Jump to content
giktak

Катализатор

Recommended Posts

Здравейте колеги. Може ли да се постави друг катализатор от Хонда на Хонда фр-в 1.7 бензин.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може би от всяка с 1.7 бензинов мотор, примерно американски Сивик 7 генерация, има ги с такъв мотор.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)
На 19.08.2024 г. at 21:53, kvd74 написа:

А може ли от двигател 1.8 или 2.0 литров . Или трябва да е от същия двигател .

Редактирано от kvd74
Не цитирайте предходно/последно мнение.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От всичко може, стига да пасва и да не от двг с по-малка кубатура.

И е хубаво да му се направи едно професионална почистване с химикали преди монтаж, че не е ясно колко масло е изял. 

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
На 2.09.2024 г. at 10:51, giktak написа:

Здравей колега. Ще тествам с катализатор от ДВГ с по-голяма кубатура. Понеже наближава годишен технически преглед през януари , но теста ще е към края на годината и след това ще пиша . Благодаря за информацията.

Здравейте колеги . От една седмица съм поставил катализатор закупен от Англия за сто лири . От фирма която се занимава с катализатори и други там пишеше , че става за Сивик седма генерация и ФР-В 1.7 бензин . Сега , не отчита , че няма катализатор , но онзи ден замерих ме каква температура развива и показа 250 градуса това нормално ли е . Знам , че катализатора , не е оригинален защото ми се вижда малко по малък от оригиналния . Това е за сега .

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Катализаторите работят на висока температура и затова са съвсем близо до двигателя - целта е пълното изгаряне на горивото.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
На 19.11.2024 г. at 18:20, Франко написа:

Катализаторите работят на висока температура и затова са съвсем близо до двигателя - целта е пълното изгаряне на горивото.

Здрасти колега . Значи няма страшно и тази температура е нормална за колата . Аз се притесних , че нещо , не е наред защото като го видях катализатора и имаше разлика от оригиналния , но фирмата от Англия го продават и за Honda FR-V 1.7 бензин .

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някои катализатори са монтирани буквално на изпускателните колектори, така че би трябвало да не е проблем. А и не случайно около тях има термозащита към купето.

Интересно е дали наистина работи и може да мине ГТП безпроблемно (какво показва газанализатора) - надявам се да споделите.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   1 потребител

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...