Jump to content
toniam

Дискове

Recommended Posts

Здравейте, колеги. Мисля да сменя дисковете с EBC  и комплект накладки към тях. Слушам мнения и препоръки! 

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вече над година съм с нарязаните дискове и зелени накладки на 7-цата. Като карам нормално и спирам нормално, няма разлика от заводските спирачки, но като трябва да се спре екстремно, спира страхотно. Като спускам наклон и спирачките позагреят, започват да просвирват леко, но спират още по-добре. Иначе не свирят. Когато спираш по-екстремно, се чува леко бучене от нарезите. Много съм доволен - препоръчвам.

• Благодаря 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Карах 1 ген с обикновените сините накладки ЕВС също много доволен,сега за 3ген пак тях ще взема.

Само когато ти ги сменят е хубаво да обслужат апарата почистване смяна грес водачи задължително,ако и течността е потъмняла и нея смени цялостно.

За да няма после сложих нови ама тресат и изкривих дисковете.

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Спирачната течност и без това е добре да се подменя на 3 години.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От три години карам с предни дискове EBC(накладките не са EBC) и засега няма никакви проблеми - Accord 7 2.2, преди това съм ползвал няколко други марки но не съм доволен. Като свършат мисля да взема пак такива - EBC D Series Premium OE Replacement D1399.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

IMG_20240912_171733.jpg

IMG_20240912_172146.jpg

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имаше "скандал" преди време, защото си купуваш EBC дискове а на тях пише Blue Print. Сигурно вече са го променили ( надписа ). Успех и дано всичко е наред и да си доволен. 

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
преди 9 минути, Mkilla написа:

Имаше "скандал" преди време, защото си купуваш EBC дискове а на тях пише Blue Print. Сигурно вече са го променили ( надписа ). Успех и дано всичко е наред и да си доволен. 

Никъде не пише Blue Print. От официалния представител на  ЕВС Мадрид ги поръчвам(надявам се да са истински). Даже нямаха сток и ги чаках една седмица да дойдат от UK

Редактирано от toniam

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@toniam, аз не съм казал, че са менте. Казвам, че EBC си правят майтап с хората, които дават 1 камара пари за дискове/накладки а една част от тези дискове и накладки, не са нищо по-различно като качество, от едно АТЕ на вторичният пазар. Ако съм пред дилемата, която си бил ти, аз лично бих избрал да кажем Tarox. Ценово са колкото EBC нарязано/надупчено и тн.., качеството за мен е обаче е различно. Всъщност, дори стандартно АТЕ ( диск ), го пържа лятото здраво и няма никакви проблеми от доста години насам. 

"Supply of castings has become very difficult in recent times with very long lead times. And to continue to supply we sometimes buy from reputable brand..... ".

Това е отговора на запитване към EBC, защо пращат дискове Blue Print под тяхната шапка. Демек препакетираме си ги, защото така ни е по-изгодно. Как сега EBC могат да ми гарантират, че вътре е EBC а не Blue Print със затрито лого? Еми не могат. Ето и темата, от където съм взел отговора по-горе, но то това се знае от доста време така или иначе : 

Според мен, провери дисковете когато дойдат много внимателно и виж маркерите. Ако всичко е наред, поне да има едно вътрешно спокойствие, че не са дадени 6 пъти повече пари за Blue Print ( което може само да се надява човек ). 

Редактирано от Mkilla

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...