Jump to content
Nano

Honda CRV hybrid приложение

Recommended Posts

Здравейте, 

Наскоро се сдобих с хибридно ЦРВ и се опитвам да намеря приложение за андроид, което да се свързва с колата. Да отключва и заключва, да пали дистанционно, да праща съобщения до телефона... За сега без успех. Honda Link e за американския пазар, Honda Connect за азиатския, My Honda + за европейския... но за западно европейския. Което и от трите приложения да се опитам да изтегля от PlayStore ми пише че елемента не е наличен за страната ми :( Успях да ги изтегля от други сайтове, но след инсталиране не ми дава да се логна.

Въпроса ми е какво приложение ползвате и ако евентуално е някое от изброените как сте го подкарали.

Благодаря предварително.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за линка. Аз успях да ги изтегля и инсталирам, но както писах в първия пост не успявам да се логна. За My Honda+ иска телефон в Южна Африка, за Honda Connect телефон в Индия, а за Honda Link американски VIN. Питането ми беше дали има начин да се заобиколят тези пречки или да се ползва някакво алтернативно приложения.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За сега няма как да се подкара приложението за нашия регион. Един колега беше писал на Хонда и отговора им беше "надявайте се скоро България да бъде включена в държавите в които приложението работи".

И на електрическите Хонди не работи, няма и интернет, така, че чакаме :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Зачетох се по форумите ... Доста интересно, но не много убедително!

Значи колата е с TCU/eSIM, теглиш приложението, инсталираш, правиш акаунт и добавяш VIN. Приложението изпраща код на колата, колата го приема и връща инфо на приложението.

Въпроси: Как колата прави връзка с приложението на телефона, TCU/eSIM как и къде е регистрирана, какъв е номера (а, то в случая май е vin-a)? В България поддържа ли се такава услуга?  Може би:honda:Starlink?

На друго място прочетох, че връзката е през NFC, а сега де!

По мое мнение няма да подкарате нито едно от приложенията, дори да се изолзва VPN. Трябва официално България да бъде добавена в поддръжката.

Както е писал колегата над мен, "Надявайте се..."

Италия - не работи

Румъния - не работи

Исландия - не работи

Унгария - работи

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Понеже по другите форуми пише че е-сим трябва да се активира от местния дилър, което за България не изглежда възможно, се питам дали има вариант да се вземе е-сим от някой от операторите и да се инсталира на устройството на колата. 

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Виж първо дали може да се въведе номер на е-сим.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам изобщо да има такава опция.
Също съм пробвал какво ли не, включително дърпане на .apk инсталиране на приложения и опити за връзка.

Както на ЦРВ-то, така и на мотора ми (CB 750 2023) - никакъв шанс за нищо.

Хонда (Бултрако), като ги питаш за това само вдигат рамене и казват - не се поддържа.

А иначе в брошурите го цитират като част от екстрите...пълен бошлаф.

БГ пазара си е последна дупка на кавала.

Ползвам си android Auto в колата, на мотора си пускам навигация на телефона (стойка) с кабел за зареждане и не ми пука.

Ако чакам Хонда да го измислят за в БГ, ще дойде време за пенсия. :) 

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...