Jump to content

Recommended Posts

Привет колеги! Малко, може би тъпо питане: някой слагал ли е 225/55/17 вместо 225/50/17  на хонда акорд 8 , комби задни?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има около 3% разлика... За задни, вероятно няма голямо значение. Разгледай/сметни сам...

https://primex-bg.com/polezno/kalkulator-za-gumi

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам дали няма да повлияе на ABS-а и на системата за стабилност тази разлика.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще повлияе единствено на скоростомера, ще отчита по-ниска скорост от реалната, което донякъде ще неутрализира технически заложения толеранс, който около 3% надолу.

И АБС и ВСА, отчитат единствено промени в скоростта на въртене между отделните колела. 

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)
преди 59 минути, Rakeem написа:

Ще повлияе единствено на скоростомера......

И АБС и ВСА, отчитат единствено промени в скоростта на въртене между отделните колела. 

Той говори само за задните колела, а скоростта за скоростомера, предполагам,  се мери от предните...

АБС мери скоростта на всички и сравнява. Не знам дали сравнява двете на един мост, или всички..., но може да е и на всички...

Замислям се, защото пиля ръбовете на предните дискове, като вдигам едното колело и въртя на пр. ход на първа, после другото. Тогава светваха разни лампи по таблото, не помня кои (на Сивик9). Като тръгна да карам, изгасват...

Замислям се и за задните, защото, когато вдигнах предните две едновременно , на пр. ход въртят, но не позволява да форсирам, май АБС го ограничаваше, вероятно, защото задните не се въртят... На по- дърта Тойота можеше да ги засилвам колкото искам...

Ако някой е правил подобни гимнастики, да сподели...

Редактирано от JapCar

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аха, пропуснал съм, че става дума само за задните, мнението ми касае ако се сменят и 4-те.

Промяна само на задните може да афектира конфликт в системите, поради различната скорост на въртене.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
преди 12 минути, Rakeem написа:

Промяна само на задните може да афектира конфликт в системите...

Мисля, че разликата е малка и може да не пречи... Имам предвид, че като сложиш патерица, тя не е съвсем точен размер и върви...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе нищо няма да стане. Слагай смело:cool:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...