seisivan 33 #1 Публикувано 22 Март Здравейте колеги при CR V спирачната течност се сменя според хонда на всеки 3 години. Последно съм я сменял края на март 21ва. Въпросът ми е дали е проблем ако я оставя на лято заедно с масла и филтри или да я нося още сега само за спирачна течност? Проблем ли е няколко месеца отгоре (колата няма гаранция така или иначе) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
birev 153 #2 Отговорено 22 Март 2.5-3 години е максималния интервал за смяна! Проблема е, че е хидроскопична! Ама аз даже имам роднини(тъста ми) , които не са сменяли от 6-7 години, само ако имат ремонти при спирачки и апарати тогава! Няма смисъл да се ходи в сервиз само за това! Ако няма някакъв осезаем проблем със спирачките разбира се! Може спокойно да се изчака няколко месеца, или пък да се направи сега всичко ! Погледнете си казанчето за спирачна течност, какъв цвят е! Не е хубаво да е мътно много! П.С. Ако колата е с ръчна скоростна кутия се сменя и течността за помпите на съединителя ! 3 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1537 #3 Отговорено 22 Март 7 hours ago, seisivan said: Здравейте колеги при CR V спирачната течност се сменя според хонда на всеки 3 години. Последно съм я сменял края на март 21ва. Въпросът ми е дали е проблем ако я оставя на лято заедно с масла и филтри или да я нося още сега само за спирачна течност? Проблем ли е няколко месеца отгоре (колата няма гаранция така или иначе) Ти все пак че я сменяш важно е при смяната да източват течността от всеки спирачен апарат.,при тази смяна искай да ти почистят спирачните апарати и сменят греста на водачите. Погледни казанчето ако не е мътна или зеленикава, а бистра и с цвят на олио може да изчакаш тези месеци. Може да качиш някоя снимка. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
seisivan 33 #4 Отговорено 22 Март бистра е в казанчето, но тя колата толкова е и карана- няма и 20 000км от смяната, предимно стои в гаража. Ще изчакам 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1233 #5 Отговорено 22 Март Не е пробле Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dimkaraganchev 61 #6 Отговорено 22 Март Има си тестери за спирачната течност. Те показват кога е смяна. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1537 #7 Отговорено 23 Март Quote Има си тестери за спирачната течност. Бил съм на такъв теста показа че е ок,на зеленикава течност все още бистра,при мен карана 4 години,и незнайно кога е сменяна от предния собственик . При смяната от апарата изтече като боза,това че в казанчето е ок не значи че и в самия апарат е така,при всички положения двойно по-зле е там . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dimkaraganchev 61 #8 Отговорено 23 Март Тестерът мери наличието на вода в спирачното масло. Едва ли за 4 год. ще покаже, че е годно. Поне не и моя. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
birev 153 #9 Отговорено 25 Март (Редактирано) На 22.03.2024 г. at 19:58, seisivan написа: бистра е в казанчето, но тя колата толкова е и карана- няма и 20 000км от смяната, предимно стои в гаража. Ще изчакам Ето този коментар приключва темата, нали? При така посочените условия, може да се смени и след година, две, т.е когато стане време за смяна на масла и филтри тогава! След това, на 2,5-3 години! Ако седи в гараж на сухо и не се кара спокойно може и на 5 години ! Редактирано 25 Март от birev Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове