lyubomirspasov 0 #1 Публикувано 22 Август Привет колеги! Малко, може би тъпо питане: някой слагал ли е 225/55/17 вместо 225/50/17 на хонда акорд 8 , комби задни? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 304 #2 Отговорено 22 Август Има около 3% разлика... За задни, вероятно няма голямо значение. Разгледай/сметни сам... https://primex-bg.com/polezno/kalkulator-za-gumi Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DAN_DAN 344 #3 Отговорено 22 Август Не знам дали няма да повлияе на ABS-а и на системата за стабилност тази разлика. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 774 #4 Отговорено 22 Август Ще повлияе единствено на скоростомера, ще отчита по-ниска скорост от реалната, което донякъде ще неутрализира технически заложения толеранс, който около 3% надолу. И АБС и ВСА, отчитат единствено промени в скоростта на въртене между отделните колела. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 304 #5 Отговорено 22 Август (Редактирано) преди 59 минути, Rakeem написа: Ще повлияе единствено на скоростомера...... И АБС и ВСА, отчитат единствено промени в скоростта на въртене между отделните колела. Той говори само за задните колела, а скоростта за скоростомера, предполагам, се мери от предните... АБС мери скоростта на всички и сравнява. Не знам дали сравнява двете на един мост, или всички..., но може да е и на всички... Замислям се, защото пиля ръбовете на предните дискове, като вдигам едното колело и въртя на пр. ход на първа, после другото. Тогава светваха разни лампи по таблото, не помня кои (на Сивик9). Като тръгна да карам, изгасват... Замислям се и за задните, защото, когато вдигнах предните две едновременно , на пр. ход въртят, но не позволява да форсирам, май АБС го ограничаваше, вероятно, защото задните не се въртят... На по- дърта Тойота можеше да ги засилвам колкото искам... Ако някой е правил подобни гимнастики, да сподели... Редактирано 22 Август от JapCar Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 774 #6 Отговорено 22 Август Аха, пропуснал съм, че става дума само за задните, мнението ми касае ако се сменят и 4-те. Промяна само на задните може да афектира конфликт в системите, поради различната скорост на въртене. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 304 #7 Отговорено 22 Август преди 12 минути, Rakeem написа: Промяна само на задните може да афектира конфликт в системите... Мисля, че разликата е малка и може да не пречи... Имам предвид, че като сложиш патерица, тя не е съвсем точен размер и върви... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policeman 1046 #8 Отговорено 25 Август Абе нищо няма да стане. Слагай смело Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове