pando 12 #1 Публикувано 11 Февруари Здравейте колеги,карам црв дизел 2006 г,шест скорости,какви горивни филтри ползвате и на колко време ги сменяте? Четох че при някой забивала колата,оригиналният е много скъп. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1842 #2 Отговорено 11 Февруари Забива при Акорда с този двигател. На СРВ-то филтъра е друг и няма драми, така че какъвто ти хареса от по-известните марки. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Legend91 140 #3 Отговорено 11 Февруари Blueprint - не! При мен протече със слагането. Купих оригинален, той дори си има метална цедка още в тръбичката. 110 лв = 120к км Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pando 12 #4 Отговорено 12 Февруари Благодря ви колеги Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pando 12 #5 Отговорено 13 Февруари Не мога да намеря упътване как се сменя филтъра,обезвъздушавали се,имали някакви тънкости, бихте ли ми казали,благодаря ви предварително! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1842 #6 Отговорено 13 Февруари Щом питаш за упътване, по-добре не пипай. Има си разглобяване, има си и тънкости, пък и условия ти трябват. Моя съм си го сменявал два или три пъти, но вече предпочитам да си платя и да не се занимавам. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ivan B 119 #7 Отговорено 14 Февруари (Редактирано) Колеги, утре ще сменям горивен филтър. Избрал съм HERTH+BUSS. С такъв съм и в момента на 15 000км. Какво ви е мнението за тази марка филтри? Редактирано 14 Февруари от Ivan B Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
inspektora 401 #8 Отговорено 14 Февруари (Редактирано) Не мога да кажа нищо за HERTH+BUSS, но според мен не е добра идея на всеки 15К да сменяш филтъра, не за друго, а защото от толкова разглобяване (а то не е малко) най-много да счупиш нещо или да вкараш въздух в горивната система. По книжка е на 40К, хайде за твое успокоение може на 30К, но на 15 е прекалено, а прекален светец ... P.S. Сетих се за един колега, който си купи Киа Сийд дизел на 200К, внос от Германия със сервизна история и книжка. Малко след като я купи имаше някакви проблеми с обороти и т.н. и му смениха горивния филтър (много бил замърсен), след което колата се оправи. После гледахме в книжката му, която беше много стриктно попълвана, но никъде не беше отбелязано някога да е сменян горивен филтър ... Редактирано 14 Февруари от inspektora 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове