Jump to content
mandata

АГУ на Хибрид

Recommended Posts

Хибридните коли са сравнително нови и малко разпространени, но вече е всеизвестно, че разхода не е много по различен от нормалните бензинки, особено на дълъг път с над 120 км./ч. Отварям темата защото ми е интересно дали някой вече е сложил АГУ на хибридно ЦР-В. Двигателя е с многоточково впръскване и мисля, че обикновен ГИ ще свърши работа.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Общо взето ,хибрида се газифициара много по-лесно от нормалния двигател. Не бъркай лесно с евтино! Има нюанси,но повечето хибриди са с генератор на Аткинсън.Това е смърт за газаджиите ,защото  Ото-двигателя няма нищо общо :). Всеки ,който е учил за генератори може да го газифицира.Тия дето не са учили твърдят ,че не може :).

• Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Markony, уважавам мнението ти. Явно знаеш нещо по въпроса. Аз имам малки познания за ДВГ и генератори. 

Познанията ми стигат до тук, че не виждам причина да не е същото газифициране, като на всяко ДВГ с многоточково впръскване.

Газифицирането се прави още при процеса на горене, а оттам, буталата респективно вала, какво въртят и как се предава на колелата няма нищо общо с газовата уредба. Моля да поясниш за да разсееш моята заблуда.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хибридните автомобили нито са нови, нито са малко разпространени. 

• Нагоре 1
  • Надолу 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...