Jump to content
MegasXLR

Чистене на грешки в диагностик менюто

Recommended Posts

Здравейте,

Наскоро бях на ключар, за да ми оправи ключалката, но след това като вляза в диагностик менюто по следния начин https://www.youtube.com/watch?v=97cEy4AV19A вместо трите точки по средата ми излиза Error 2. Четох из нета, че може да е свързано с някакъв контролер за заключването. Всичко си работи като бутони за огледала, прозорци и т.н. на шофьорската врата и нямам проблем с нищо, но просто ме дразни това съобщение. Бях в Омбре, ама там ми казаха, че не се занимават с такива неща и ако колата си работи, значи всичко е наред. То си е така, ама както казах ме дразни и искам да я изчистя тази грешка. Къде мога да отида и някой с OBD-II скенер да ми я махне или има ли начин аз да си я махна сам ?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Преди 1 час, MegasXLR написа:

Къде мога да отида и някой с OBD-II скенер да ми я махне или има ли начин аз да си я махна сам ?

Мисля, че всякакви OBD универсални скенери, намират/чистят грешки, само ако свети чек енджина...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
15 minutes ago, JapCar said:

Мисля, че всякакви OBD универсални скенери, намират/чистят грешки, само ако свети чек енджина...

В такъв случай ще поръчам това и да видим: https://www.emag.bg/ured-za-avtomobilna-diagnostika-elm-327-lq-obd-ii-bluetooth-v2-1-2000050552/pd/DPKHG1BBM/

Port location: https://www.klavkarr.com/location-plug-connector-obd/Honda-accord-3

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това влиза в споменатите от мен, но си струва да го имаш...

С такова, подобно, си чистя грешките, когато светне чека... Използвам програмата Torque, но май вече няма безплатна версия...

Редактирано от kvd74
Моля, не цитирайте цяло предходно мнение! По презумпция се предполага, че отговаряте на него.
  • Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
преди 21 минути, MegasXLR написа:

Ако искаш се вслушай в съвета ми но да ти споделя че тези които са версия 2.1 излязоха големи боклуци.

Търси версия 1.5 и ако можеш да го огледаш преди покупката гледай вътре да е с две платки (една върху друга успоредни), а не с една, през прозрачния корпус се вижда, ако е с плътен черен корпус няма как.

Редактирано от CCord
  • Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
14 minutes ago, CCord said:

Ако искаш се вслушай в съвета ми но да ти споделя че тези които са версия 2.1 излязоха големи боклуци.

Търси версия 1.5 и ако можеш да го огледаш преди покупката гледай вътре да е с две платки (една върху друга успоредни), а не с една, през прозрачния корпус се вижда, ако е с плътен черен корпус няма как.

Намерих това: https://www.emag.bg/diagnostika-na-razlichni-marki-avtomobili-bluetooth-elm-327-4ur-obdii-v1-5-2-platki-pic18f25k80-ga-0277/pd/DY54QFMBM/

Сега започвам да се чудя защо едното е 7 лв., а другото е 33... И то уж по-новото 2.1 е по-евтино от 1.5.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абсолютно никаква разлика няма между двете - полезно е това чудо, вземи си го, но няма да можеш с него да си изчистиш грешките.

То има достъп само до управлението на мотора и чисти само такива грешки.

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще си взема това за 6 лв., пък да видим. А за тази грешка, която споменах и явно не е от мотора, някой знае ли къде мога да отида да ми я махнат ? Ще отида да питам при ключаря случайно дали той може, но все пак си е ключар и нямам надежди, че има уред за чистене на грешки :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 7-8 години си взех същото пробно от китайците. Без проблем четеше на Алмерата. Като взех Акорда си рекох да го пробвам и ВОАЛА работи си супер. Като ми изгоря едната бобина, много лесно си прочетох коя е, смених и мястото да видя дали ще смени и грешката и тогава на 100% бях сигурен коя е изгорялата.След това лесно си изчистих грешките. Оставил съм си го на букста.

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Взех го това от 6-7 лв. и работи, даже само като готин парти трик пак си струва за тези пари 😅

@svemarаз видях, че даже без да съм дал на контакт, пак му свети лампичката на адаптера и реших да не го оставям непрекъснато включен да не ми изхаби акумулатора.

Редактирано от MegasXLR

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За грешки по двигателя горе долу става ,но до там.

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...