задни гуми много стари и адски много изядени от вътрешната страна и се притесних доста. Ходих да ги регулират казаха, че не може и реших да карам така за да видя какво ще стане. Вече 30 000км сменям зимни и летни, не се вижда изяждане отзад. Инапе и аз бях решил да заменям пружини. На стенда наистина даде доста голямо отклонение в едната гума (не си спомням колко точно беше ) на другата беше малко над нормата. Мисълта ми е, ако сега си я взел недей да се филмираш веднага. 

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Три години я карам и гумите ги яде страшно много до момент, в който чак се откъсва лента от вътрешния ръб на гумата и това не ми го прави само веднъж. Затова въпросите ми са конкретни.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)
Преди 10 часа, blajko написа:

Три години я карам и ...

?!

Твърде дълъг и опасен ексеримент със себе си и околните.

Седан и комби са с различно задно окачване.

Сгънато наторе и свито навътре окачване са различни термини! Уточни кое е? Снимки ще помогнат.

Кой би издал сертификат на нещо опасно? Вероятно след процедурата нещо се е разместило, или пружините са хилави и са се смачкали. Според лепенките от снимките ти, амортесьорите ти са стандартните за модела.

Карах същата кола до 2020-та, на стоково окачване и си стоеше чудесно на пътя, и нищо не се размести отзад за 5-те в които я имах.

Махай ги тея щуротии - това е семеен автомобил, а не бегачка. С този разход на гуми, досега си платил поне 1 сет пружини и амортесьори.

3 години - как имА толкова търпение?

Редактирано от ceco_accord

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А някой да ми препоръча марка пружини и амортисьори?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Блажко, ако не си сменил пружините вече, виж ТОЗИ ПОСТ на колегата. Сменил ги е с пружини от Лада! Не знам дали ще ти помогне!

Редактирано от ruil4o

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това с пружините от Лада, мисля че става само за осма.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...