mandata 2 #1 Публикувано 8 Август Хибридните коли са сравнително нови и малко разпространени, но вече е всеизвестно, че разхода не е много по различен от нормалните бензинки, особено на дълъг път с над 120 км./ч. Отварям темата защото ми е интересно дали някой вече е сложил АГУ на хибридно ЦР-В. Двигателя е с многоточково впръскване и мисля, че обикновен ГИ ще свърши работа. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Markony 2244 #2 Отговорено 12 Септември Общо взето ,хибрида се газифициара много по-лесно от нормалния двигател. Не бъркай лесно с евтино! Има нюанси,но повечето хибриди са с генератор на Аткинсън.Това е смърт за газаджиите ,защото Ото-двигателя няма нищо общо :). Всеки ,който е учил за генератори може да го газифицира.Тия дето не са учили твърдят ,че не може :). 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mandata 2 #3 Отговорено 8 Ноември Markony, уважавам мнението ти. Явно знаеш нещо по въпроса. Аз имам малки познания за ДВГ и генератори. Познанията ми стигат до тук, че не виждам причина да не е същото газифициране, като на всяко ДВГ с многоточково впръскване. Газифицирането се прави още при процеса на горене, а оттам, буталата респективно вала, какво въртят и как се предава на колелата няма нищо общо с газовата уредба. Моля да поясниш за да разсееш моята заблуда. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Dimitar_Honda 5 #4 Отговорено 8 Ноември Хибридните автомобили нито са нови, нито са малко разпространени. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове